Rareş Bogdan: „Ne vom pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom împinge”

Rareş Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, că, în acest moment, PNL şi PSD au decis posibilitatea de a merge singuri în alegerile locale din Bucureşti, menţionând că, în această situaţie, Sebastian Burduja poate fi o opţiune extrem de serioasă.

„Există candidaţi testaţi care nu au obţinut atât pe cât credeam noi, cert este că, în acest moment, partidele au decis posibilitatea de a merge singuri în aceste alegeri pe Bucureşti, posibilitatea 95%”, a afirmat Rareş Bogdan, la sediul PNL.

El a spus că pentru PNL opţiunea extrem de serioasă este Sebastian Burduja.

„Ne vom pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom împinge până spre 26 – 27 la sută şi vom câştiga”, a adăugat Bogdan.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să-l susţină pe Sebastian Burduja, Rareş Bogdan a spus: „Nu sunt lider al PSD”.

Întrebat cine are cele mai mari şanse să câştige dintre Nicuşor Dan, Gabriel Firea, Cristian Popescu Piedone şi Sebastian Burduja, prim-vicepreşedintele PNL a spus: „Cine îşi face mai bine campanie, cine are cel mai puţin grad de hate, cine reuşeşte să mobilizeze bazinele electorale ale propriului partid şi cine reuşeşte să vină cu un proiect pentru Bucureşti”.

„În momentul în care vor fi toţi patru candidaţi – Piedone, Firea, Burduja – alegerile vor fi câştigate cu 26 – 28 la sută de candidatul care va reuşi să ducă cea mai deşteaptă campanie şi care va avea cea mai mare susţinere din spate. Eu cred că, în urma administraţiilor de succes ale lui Boloja, Boc, Flutur, Ion Dumitrel, marilor noştri primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene, cu încrederea cu care se bucură în Bucureşti Rareş Bodgan, Nicolae Ciucă, Dan Motreanu şi Lucian Bode şi cu organizarea PNL, Sebastian Burduja poate fi o o posibilitate, o opţiune extrem de serioasă. Cert este că în momentul acela bătălia va fi în patru până în ultimul moment”, a spus Rareş Bogdan.

El a explicat rezultatele sondajelor făcute.

„Avem nişte bazine foarte bine conturate: un bazin al PNL de 23- 24 %, un bazin al PSD în jur de 30%, am văzut un bazin al USR în jurul lui Nicuşor Dan în jurul a 28 – 29% la Bucureşti, de fapt nu al USR, ci al lui Nicuşor, la USR este mult mai jos şi, de asemenea, o apariţie surpriză pe scenă, un meteorit, domnul Popescu Piedone, care are peste 30%, pentru că a furat puţin startul, s-a anunţat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30 la sută”, a spus Rareş Bogdan.

El a adăugat că, în acest moment, din cercetările sociologice rezultă că „o parte din electoratul PNL, deci 24%, este îndreptat spre opţiunea Nicuşor Dan, iar viitorul candidat comun trebuie să recupereze, să obţină integral electoratul PNL să poată ajunge la 23-24%, şi, apoi, să rupă din electoratul Dreptei Unite, electoratul lui Nicuşor Dan”.

„Interesant este că, în cazul unei candidaturi a doamnei Firea, de exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporţie destul de mare spre Nicuşor Dan, 5 – 6 votanţi din 10 se duc spre Nicuşor Dan, iar doamna Firea candidat ar lua de la bazinul PNL destul de puţin. Şi chestiunea se întâmplă, interesant, şi în cazul în care este un candidat PNL. Bazinul PSD, care este un bazin mai mare la Bucureşti, nu este atât de disciplinat pe cât au crezut colegii din PSD, e un electorat care se mută într-o proporţie destul de mare către Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanţi se duc spre Popescu Piedone rapid, abia 4 se duc spre candidatul PNL şi unul spre Nicuşor Dan”, a mai explicat Rareş Bogdan.

El a adăugat că deocamdată nu a văzut analizele în cazul sectoarelor, menţionând că există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%.

„În Bucureşti există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%, vorbim de Băluţă, Negoiţă, Ciucu şi Piedone. În măsura în care cele 4 sectoare, cei patru ar muta şi ar reuşi să convingă votanţii de sector să îndrepte votul spre un candidat comun, atunci lucrurile s-ar stabiliza şi ar fi extrem de interesante”, a mai apreciat Rareş Bogdan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

48 de Comentarii

 1. 😂😂😂😂 pe la spate se trag toate, sau, mai curand i-o trag toți! Bafta la tragerea la sorți: cine ajunge mai repede la containerul istoriei politice!

 2. ti-ar fi rusine obrazului, compari pe Nicusor Dan cu burdujenii ? Bine, chiar te vedem in stare.

 3. In privinta alegerilor pentru primar al capitalei, Burduja e pe marginea prapastiei. Nu trebuie sa-l impingeti, doar dati-i un sut in fund!

 4. Să-l împingă mai bine cu un Abrams, Leopard, Challenger.
  Că nu trece Ziua si mai ROTISEAzĂ Rușii câte unul, măR🤣g
  {■ RumburKaK-StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene-RumburKaK ■}

 5. Hai că am râs! Păi împingeți l măi! Vedeți, unu sa stea la volan.

 6. Dacă votantii din Bucuresti încep sa-l asocieze pe Burduja cu Rareș Bogdan, Nicolae Ciuca, V. Blaga, G. Flutur etc., omu’ n-ajunge la 15%. Indiferent de bazinele si pârtiile electorale facute in Bucuresti de oligarhii financiar-bancari-imobiliari si din zona de media ,,stratejica”.

 7. De ce o fi cazut asa de superjos asa-zisul PNL, de ce scoate in fata doar muhaiele cu clopot? Bine ar fi, sa le iasa pe nas comasarea…..

 8. …asa cum le sta bine unor pidosnici.

  Se pare ca Fierea va fi candidatul PSD, dupa pofta ce-a poftit-o. Intr-un comentariu mai vechi spuneam ca daca aceasta va candida, PSD va pierde primaria generala. Probabil ca asa va fi. Pentru mine cea mai mare necunoscuta nu este numele viitorului primar al Capitalei, ci scorul pe care il va lua candidatul AUR, pe care il vedeam atunci drept castigator.

 9. Viteaz mare Agamita Dandanache asta, de belea politrucul asta abject al puterii, care distruge Romania din slugărnicie pentru Hegemon si pentru UE, da sa nu uitam nici de Dulap.

 10. Asa, ba ! Impingeti tare ! Faceti cercul, nu fiti hoti … ! Si, cum zice lumea ca ai avea vreo doua Rolexuri si pe … ma rog, ma intelegi … vezi sa nu-ti ramina inauntru, de la impins !

 11. Se pare ca unora de la varful partidelor sistemului le place sa se impinga intre ei….

 12. Bă nea batistuță, cat dracu’ are bazinul ăla, ca am sărit de 120% …

 13. La cum l-am văzut pe sclifositul ăsta o să-l împingă pe Burduja chiar și pe scări în jos dacă îi vor cere ăia de care depinde rămânerea lui în politică.

 14. Din categoria „musca la arat”, a cuvantat si desish Bog dan.

 15. Da bai Baristuță-Jigoduta. Pune.te in spate si impinge cu ce vrei, limba, nasul sau aia ca esti maestru. Sa.ti iasa ca si cu pensiile speciale !!! PS: Esti de tot dispretul !!!

 16. Burduja va avea soarta lui Vasilica Catu din echipa castigatoare.

 17. Dupa cit e de grasut, cred ca Ciuca e mult mai bun de „impins” … Singura treaba e sa nu fie impins prea tare, sa nu cada in cazanul cu fasole …

 18. Am impresia ca Burduja sta cam pe marginea prapastiei. Iar amicii vor sa-l impinga!. Adevarat, n-ar fi nici primul, nici ultimul!..La impins sunt tare priceputi baietii astia !!. La salvat tara e mai greu!. Dar mergeti bine la furat!. De zeci de ani…nu va mai ajunge??

 19. bre Bogdanel ai intors zarzavatul ? ia verifica daca s-a uscat suficient!
  eu spun sa pui la capitala pe nea Rollex , ca tu esti nul

 20. Bai, panglicarule, tot incercand sa te dai citit si toate alea (de parca te ar crede careva!), l ai facut gay big time pe bolovanul de Burduja. Nu e treaba noastra daca i place sau nu stiuletele, dar e prerogativa lui s o anunte catre popor. Spavaricii ca tine, nea Cioaca si Ionanis au scufundat peneleul.

 21. ”Rareş Bogdan: „Ne vom pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom împinge”.
  De la 8-10% – la 30-40?! Ca si pe Predoiu ! Acum ceva ani. Spectacol. Ei stiu ca Burduja nu are sanse. Desi e f bun.
  Interesati sa controleze totul, nerusinatii de la PNL, distrug imaginea unui tanar bine pregatit, care face bine acolo unde e acum. La M. Energiei. Si N. Dan ar fi fost bun, ba prea bun pt. PNL. Nu a vrut talpa penelistilor pe capul sau ! Il felicitam ca nu a intrat in asa o cloaca. PNL-isto-PSD-ista. Doua partide responsabile de toate dezastrele din ac tara.

 22. Lgbtisti si astia! Invatati cu impinsul pe la spate……[Rumburak]

 23. Gargaragiule ai grijă cum te poziționezi în spatele lui la
  împins că există riscul să nimerești cu nasul în
  poponețul lui chiar în momentul când scapă un pârț.👍

 24. Un adevărat MĂSCĂRICI, mincinos din născare. Rahatii ar trebui aruncați la buda!

 25. acum mi-am adus aminte: „Rares Bogdan” suna a „Spala borcan” 😀 😀 😀
  chestii transparente ,camuflabile in gramada de zarzavat
  rusine mie(de „anti-roman”) Bogdanele !

 26. Normal ,pe la spate,pe la spate!…doar cunosti procedeul practicat între băieții din bruxelles!…
  Gura păcătosului adevăr grăiește!

 27. 30 cu 30 cu 28 și cu 23 fac sută la sută? Păi, băi, Bogdane, vorba lui Petrov, eu te știu cine ești! Un măscărici sadea, trebuie un congres extraordinar la PNL, să te pună șef, că asta a ajuns partidul tău, unul de măscărici. Nu degeaba ați făcut o partidă bună cu PSD. Care-i mama, care-i tata, sau vă pune să stați pe rând „Ramon” Chiriac?

 28. Burduja asta are sanse, cel putin el vine cu banu’ ! Ca a mai ramas ceva de la papa Burduja sr., de la jaful trenului cu bani de pe linia Bancorex, nu ? …

 29. Motto:
  „Nu mă împinge, c-ameţesc”
  (I.L. Caragiale- O scrisoare pierdută)

  Rareş Bogdan se vrea pe cai mari desi nu-l bagă nimeni in seamă. Astfel. prin februarie, 2020 a anunţat că el va candida la Primăria Bucureștiului dacă îi va cere partidul: ”Eu voi fi întotdeauna pompierul de serviciu acolo unde mi se cere. Nu pot să mă opun deciziei partidului”.
  (Vezi: https://adevarul.ro/politica/cine-e-singurul-om-care-l-ar-putea-convinge-pe-1996004.html)
  Apoi, la rotativa guvernamentală din 2023 Rareș Bogdan era foarte preocupat de a se autopropune vicepremier cu portofoliu in guvernul Ciolacu. (Vezi: https://www.cotidianul.ro/rares-bogdan-se-autopropune-ministru/)
  Ulterior si-a mai nuantat dorinta de a face parte din guvernul Ciolacu după rotativă: „Eu nu vin în guvern să ascut creioane”, declarase acelasi Rareș Bogdan: (Vezi: https://gazetadebistrita.ro/pe-batistuta-europarlamentarului-rares-bogdan-s-au-gasit-urme-de-moloz-de-15-milioane-euro/)
  La inceputul anului 2024, Rareş Bogdan a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, în ciuda opoziţiei unor colegi de partid. (Vezi: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26623680-rares-bogdan-voi-bruxelles-lista-sunt-primul-loc-incredere-fereasca-dumnezeu-fiu-afara-despre-contestatarii-din-partid-niste-papagali-nu-recunoaste-nici-bunica-lor-strada.htm).
  Acum a declarat ca se pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom „împinge” spre primaria capitalei.

 30. Na, că nu i-a plăcut acoperitului povestea mea cu insărcinatul,.Păcat,..ortodox.

 31. Mare jigodie esti, măi Rares Bogdan!
  O sa rîdă si curcile de Burduja al vostru: il vor bate măr, oricare dintre ceilalti candidati!
  Burduja va fi OUT din politică, dacă va lua 10% din voturi să mergeti la Bisrica si sa multumiti la Doamne Doamne, dar nu cred că va lua nici ata!
  Si la celelalte alegeri sper ca PNLul vostru să ia la fel: SUB 10%!!
  Rusine, jigodiilor!

 32. Mars mai , ești penibil, a înțeles toaga lumea că Burduja e doar pentru a scădea procentele lui Nicușor

 33. Ma intreb daca acest narod de Rica Venturiano jurnalist,are proprietatea termenilor…
  La Pompei este o fresca cu unul impins de la spate,legendatule…

 34. Acum parca era buna alegerea primarilor in 2 tururi de scrutin electoral. Articolul este bun si ne face si pe noi oamenii obisnuiti sa intelegem cum gandesc politicienii.

 35. Rarasele, Burduja este pierzant sigur, in competitie cu oricine. Unii dau prea mult credit lui Mucusor Dan..

 36. „Ne vom pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom împinge” … in hau : cu vorbe/grohaituri tembele !
  Far’de voi : tu/imbecilule si sor’ta di breasla … lume’ar fi mult mai buna !

 37. Rujatule cu ce-l impingi ? Cu limba sau cu nasul ? Ori cu amindoua ?

 38. Coledzii lgbtq o sa-l impinga bine de tot pe scari in jos, pana ii iese pe nas, ca si colegul ca’catzu…

 39. Papagalul Rares Bogdan se pricepe la impins vagoane, un pacalici ca toti liberalii

 40. As dor sfac incun apel de suflet deci catr toata lumea deci sa se vaccinez pentr a putea din nou sa serveasc o cafea cu prieten la o teras.
  Sau despr ce e vorb in articol?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.