Războiul dintre Realitatea și Prima TV: Dă-i cu Coldea

Realitatea Plus combate cu Cozmin Gușă în războiul cu Prima TV. Iar Gușă are un singur vinovat de serviciu: Coldea.

Compania Clever Media Network, cea care deține grupul Prima TV și se pregătește de achiziția Telekom România, solicită CNA retragerea licenței postului Realitatea PLUS ca urmare a acuzațiilor lansate de Anca Alexandrescu la adresa șefilor Clever Media Network.

În replică, Cozmin Gușă a invocat o pretinsă legătură a fostului adjunct al SRI, Florian Coldea și trustul de presă Prima TV.

Potrivit lui Gușă, care nu probează nimic, Coldea are ambiții politice mari pentru 2024: prin Geoană joacă contra PSD, prin Videanu&Company contra PNL, iar cu Tomac și Orban întărește USR. Pe partea mediatică folosește trustul ce deține televiziunile PRIMA, pe ai cărui acționari îi are la mână, respectiv B1TV, pe al cărei patron îl controlează în mod direct, susține Gușă.

„Banii, inclusiv pentru finanțările presei de mai sus, îi sunt furnizați pe linia unor oameni de afaceri de asemenea șantajați, inclusiv Zoltan Teszari, deci fondurile ar putea avea și proveniență ungaro-rusească. Iar apropo de Rusia, ca să se asigure că americanii nu-l vor ataca decisiv, Coldea și-a construit în ultimii 4 ani o punte de legătură sigură cu Putin, prin intermediul lui Marius Vizer, șeful judoului mondial, cu care a devenit partener de mari afaceri. Secretele din interiorul structurii NATO pe care fostul prim-adjunct al SRI le deține, sunt, pe modelul invers al lui Pacepa din vremurile comuniste, o Marfă la care rușii jinduiesc demult, iar Coldea joacă și în virtutea acestui șantaj neexprimat, dar subînțeles”, scrie Cozmin Gușă, într-o postare pe Facebook.

„Treburi periculoase deci, pe care statul român le joacă deocamdată la nivelul arestării cămătarilor Caran, cu care Coldea s-a încurcat prostește, din lăcomia să-și înmulțească vreo 6 milioane de euro, care pentru el sunt oricum un mizilic”, încheie el.

Gușă a vorbit despre subiect și într-o intervenție la Realitatea Plus:

„Genul ăsta de cămătari, cum sunt frații Caran, funcționează de mult timp în România și nu prea îi deranjează nimeni. Acum, s-a întâmplat însă altceva: Florian Coldea, de ceva vreme, a dezvoltat relații foarte apropiate pe linia unor colaborări cu Federația Rusă, la nivelul unor prieteni foarte apropiați ai lui Putin.

Asta o poate face oricine, și un jurnalist, și un om de rând, dar când ești depozitarul atâtor secrete NATO, când ai fost la vârful SRI timp de 12 ani, vă dați seama că informațiile pe care le are el sunt bune de livrat blocului răsăritean, Rusie, sunt extrem de importante și probabil că de aici a început și vânătoarea lui Coldea, este posibil ca nici măcar să nu fie de la nivelul autorităților din țară, ci de la nivelul unui comandament NATO. Florin Coldea, tocmai pentru că joacă politic, nimeni nu se mai îndoiește că el a fost la baza înființării si finanțării USR, dorește acum să influențeze alegerile, faptul că el joacă mediatic în spatele trustului Prima, în spatele B1TV, avem ca dovezi întâlnirile repetate pe care el le cere și la care îi cheamă pe proprietarii trustului Prima, Adrian Tomșa și Orlando Nicoară.  Consemnăm doar faptul că Florian Coldea îi cheamă la raport, din când în când, pe patronii trustului Prima și nu mai spunem că încearcă să influențeze mediatic politica acestor televiziuni”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8478 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Gușe a lansat atâtea teorii aiuritoare încât pățește ca Petrică și lupul.

 2. Securistii se spurca intre ei. Pana la capat sa fie. Si unii si altii din fiecare tabara doar interese meschine. Ca toti securistii. Mai stiu unii din SRI si de prin MAI care fac haituirea oamenilor in toate modurile posibile si fac spume la gura cand nu le iese lucrarea. Pana nu distrug ce nu pot controla nu se lasa. Asa sunt securustii. Blonavi de putere si interese si bolnavi in special de prostie.

 3. besini marca gusa.. daca coldea detinea asa periculoase informatii si vroia sa le tranzactioneze era demult bagat in pamant de mossad sau cia.. ce mama saraciei stim doar ca Romania e colonie condusa de straini nu de coldea!

 4. Si fara sa spuna Rares dar chiar si tantalaii care-l spurca pe Rares stiu prea bine ca peizanul tractorist Coldea (uns universitar de colegii clujeni) a facut cele mai mizerabile jocuri de cand Petrov l-a scapat din lant.

 5. Si daca ? Chiar daca Gusa este o mare hahalera , ceva ceva stie. Ca are si el ” conservele” lui pe ici pe colo…Altfel nu ar mai fi avut ” Realitatea” ….

 6. Coldea este cel mult un slugoi interlop, dar tot un slugoi ramane. Unul securist si sefii lui vatafii imprastiati pe la Bruxelles, Washington si aiurea.

 7. Doar ca nu zice ca singurul cinstit e el și cu adjuncta lui dragnea. Și binenteles dragnea. Acest clantau latră, latră doar, doar l o asculta cineva.

 8. securistii intre ei;ambele tv utilizeaza in comunicare publica zilnica un metalimbaj,care
  – permite manipularea;
  „- ne permite exteriorizarea emotiilor in conditiile in care putem ramane manierati, dialogul incepand intotdeauna cu un ritual de expresie, cu clisee;

 9. Daca nu intra si Putin in poveste nu era destul de „aromata” saga.
  Guse uita ca el la dus pe Geoana la rusi si la Vantu, ca Realitatea condusa de el, prin GURISTUL Rares Bogdan, ni l-a varat pe gat pe Iohannis in 2014.

  La Gusa prima problema e CARACTERUL de doi bani….

  Basescu l-a mirosit si in 2004 s-a folosit de el impotriva PSD si Nastase si apoi l-a aruncat ca pe o masea stricata.
  Adica i-a aplicat dictonul romanesc – iubesc tradarea, dar nu si tradatoril.

 10. Hop și Gusa asta un loser patentat. A vrut să se pună în capul meselor partidelor cu care a juisat dar nu i a mers. A dat Base cu el de gard. Vorba lui Bibanul : mănâncă și el o pâine. Și un biet film de desene animate daca l dai sa l povestească vine cu niste comentarii de ți se scoală invers. Comediant.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.