(VIDEO)Raport devastator. Biden. ”Nu am probleme de memorie”

Sursa foto: nbcnews.com

Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă „cu memorie slabă”, notează AFP.

„Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie”, a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. „Cum naiba îndrăzneşte?”, a spus el.

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joi, care îl descrie pe preşedintele american drept „un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”.

În raportul său de 388 de pagini, procurorul special menţionează în special un interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în cursul căruia a observat că „memoria lui s-a înrăutăţit”.

„Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte”, nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.

Ancheta de un an s-a concentrat pe reținerea necorespunzătoare a documentelor clasificate de către Biden din perioada lui ca senator și vicepreședinte al lui Obama.

Publicarea raportului este foarte probabil să joace un rol important în alegerile din 2024 din America, republicanii fiind pregătiți să-l atace pe Biden.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, este cercetat și el pentru că a păstrat în mod necorespunzător documente clasificate în Mar-a-Lago, Florida.

Înregistrări sensibile au fost găsite în 2022 și 2023 la casa lui Biden din Delaware și la un birou privat.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

16 Comentarii

 1. Dupa ce raportul respectiv l-a ingropat ca e senil, s-a dat ca are mintea agera, si l-a numit pe Sisi ca presedintele Mexicului… sau pe presedintele Mexicului Sisi. E vai de el, ar trebui sa fie intr-un azil de Alzheimer nu in Cosmelia Alba

 2. Bideu are dreptate . nu poti avea ” probleme” cu ceva ce-ti lipseste cu desavarsire ..!!am mai vazut la tv, un general care avea o suta de ani , care declara ca se simte de patruzeci ..!!lumea sa schimbat . tineri idioti care se cred maturi si bosorogi sclerozati care se cred ” flacai”..!!

 3. „Nu am probleme de memorie” spune unul care nu mai tine minte cum sa revina in Coliba Alba dupa ce a iesit in gradina.

 4. Eu zic ca bideul are memoria depusa la bancă ca să fie în siguranță. Doamne ferește s-o fure cineva. Sa vezi atunci scrasnirea dinților. Toate secretele Americii vor ajunge peana dușmanilor. Secrete gen: unde îmi subt pantaloni? Mi-am uitat degetele în mănuși și acum nu-mi găsesc manusile; oare unde îmi sunt jucariile; unii ma fac sa cred ca sunt căsătorit. Ce prostie, cand eu abia am terminat gradinita; visul meu e sa fiu primar în Alascka: îmi pare ca am fost căsătorit, intr-o viata anterioara: ma bucur ca mama nu mai vine cu mine la baie. Acum sunt băiat mare. Am doi ani.

 5. EX-CEP-TI-O-NAL citat! Pe modelul logic: mincinosul declară ” eu nu mint”. Normal ca „nu” are: a uitat!::))

 6. Dar noi mai avem locuri la Ana Aslan si-l primim cu bratele deschise pe ‘buni’al nostru , strategicu , mondialu’!

 7. Speaker Mike Johnson posteaza pe ‘X’:

  Constatarea consilierului special conform căreia președintele Biden „a reținut și a divulgat în mod intenționat materiale clasificate” și s-a angajat în practici care „prezentă riscuri grave pentru securitatea națională” este profund tulburătoare.

  Nu numai că demonstrează nesăbuința președintelui, dar dezvăluie un sistem de justiție pe două niveluri care acuză un președinte cu acuzații motivate politic, în timp ce dă apă la moară pentru un altul pe fondul unor acuzații similare.

  Printre cele mai tulburătoare părți ale acestui raport se numără justificarea consilierului special pentru a nu aduce acuzații, și anume că memoria președintelui era atât de „limitată semnificativ” încât nu a putut convinge juriul că președintele se afla într-o „stare mentală de voință” care ar impune o infracțiune gravă.

  Un bărbat prea incapabil să fie tras la răspundere pentru manipularea greșită a informațiilor clasificate este cu siguranță nepotrivit pentru Biroul Oval.

 8. A uitat să zică cuvîntul ”mică”,. Devreme ce nu-și recunoaște uneori nici soția,, evident nu știe pe care lume se află.. Insă asta e voința ”deep state”.. Din ăsta are nevoie..

 9. Că se simte în putere, spune el asta, nu are nicio legătură cu vârsta și actualitatea lui că om cu mentalul împrăștiat, adică, amnezie. Vârsta actuala, conform data nașterii e departe de ceea ce spune, una e ce simți și alta e naturalețea vârstei la care în timp, memoria joaca feste. Poate că, a renunțat la bulinele de memorie deși, le înghiți și nu se simte efectul după 2-4 ani. Oricum, doftoreala e activitatea permenenta in statutul lui pentru menținere peste limita vârstei împlinite ca sarcina pe acest pământ. Credeți că e fraier sa recunoască? Cine naiba e fraier sa recunoască mai ales că e și se tine de funcție sa iasă cu țurloaiele înainte?

 10. Deci, situatia e interesanta.
  Pe de o parte Biden e bucuros ca scapa de acuzatii pe motiv ca bolnav mental, pe de alta parte sustine ca nu are probleme mentale.
  Acuma, ori nu e sanatos dar atunci nu are ce cauta in functii de decizie, ori e sanatos dar poate fi acuzat si judecat.

 11. @ 3301: o profetzie mishto, o veste buna, sa se indeplineasca! Shalom alehem

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.