Răsturnare de situaţie. Vasile Bănescu ocupă în continuare funcţia

Vasile Bănescu ocupă în continuare funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, iar „reorganizarea” Biroului de presă nu înseamnă demiterea acestuia, a precizat vineri Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Întrucât în urma difuzării comunicatului de presă oferit ieri de Cancelaria Sfântului Sinod au apărut în spaţiul public interpretări eronate referitoare la prezenţa în funcţie a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, precizăm că domnul Vasile Bănescu ocupă în continuare funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române în cadrul Biroului de presă şi relaţii publice al Patriarhiei, iar ‘reorganizarea’ acestui sector nu înseamnă demiterea acestuia, ci îmbunătăţirea activităţii acestui sector prin cooptarea şi a altor specialişti în comunicare, inclusiv clerici”, a transmis sursa citată, într-o „clarificare” referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române.

Joi, Cancelaria Sfântului Sinod al BOR a anunţat că, până la reorganizarea Biroului de presă, comunicatele Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod.

„Întrucât opiniile personale ale domnului Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de presă al Patriarhiei Române”, susţinea sursa citată.

Întrebat dacă această decizie echivalează cu revocarea sa din funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a răspuns: „Nu e vorba despre demitere, ci despre asumarea comunicatelor importante de către Cancelaria Sinodului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

22 de Comentarii

 1. Ca de obicei au păcălit ambele tabere, tabere făcute tot de ei. Ieri i-au păcălit pe cei ce-l plac pe personajul Bănescu, lăsîndu-i să creadă că l-au dat afară, iar azi i-au păcălit pe cei ce-l urăsc pe același personaj spunînd că nu l-au dat afară.
  Double cross!
  Nu intrați în nici o tabără/capcană, în primele două vînturate pe toate drumurile; sînt făcute de stăpînire. Următoarele pot fi greșite sau măcar în parte dar măcar sînt ca urmare a unor înțelegeri greșite a ceea ce se-ntîmplă nu că cineva ne duce de nas.

 2. Până când se reorganizează biroul de presă, Bănescu își lasă barba!

 3. Acest domn este un erudit. Ar trebui sa fie ministrul culturii sau ministrul invatamanului.

 4. o sa vedem BOR platind impozite pe activitatile lor?
  Este normal ca sa se taie bani de la sanatate si invatamant iar popalaii sa se lafaie in limuzine de 150 000E?
  La munca baa, nu la cersit, sa va dea primarii din banii lor de acasaaa!

 5. Pentru d-l NISTORESCU, am o rugăminte: acum,ori niciodată-,,Un bilețel, pentru BOR”. Respect și s-auzim de bine.

 6. Stilul clasic românesc nu putea ocoli nici Biserica. Trăiască nenea Iancu: sa se revizuiască, primesc…. etc.

 7. Adica Banescu are liber sa-l injure pe Mache pe persoana fdizica ! Continuati, turnatorii au tratament special, cat traiesc.

 8. Vasile Bănescu
  e prea destept pentru BOR
  pentru a fi dat afara !

  😐

  [oricum BOR-ul e subminat din … afara ! si BOR stie asta !]

 9. Pana cand BOR va ajunge sa organizeze expoziti
  DESTRABALATE si anti-crestine sub masca …libertatii de opinie
  intr-o organizatue prin definitie NCESAR(!)-DOGMATICA
  vor fi schimbate multe „guverne” in VALAHIA !
  Si
  eventual o SCHIZMA intre ardelenii si regatenii „orthodocsi” ! (stiu ce spun ! nu toti vor ce se vreda via Dambovitza … vremurile securitatii in biserica au trecut ! odata cu moartea de batranete a „celor vechi” 😐 😉 )

 10. demisoaaaaaaaaaaa
  fara politruci si intrusi cai troieni in BOR!!
  CUM sa devină un administrator de gradiniță purtator de vorbe al BOR???

 11. Misiunea lui Dan Ilie este clara si contra cronomentru, n-are timp sa pocneasca orice razvratit si dorinta de marire. Termenul este foarte strans si el trebuie sa asigure viitorii bani pentru popime cand statul nu v-a mai plati o escrocherie dovedita. Nu mai este mult timp pana ajung la noi creatorii oamenilor, in cinci feluri diferite. Popalimea trebuie sa se antreneze serios la fuga, ura oamenilor escrocati va fi crunta.

 12. @Calin-Îmi părea rău să fi fost mazilit Banescu.E un om citit,civilizat și empatic.Regret ca se pune la trântă cu coate goale întunecați cum sunt Mache și gloata ce i se închină marelui șpăgar și putinist.Spalatii pe creier din biserica ortodoxa română.

 13. Deci Banescu ramane sa soroseasca in continuare in numele BOR, s-a primit ordin de la stapanire in plic.

 14. mishteaux spune:
  01 MART. 2024 LA 16:57
  Vasile Bănescu
  e prea destept pentru BOR
  pentru a fi dat afara !

  Vezi că-mi schimb, dacă nu chiar am făcut-o 😉 impresia despre tine, de fapt despre iq-ul tău 😉 !
  Bănescu e viclean și bun executant, deștept în nici un caz, pentru că altfel și-ar fi dat seama ce înseamnă să declanșezi o asemenea prigoană asupra unui ierarh, cu adevărat inteligent și curajos , cum s-a dovedit a fi IPS Theodosie !
  Acesta vrea să dovedească prin o mulțime de dovezi istorice că Tomisul este nu doar Mitropolie, cum este împiedicată acum să devină, prin interzicerea de către Patriarhia Bucureștiului , a afilierii Arhescopiilor vecine, dar și cea mai veche de pe aceste meleaguri , încă de la încreștinarea Sf. Andrei ! Cauza refuzului este una birocratică:
  Cea mai veche Mitropolie, acum cea a Iașiului, dă următorul patriarh și deci lupta este și aici pentru ciolan !
  Și e păcat, din moment ce până și aici ajung aceste lupte specific politice , în încercarea tot mai vizibilă de a discredita Biserica și în final Ortodoxia !
  P.S. Voi de ce nu vă întrețineți singuri sinagogile și cimitirile evreiești ?
  La banii pe care vă lăudați că-i aveți ar fi o nimica toată și ați obține și respectul nostru, pentru că vă respectați nu numai religia dar și morții voștri ( n-o lua ca pe-o înjurătură, că mă abțin… cu greu, ce-i drept ! 😉 .
  Dar am uitat că pentru majoritatea dintre voi singura religie este – Banul !

 15. Sek Uristul Editat VB ramane pe functie, dar nu va fi inaintat in grad

 16. Chiar ati crezut gogoritza? Pai cei preafericiti nu sunt uneori destul de fericiti incat sa nu-i aiba la mana cei care impart fericirea dupa placul lor prin mana slugilor lor preaplecate! E de atata vreme clar ca apa de izvor cine e sefu adevarat in BOR…

 17. Știe grupul de la Cluj ce face, ciocu mic lupta este-n desfășurare . Hai Branescu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.