Rata de promovare la Bacalaureat, cea mai mare din ultimii ani

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, a anunțat luni ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

În București rata de promovare este de 77,4%, a precizat ministrul. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%).

În total, 89.000 de candidaţi au reușit la examen, înainte de contestaţii, față de 86.000 de candidaţi care au reușit anul trecut, în condițiile în care în 2021 s-au înscris mai mulți candidați, a spus ministrul.

Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare au fost Ilfov – 47%, Giurgiu – 55% şi Călăraşi cu 53%. În cele trei judeţe numărul candidaților a fost redus, de circaa 1.000, în comparație cu aproape 15.000 în Bucureşti, cu 5.000 în Iaşi şi Suceava și 4.000 în Cluj.

162 de candidaţi au obţinut media 10, clasamentul fiind condus de București, cu 30 de note, urmat de Prahova, cu 15 note de 10, Galaţi şi Vâlcea cu cîte 9 note, și Cluj şi Iaşi cu câte 8 note, a mai declarat Cîmpeanu. Judeţele unde nu s-au luat nicio medie de 10 au fost Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Tulcea.

În rural rata de promovare de 69,2%, iar în urban, de 82,7%, a adugat ministrul.

Sorin Câmpeanu spune că există școli unde promovarea a fosr zero, și a promis că în aceste instituții vor fi făcute analize pentru a determina cauzele pentru rezultatele slabe sau pentru care elevii nu s-au înscris la examen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Au fost subiecte f.usoare, ca sa creasca absolventii de bac.Era nevoie de o noua generatie de loaze pentru fabricile de diplome, altfel mureau de foame. Cei seriosi pleaca sa studieze in alte tari.

  2. Nu i-ati numarat pe cei 40.000 care nu s-au inscris la Bacalaureat.

  3. Subiectele la matematica au fost de clasa a IV-a, totul e politic, sa obtina o buna rata de promovare. Generatia cu scoala online timp de 2 ani in perioada pseudo-pandemica e cea mai slaba din istoria Romaniei.

  4. E practica guvernelor pe educatie si invatamant, cum se actioneaza politic cu politica devastatoare pentru tot ce inseamna invatamant real pe bune! Aceste generatii, daca nu vor avea intrare in politica, viitorul lor va fi un mare esec in viata.

  5. O veste foarte bună.
    Nu ne-a spus nimeni, însă, câți promovați aveau deja diplomele de doctorat?

  6. Na, poftim,, Laudă-mă gură,..Cum puii mei poți să mai ai pretenții de la astfel de ”promovați”..? Poate nici numele nu și-l pot scrie,.poate doar porecla. Ce știu, ce pot acești ”educați” cu bac ?? Acu au calea de a cumpăra un dottorat,.. fără facultate, sau cu facultate la fără frecvență, ca la juriști ?? Ce poți cu ăștia ? La ce sunt ei buni, utili ??

  7. Bacalaureatul a ajuns o BĂTAIE de JOC ! 73% promovați? Cred că cifrele corecte intrun BAC serios ar fi fost inverse, adică doar 30% promovați.
    Cei neavizat vor spune că exagerez , că scriu prostii .
    Știu ce scriu pt că sunt in domeniu .

  8. dupa doi ani de restrictii si pseudoscoala, totusi in 2021-2022 copiii au fost la scoala fizic reducand din trauma traita…

  9. Asta este motivul pentru care numărul de elevi care a trecut bacul la Cacasvar este mare.Fabrica de 100000 de studenți pe banii celor din regat care susțin acest fâș intelectual umflat isteric ca și orașul.

  10. 100X86.000/73.3=117.326 inscrisi unii fiind si din anii anteriori, fata de anii in care erau 180.000 de canditati sau mai mult, cea mai cumplita situatie, depopularea judetelor Giurgiu si Calarasi, avand doar 1000 de candidati…Romania se pustieste si ministrul invatamantului este fericit ca nu mai are elevi…la polul celalalt Ilfovul in care locuiesc persoane cu un nivel al veniturilor ridicat fata de alte judete devine needucat pt ca banul tulbura mintea copiiilor si a parintilor mai mult decat saracia…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.