Războiul Iohannis-Dragnea continuă. „România nu are şef al Armatei pentru că…”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Gorj, că nu a renunţat la proiectul care vizează descentralizarea, chiar dacă unii vor doar puterea de la Bucureşti, pentru ca autorităţile locale să stea „cu mâna întinsă”.

„Unii spun că deciziile se iau la Bucureşti. Habar n-au. Asta spun cei care nu-şi cunosc ţara, cei crescuţi în eprubete politici şi laboratoare. Nu ştiu că viaţa e la Giurgiu, Botoşani, Bistriţa, unde trăiesc oameni. Am muncit mult cu Vasile Dâncu în 2013 să descentralizăm România. Am avut piedicile întregului sistem. Nu am renunţat la proiect, trebuie să ducă decizia şi mai aproape de comunităţi. Nimeni din acest sistem ocult nu vrea acest lucru, el vrea toţi banii şi decizia la Bucureşti. Iar comunităţile locale să stea cu mâna întinsă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că doar cine îşi urăşte propriul popor poate gândi aşa.

„PNDL e un proiect conceput de mine alături de Sevil Shhaideh. Programul dezvoltă comunităţile locale. Înseamnă uliţe asfaltate, alimentare cu apă, pieţe, baze sportive, bazine de înot. De ce îi deranjează pe ei? Dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că vor ca oamenii să trăiască rău ca să sădească seminţele urii. De ce îşi urăsc aceşti oameni atât de mult conaţionalii? Pentru că ei nu fac politică pentru oameni. Singurul partid care face politică pentru oameni e PSD. Ei vor dezbinare. Aduceţi-vă aminte că de câte ori au câştigat au câştigat prin dezbinare vorbind numai despre ură şi duşmănie.

Au ajuns la guvernare şi tot ce a construit PSD s-a prăbuşit. De ce când am fost noi la guvernare a fost mereu creştere economică? Sunt interesaţi doar de ei şi de stăpânii lor, de cei care îi comandă, care au obligaţii. Nu vor putea simţi româneşte niciodată. Toţi mai vechi mai noi la politică la cheie ai lui Iohannis nu au decât un demers să provoace dezbatere bazată pe ură, dezbinare. De ce? Pentru ca România să fie un stat dezbinat. Numai nişte oameni care îşi urăsc poporul pot acţiona aşa”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat că din cauza lui Klaus Iohannis ţara noastră nu are şef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că preşedintele face aceste lucruri pentru a obţine un nou mandat la Cotroceni.

„România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat şi să scape de relele pe care le-a făcut. (…) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această ţară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizaţia PSD Gorj.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Totodată, MApN a cerut în instanţă decretului semnat de Iohannis, iar magistraţii l-au suspendat până la soluţionarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locţiitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. Daca nu l-ati suspendat pe sasalau asa va trebuie!!! Ura si dezbinare, ne-am saturat de astea! Sa vedeti prezenta la europarlamentare!!!

 2. Seful armatei prin CONSTITUTIE este seful statului, adica Ciolanis. Cu ce tupeu vrea tzaranul cariat de la Teleorman sa-i puna sef de stat major lui Ciolanis? Bai tzarane chiar nu mai ai limite? Dupa ce-ai zgornit toti PSD-istii cu ceva inteligenta la Pro Romania si te-ai inconjurat de toti agramtii si incultii vrei sa vulnerabilizezi tara si fata de imperiul Rus?

 3. ‘„România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat şi să scape de relele pe care le-a făcut. (…) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această ţară e PSD’
  Sa punem punctul pe I :
  1. ati avut de atatea ori prilejul sa-l suspendati pe Muflon(iesirea si conducerea mitingului din 2017, taraganarea semnarii unor acte dincolo de limita legala , imixtiunile in Justitie, depasirea atributiilor legate de revocarea si numirea ministrilor etc) si nu ati facut nimic; doar vorbe, nu si fapte!
  2. ati facut atata tambalau cu ingerinta lui Maior, l-ati chemat in tara…si nimic; este in continuare ambasador!
  3. n-ati dus o politica coerenta, impreuna cu Alde, legata de modificarile la legile Justitiei;
  4. nu duceti o politica coerenta, impreuna cu Alde, referitoare la impzitul pe lacomie si la taxarea suplimentara in industria petroliera;
  Am asteptat fapte, actiuni, nu vorbe! Rezultatul sovaielilor si neactiunilor il veti avea la vot!
  Sunt convins ca , impreuna cu Tariceanu, aveti scheleti in dulap si niste nenorociti de papusari(carora nu le-ati taiatul bugetul!) va arata pisica! Si, din lei, deveniti mate!

 4. Cine ar trebui sa-l numeasca pe seful marelui stat major al armatei ? Ne lamureste un comunicat al ambasadei USA din Islamabad . Referitor la faptul ca „un avion F16 a doborat un avion militar indian” ambasada USA comunica faptul ca s-a incalcat acordul de achizitie al acestor avioane” Pai daca echipamentul militar importat din USA poate fi folosit numai cu acordul lor, militarii nostri participa la actiuni numai unde si cat solicita USA ar fi normal ca de organizarea si dotarea armatei noastre sa se ocupe Pentagonul si de finantarea ei autoritatile competente ale USA . Astfel am reduce deficitul bugetar cu cei 2% alocati armatei iar militarii ar avea conditiii mai bune de instruire dotare salarizare asigurari de risc etc

  • Asa e! Daca yankeilor le-ar fi pasat de cine este seful Statului Major, bivolul de la Trei Coceni n-ar fi avut incotro si ar fi acceptat numirea propusa de guvern. Asta e dovada ca Romania n-are armata ci trupe de mercenari la dispozitia strainilor. Adunatura asta nu merita nici respect, nici compasiune, pentru ca nu apara tara.

 5. Traian Băsescu, replică spumoasă pentru Dragnea: ‘Daddy cheaună peste tot că ce rău e Iohannis’
  Băsescu a declarat, duminică, după ce Dragnea a afirmat că nu credea că România va fi condusă de un „președinte mai rău și mai toxic ca Băsescu”, că șeful PSD „cheaună” peste tot că Iohannis e rău și că pentru el doar PSD e sigurul lucru bun din țară.

  „Daddy cheaună pe tot că ce rău e Iohannis, dar nu se uită că PSD are parte numai de președinți răi. Numai PSD es bun. Eu n-am fost bun, Iohannis nu e bun. Singurul lucru bun în țara asta pentru Dragnea e PSD. Mai bine s-ar uita să vadă de ce PSD nu e capabil să guverneze cu niciun președite ales. Motivul e că PSD nu are toată puterea până nu are justiția. Ori, pentru acest lucru i se va opune orice președinte, fie că vorbim de președintele Iohannis, fie că ne referim la perioada în care eu am fost președinte. Va persista atâta timp cât PSD va sta cu un condamntat în fruntea lui, care nu are altă țintă decât să dirijeze eforturile ministrului Justiției și ale Guvernului pentru a găsi o soluție să scape de condamnări”, a declarat, duminică, Băsescu la România TV, potrivit Mediafax.

  Reacția fostului președinte vine după ce Dragnea a afirmat că nu a crezut că țara noastră va fi condusă de un președinte „mai rău și mai toxic ca Băsescu”, precizând că șeful statului Iohannis nu făcut nici măcar un singur lucru bun pentru România, în cei 4 ani de mandat.”
  Bravo, Basescu!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.