Râs carpatin de la Zoo, disponibil pentru adopție

Zoo Braşov are, începând de miercuri, un exemplar de râs carpatin, care fost adus de la Grădina Zoologică din Innsbruck, Austria, printr-un transfer, în cadrul Programului ESB (Registrul Genealogic al Speciei), coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA).

Masculul care, joi, împlineşte trei ani, este cel de-al doilea exemplar de râs carpatin de la Grădina Zoologică din Braşov. În anul 2021, prin acelaşi program au sosit două femele de râs carpatin din Ungaria, iar, ulterior, una dintre ele a fost transferată în Cehia.

„Prezenţa noului exemplar de râs este un lucru important pentru noi, echipa de îngrijitori şi specialişti colaborând pentru a asigura adaptarea lui la noul mediu. Acesta va putea fi admirat doar după perioada de carantină şi observaţie de 30 de zile, conform reglementărilor în vigoare. Invităm pe această cale toţi iubitorii de animale să susţină conservarea şi protecţia acestei specii prin intermediul programului de adopţii. Deoarece nu are nume, primul părinte adoptiv va avea oportunitatea de a-l boteza”, a declarat, într-un comunicat de presă, directorul Zoo Braşov, Alin Pînzaru.

Programul ESB (Registrul Genealogic al Speciei) este coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA) şi are scopul de a asigura supravieţuirea pe termen lung a diverse specii din grădinile zoologice şi acvariile din Europa, asigurând transferuri de animale pentru a menţine diversitatea genetică şi pentru a preveni consangvinizarea.

Începând cu luna martie, vizitatorii Grădinii Zoologice din Braşov pot adopta la distanţă orice animal din cele 111 specii care sunt găzduite aici, fondurile strânse fiind folosite pentru întreţinerea spaţiilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Da’ nu vă panicați!
  Biroul de presă al Schweihoffer und Hotzii Industrie, in cârdășie cu Rumänien care-i lasă pă-i di’ntăi la prăduit păduri românești, anunță că:
  „.. vina e numai a râsului, care s-a agățat cu toate ghearele de copacul subiect al ultimei rășluiri de pădure de către onor firma.
  Mai mult, râsul ăsta, ne-a și inervat, dpdv austriac, când s-a apucat sa miaune sloganuri populiste gen ‘ăsta-i copacul meu natal, nu-l las și dacă mă faceți pelete odată cu el!’.
  Băieți salon fiind, ca orișice austriac, vă înapoiem râsul, că să rămâneți și voi cu ceva. Dar, noi păstrăm copacul.
  Mai mult, înfiați acest râs; vă spunem noi mai încolo dacă e și gratis.
  Totuși, gândiți pozitiv: cât de frumos ar fi să plimbi in lesă râsul carpatin prin Cișmigiu, liber să cace spațiile verzi laolaltă cu toți ciuaua care sunteți?”

 2. Dacă NU îl ia At HOME, NU a făcut NIMIC …
  CE Zgărieturi sunt Ale de Mâță COMUNÎ?
  De Alea ADÂÂÂÂNCI, pasionale, de RÂS

  Ca NeBunii Ăia din California care au adoptat un Cimpanzeu și Ăla – când crescut – s-a dat al „MOTHER” …
  ȘI când Soțul a intervenit i-a desfigurat pe ”AmbiiAmândoi” Dar SERIOS, NU mai aveau Fațe Întregi …
  Culmea, TOT EI se incriminau, că „MOSHE” avea Dreptul să … …

 3. Aduceti bre , aici , toate lighioanele lumii sa- i vaneze pe romani! Toata Romania e un zoo!!In curand vor fi mai multe animale salbatice decat romani ! Chiar nu se gasea un exemplar de ras in muntii nostri ??

 4. Nu animalele de la zoo sint vinovate!
  ,,Animalele,, care le au distrus habitatul,care au ras munți întregi !
  Vor muri cu buzunarele pline,dacă i liniștește!
  Lasă copiilor și nepoților lor un pământ devastat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.