Răspuns la atacul Yemenului. Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia a anunţat că a cerut vineri o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta despre loviturile militare ale Statelor Unite şi Marii Britanii asupra Yemenului, informează Reuters.

„Rusia a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU la 12 ianuarie în legătură cu atacurile americane şi britanice asupra Yemenului”, a declarat misiunea permanentă a Rusiei la ONU.

Statele Unite şi Marea Britanie au lansat lovituri din aer şi de pe mare împotriva unor ţinte militare ale houthi în Yemen, ca răspuns la atacurile rebelilor asupra navelor din Marea Roşie, ceea ce reprezintă – potrivit Reuters – o extindere regională dramatică a războiului Israel-Hamas în Gaza.

Un purtător de cuvânt al houthi în Yemen a declarat că nu există nicio justificare pentru atacul americano-britanic şi a precizat că gruparea susţinută de Iran va continua să vizeze navele care se îndreaptă spre Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

21 de Comentarii

 1. Razboi de 20 de ani a dus SUA/ NATO impotriva Afganistanului cu motivatia stupida ca il cauta pe teroristul Bin Laden…Bin Laden era un mare terorist scolit de SUA dar care a cazut in dizgratia amerlocilor…20 de ani ni s – a cantat melodia cu Binefacerile NATO in Afganistan…Romania a participat si ea la razboi cu entuziasmul tembel al unei natiuni indobitocite de Propaganda pusa in slujba Imperialismului american…Trebuie spus ca poporenii au sprijinit Razboiul, in schimbul unui Capsunarit in Vest, al unor spalari de cururi vestice, a unei rable pe motorina din Vest, al unei sticle de Pepsi…

 2. Rusia e stat agresor nu mai are drept in ONU,prezenta si zicerile ei sunt propaganda

 3. Ca sa vedeti tovarasi, Moscova este indignata ca idiotii aia de houthi nu pot sa-si faca mendrele cum vor in Marea Rosie, de parca ar fi marea lu’ ma-sa si lu’ tac-su.
  Au ajuns navele sa nu mai treaca prin Canalul Suez si sa ocoleasca Africa, de frica unor tembeli, dezavuati pana si de conducerea Yemenului.
  Criminalul de la Kremlin, normal ca sprijina si el tot niste criminali. Traiasca Fratia Criminalilor!

 4. Atacurile americane în Yemen nu sunt fără precedent; potrivit Council on Foreign Relations, SUA au efectuat aproape 400 de atacuri aeriene în Yemen din 2002. Dar oficialii Casei Albe şi ai Pentagonului au declarat, de la invazia Hamas, că nu doresc ca războiul din Gaza să se extindă în regiune.

 5. A venit iarna. Cu zăpada, crivăț, frig in casele și sufletul sclavetilor li🌈icani. In loc sa dea la lopată, sa-si aducă si ei aportul la prosperitatea acestei țărișoare jefuită crunt de la Apus, aceștia latră a foame pe forumuri acuzând Rusia

 6. Degeaba se dau cu 🌈ul de pământ trolacii Urcaci, Rusofobii și restu’ Cetei lu’ Pițigoi.
  Urcacii o iau pe coajă peste tot:
  ZERO cotetZe ELIBERATE, ZERO Kinjale doborâte, deZertări în masă.
  Rada de la Kiev o scaldă cu mobilizarea celor 500.000 boșorogi și femei.
  Că FLOAREA VITEJILOR îngrașă deja terenurile agricole mănoase ale lu’ BlacRock, Monsanto etc (aka Rat’sChild)
  măRog…🤣
  [°°°RăuBorKaK-UrKaK BuiMaK-RăuBorKaK°°°]

 7. Statele Unite şi Marea Britanie au lansat lovituri din aer şi de pe mare împotriva unor ţinte militare ale houthi în Yemen,—- ȘI AU FOST UCIȘI 201 UMANOIZI (DINTRE CARE 15 -FOARTE MINORI),4 CĂMILE PURTĂTOARE DE ARUNCĂTOARE CU PIETRE ,10 CAPRE ȘI CĂLUȚUL DE LEMN A ȘEFULUI BEDUINESC! GLORIE USA! GLORIE U K(BIDENCHARLES)!

 8. Statele Unite şi Marea Britanie au lansat lovituri din aer şi de pe mare împotriva unor ţinte militare ale houthi în Yemen,—- ȘI AU FOST UCIȘI 201 UMANOIZI (DINTRE CARE 15 -FOARTE MINORI),4 CĂMILE PURTĂTOARE DE ARUNCĂTOARE CU PIETRE ,10 CAPRE ȘI CĂLUȚUL DE LEMN A ȘEFULUI BEDUINESC! GLORIE USA! GLORIE U K(BIDENCHARLES)! URMEAZĂ CA USA,UK ȘI ISRAELUL SĂ ATACE CU FORȚE AERIENE,NAVALE,SUBTERESTE ȘI TERESTRE PE CEI CE LE-AU LIVRAT HOUTHISTILOR PIETRE DE ARUNCAT ȘI OBIECTE ZBURĂTĂCIOASE RECTE IMAMATUL LUI KHOMEINI! GLORIE ETERNĂ!!

 9. Încă un mic pas către al -lll- le-a război mondia . Tovarăși Imperialiști cine seamănă vânt culege furtuna. Acum vreți să opriți furtuna cu un uragan ?!!?

 10. Cea mai distrugatoare natie din lume este cea anglo-saxona, indiferent ca se cheama USA, MB, Canada, Australia sau Noua Zeelanda. Astia isi aroga dreptul de a face legea peste tot. Au atacat, USA si MB, un stat independent care lupta cu mijloace modeste impotriva Israelului. Nu a bombardat vase americane sau engleze…

 11. Ăștia, saxonii, au inventat wc-ul cu rezervor de apă, hârtia igienică și cip-urile din calculatoarele pe care voi pravoslavnicii vă deșertați prostia. Fără ei rămâneam într-o țară feudală, condusă de tovarășii care mâncau cu mâna după ce se ștergeau cu degetele pe pereți. Sictir și pașol na turbinca ciorti!

 12. Si ce, axoane, oamenii nu au fost entuziasti?
  Dorinta le-a fost implinita:
  Rable vestice pe motorina, clisme la ordin, capsunarit pe campuri insorite…
  Ce te preocupa pe tine asa mult nivelul scazut al calitatii fericirii cetatenilor?
  Lasa-i sa se duca!
  Oricum, nu entuziasmul i-a facut voluntari pe cei plecati in multele misiuni prin deserturi ci banii!

 13. Exporturile de petrol din SUA au crescut cu 1,377 milioane de barili pe zi, de când Houtiti au început să atace navele. De intreruperea transportului de petrol în Marea Roșie, SUA de fapt a beneficiat. Exporturile au crescut la 5,292 milioane de barili pe zi pentru săptămâna încheiată pe 29 decembrie, potrivit Energy Information Administration.

 14. REPET ultima PROPHETIE a misteriosului MISHTEAUX (de facto: un SFANT AL PRE-CUNOASTERII, in timpurile MODERN-MATERIALISTE):
  😎😎😎USA va avea extrem de grave probleme in TAMAN -> „23 ianurie” 😎😎😎
  🙁

  [Eu nu cred fanatic(Q!) in zisele lui MISHTEAUX, dar chiar si „ghiceala” cu
  LLOYD AUSTIN=”un GENERAL la KIEW/schimbati caldirea
  ma straniu tulbura = prea multe, prea strashnik para-STATISTIC a pre-stiut-dinainte pentru a nu lua … AMINTE ! 🙁 ]

  SHALOM !
  IQ=?
  😉

  [PS: e LLOYD AUSTIN … morto? 🙁 ]

 15. Fiecare desfășurare a evenimentelor de pe scena internațională arată decăderea puterii Euro-Atlantice și micșorarea capacității acesteia de a-și impune regulile.

 16. Acum nu erau să stea să se uite cum trag ăia în ei și nici cum se fac stăpâni pe mare. Rușii să facă bine să-și lege câinii că la ordinul lor au început să latre și să muște.

 17. De ce-ar face-o daca vestul vrea sa le confiste 300 000 de milioane de koko ? 😀
  E ca si cum ai zice unuia caruia-i bagi sadic❤️ cutitul in gat, cu declarata intentie de-al omora IN CHINURI 🙂

  – Stai linisti si rabda, Nu te zbate si nu urla , tine capul pe stanga ca ma improsti de sange , mortule !

  AUD ?

 18. Este o operatiune speciala. Vremea razboaielor a trecut de mult nimeni nu mai declara oficial razboi nimanui doar il bombardeaza!

 19. su si pudelul sau perfid fac relatii publice pentru propriul electorat muslim

 20. Israelul a fost condamnat de ONU de 140 de ori pentru incalcarea drepturilor omului si tot ONU a decis ca Israelul ocupa teritorii ilegal in Cisiordania.

  De ce iei apararea Israelului dar ataci Rusia pentru exact acelasi lucru?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.