Victimele traficului de persoane au adesea probleme în a-şi afirma drepturile în Germania, potrivit unui raport publicat joi la Berlin.
Studiul care a stat la baza raportului, realizat de Institutul german pentru drepturile omului, este descris ca fiind primul care sintetizează toate datele disponibile pe acest subiect, de la autorităţi şi centre de consiliere.
„Traficul de persoane are loc în Germania în fiecare zi, de exemplu în asistenţa medicală, muncile casnice, prostituţie, agricultură, industria de prelucrare a cărnii sau în industria construcţiilor”, a punctat directoarea institutului, Beate Rudolf.
Aceste activităţi „folosesc intens forţa de muncă şi nu necesită nici calificări speciale, nici abilităţi lingvistice”.
Mulţi dintre cei afectaţi de trafic rămân ascunşi pentru că le este ruşine, sunt ameninţaţi sau se tem de represalii.
Institutul menţionat este finanţat de guvernul federal şi funcţionează independent, efectuând cercetări şi oferind consiliere cu privire la drepturile omului, inclusiv politicienilor.
Autorii studiului au identificat victime ale exploatării sexuale provenind în primul rând din Germania, România, Bulgaria, China, Ungaria, Thailanda şi Vietnam.
Raportul, care urmează să fie publicat la fiecare doi ani pe viitor, acoperă date din perioada 2020-2022. În acest timp, autorităţile au identificat 3.155 de victime, o medie de aproape trei pe zi. Se presupune însă că există un mare număr de cazuri neraportate.
Raportul a mai constatat că există două victime de sex feminin pentru fiecare victimă de sex masculin a traficului de persoane. În cazul exploatării sexuale, peste 90% dintre victime sunt femei, în timp ce în cazul exploatării prin muncă mai mult de jumătate sunt bărbaţi. Conform Biroului poliţiei criminale (BKA), aproape una din patru victime sunt minore.
hahahaha.. deci autorii studiului n-au descoperit ca mai toate prostituatele din Germania sunt ucrainience, ce „intamplare”… sau sa intelegem ca alea isi afirma drepturile cu pesti?
Atita timp cit exista in Romania centre legalizate prin legile statului roman unde li se ofera romanilor pe baza de contract ,diverse locuri de munca in alte tari ,nu poate fi numita asta trafic de persoane.Prostitutia in multe tari occidentale este permisa de lege ,iar angajatele au contract si nu lucreaza clandestin asa cum o fac in Romania .
Asta e reforma „Granițe deschise cu liber la munca in orice tara” e puțin lege acest trafic de persoane! E cu aprobarea tuturor capilor, sunt implicați toți zurbagii care primesc bani negri. E exact din perioada ianuarie 1990 nu de un an de zile, am mai scris despre asta.