Răsturnare de situație în cazul Buzatu

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, luată săptămâna trecută, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui, să fie trimisă spre rejudecare la instanţa vasluiană.

Măsura este una definitivă.

„În baza art. 4251 alin.7 pct.2 lit. b) Cod Procedură Penală raportat la art. 204 Cod Procedură Penală şi art.5 CEDO, admite contestaţiile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) împotriva încheierii nr. 11/DLF pronunţate la data de 15.11.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 2259/89/2023, încheiere pe care o desfiinţează în integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de Procedură Penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea contestaţiilor formulate rămân în sarcina statului”, se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui a admis miercuri, 15 noiembrie, solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru fostul lider PSD Vaslui şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

În cazul expertului Radu Judele, deşi acesta solicitase prelungirea arestului la domiciliu, instanţa a decis înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, inculpatului fiindu-i interzis să ia legătura cu o serie de martori din dosar, printre care mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Vaslui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. s-o gasi un vasluian „de bine” prin tribunalul ala,
  „la bine dar mai ales la….greu!”
  (la greu nu la rau,
  e rau sa vb. de rau,
  stie si iliescu ilici ion)

 2. binele romanilor este pe spinarea judecătorilor!
  Sa le mai dam o super pensie. De la 35 de ani!

 3. in PSD vine prea tarziu ESALONUL 2
  v-am zis-o din timp dar n-ati percutat decat tarziu ! Ce faceti cu Firea dupa Buzatu, Dragnea cel cu „niste alti evrei” si VIORICA ? PSD-istilor diluati pana la ZERO-ideologic ?
  REPET:
  … cand o sa re-vina TRUMP la yankei [faca-se voia misteriosului 3301-Q MISHTEAUX !] … vor fi ras-popiti si-n Provincia Valahica ! 🙁 🙁 🙁

  PS: Tineti minte … ambasadoarele vin dar se mai si duc ! Voyager-ului ii shade bine cu …drumul ! 😛
  MISHTEAUX e SPECIAL ! Ghiceste ca un SUPRA-OM !
  „NINGE PE FED!” ….c u r a n d ! Ar fi bine $a-l credeti ! 😉 😐 😛

  SHALOM ! Chiar si evreilor rai 🙁 !

 4. plimbatul catuselor reloaded. vedem cu totii ce incearca sa ascunda prin circ: jugul se strange pe gatul romanului de rand. nu va mai treziti…

 5. Sa ma ierte romanii dar acest Buzatu este copie la indigo a foștilor nomneclaturisti ,,arestați” de ,,ochii lumii” dupa mascarada cu procesele intentate acestora dupa ,,revolutie”. Acest analfabet feroce actioneaza acum ( pentru cei care au cunoscut comunismul ) ca si secretari de secție din fabrici, ministere si chiar sefii de secție a CC al PCR: tace , răbda dar știe pentru ce si anume “ partidul “ va avea grija de ,,soldații” sai. Pana când aceste ramasite ale comunismului , atat de dragi lui Ciucă , Ciolan , Fierea, Grindeanu, Stanescu, Dancu, Tudose, Olga caratista, Doina Feodorovici, Zetea, Baluta,Negrescu- ,,telectualul” , etc un adevărat CC al FSN, nu vor dispărea , România rămâne sub rusi cu asentimentul UE si SUA care fac afaceri ,,minunate “ in câștig cu rusii si ,,depozitele” lor de bogății naturale. Pana când energia verde nu va deveni câștigătoare , adică romanii trebuie sa mai rabde inca 2- 3 generații ,,abrutizați” in sistemul comunist rusesc.

 6. @ Rabda romane….Ai dreptate, romanu rabda si… cretinismele debitate de tine…Cate grneratii mai trebuie sa treaca ca sa scape lumea de tampiti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.