Războiul pe care lumea noastră îl pierde

Liderul Partidului Verde dintr-un orășel din regiunea Londrei a părăsit ședința a Consiliului deoarece consilierii laburiști nu au folosit pronumele corecte atunci când i se adresau. Este o știre publicată de toate ziarele importante din Marea Britanie, care arată că liderul ecologist Danny Keelingg este „nonbinar” și i-a acuzat pe colegii săi de discriminare, pentru că vorbeau despre el folosind pronumele ”el”, ”lui”, în loc de ”ei”, ”lor”. Consilierul transgender a părăsit ședința după ce a fost astfel discrimnat de un coleg laburist pe nume Zulfiqar Ali. Yahoo News a avut grijă să nu comită aceeași greșeală și a citat astfel spusele consilierului nonbinar: ”«Discriminarea la locul de muncă nu ar trebui să se mai întâmple. Ședințele sunt transmise online, ce mesaj transmit ele comunității LGBT+», spune ei”.

În luna ianuarie, London School of Economics a decis să nu mai folosească cuvinte precum Crăciun, Paște, Postul Mare pentru a desema vacanțele de sărbători. Din acest an, se va vorbi doar despre ”vacanța de iarnă”, ”vacanța de primăvară”. ”Aceste noi denumiri sunt mai accesibile și sunt o terminologie mult mai cunoscută, care reflectă mai bine caracterul internațional al comunității noastre și implicarea noastră globala”, arată conducerea universității.

În continuare, un articol despre noua faț[ a Angliei și a instituțiilor ei scris cu umor amar de psihologul Theodore Dalrymple.

”Conducerea universității a făcut încă un pas către adevăratele diversitate, echitate și incluziune, care sunt echivalentele moderne al conceptelor de credință, speranță și bunătate.

Un articol publicat de Daily Telepraph arată că «decizia London School of Economics nu este doar jalnic de progresistă, ci complet lipsită de sens». Însă nu este așa, este o decizie bine gândită. Face parte dintr-o tendință – nu aș merge până într-acolo încât să spun că este parte dintr-o conspirație – de a distruge toate legăturile prezentului cu tradițiile, în special cu tradițiile religioase.

Tradiția instituțiilor este un obstacol în calea clasei manageriale, care preferă ca oamenii pe care îi conduc să fie ca niște păsări călătoare sau particule browniene în perpetuă mișcare în oceanul timpului, însă permanent fixate de momentul prezent. Revoluția managerială este totală și nimic nu scapă acțiunilor ei distractive.

Să dau un exemplu din domeniul medical. Spitalele din Marea Britanie nu mai au voie să-și tipărească blazoanele pe antetul hârtiilor oficiale, nici măcar acele spitale cu o istorie de sute de ani. Emblemele au fost înlocuite cu un simplu logo. În acest fel, angajații spitalului au fost reduși la statutul de piese pe o tablă de șah (așa cum îi descria prințul Harry pe afganii pe care spune el că i-a ucis în război). Atașamentul angajaților față de instituția în care lucrează complică lucrurile pentru manageri.

De aceea, cei care vor să managerieze întreaga societate vor sa rescrie istoria, nu mai vor o istorie a realizărilor, a grandorii și frumuseții, ci doar una a nedreptăților și sărăciei. Adevăratul motiv al entuziamsului cu care sunt dărâmate statuile este legat de distrugerea ideii că trecutul a însemnat și altceva în afara de orori și de faptul că, odată ce toata lumea ascunde lucruri reprobabile, atunci și eroii din trecut au câte un schelet în dulap. Întotdeauna se vor găsi motive pentru a distruge statuile unor mari oameni.

Însă să ne întoarcem la interzicerea cuvintelor cu conotație creștina din calendarul London School of Economics. Daily Telegraph scrie că aceasta este o insultă la adresa creștinilor, însă pare a fi mai degrabă o insultă la adresa necreștinilor, câtă vreme se presupune că aceștia sunt atât de sensibili încât s-ar simți ofensați de cea mai mică referire la religia creștina sau la vestigiile trecutului creștin al țării în care traăesc, permanent sau temporar. Cu alte cuvinte, necreștinii sunt considerați vulnerabili la nivel psihologic și într-atât de delicați încat au nevoie de protecția aparatcicilor de la London School of Economics și a nomenclaturii de acolo.

Nimeni nu vrea să trăiască într-o teocrație, cu excepția teocraților înșiși, dar pericolul unei teocrații este departe, cel puțin până când islamul va deveni religia dominantă în Marea Britanie. Acum, sub jumătate dintre britanici (44%) se mai consideră creștini, însă trecutul creștin al țării nu poate fi negat. Dovezile fizice sunt copleșitoare, chiar dacă unele biserici din orașele industriale au fost transformate în cluburi de noapte sau moschei, în timp ce capelele protestante din Țara Galilor au devenit apartamente de lux (așa cum se numesc acum toate locuințele înghesuite).

Poate că la un moment dat, când decolonizarea se va încheia și se va descoperi că Newton a fost originar din Burkina Faso, poate că atunci atenția se va îndrepta către bisericile creștine din Marea Britanie, niște edificii care le amintesc urmașilor victimelor persecuțiilor de experiențele traumatizante ale înaintașilor lor. În acest caz, va fi o singură soluție: să dărâmăm bisericile, să le facem una cu pământul. Și cimitirele ar trebui desființate, crucile ar trebui distruse, la fel și inscripțiile religioase.

Și limbajul va avea nevoie de reformare! Se va începe din școala, unde se pregătește viitorul țării. Copiilor care exclamă ”Doamne!” li se va spune să folosească pe viitor mult mai potrivita expresie ”la dracu!”. Biblia ar trebui interzisă, așa cum se întâmplă acum în Arabia Saudita, iar expresiile ce provin din Biblie ar trebui scoase din limbajul uzual.

Nu știu dacă să scriu într-o nota satirică, pentru că, așa cum au remarcat mulți, satira este profeție. În urmă cu câțiva ani, multe dintre politicile actuale ar fi fost tratate în notă satirică, ca niște exagerări. Cine s-ar fi gândit acum zece ani că o femeie politician foarte serioasă (premierul Scoției) ar putea susține că un bărbat condamnat pentru viol este de fapt o femeie? Astăzi, asemenea afirmații nu mai provoacă râsete, ci doar iritare. Iar iritarea se transformă cu timpul în resemnare. Absurditatea este inițial dezbătuta, iar apoi este îmbrățișată de niște intelectuali avangardiști care își caută o cauză, pentru ca în cele din urmă să devina de-a dreptul ortodoxie ce nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării. Oamenii inteligenți renunță să se mai opună, pentru că este plictisitor să te opui unor lucruri care inițial nu meritau atenție.

La revenirea sa din Rusia bolșevica, jurnalistul american Lincoln Steffens a spus: «Am văzut viitorul și funcționează!»

Am văzut viitorul și este absurd, și este și obscen”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

32 de Comentarii

 1. He he ! Un „nonbinar” verde-coclit care se paruie cu un paki „pe nume Zulfiqar Ali” !! Distractie maxima, probabil ca ride pina si alcoolicul de Churchill din groapa sau Henric al optulea cu a cincisprezecea sa nevasta ! … Deh, pacatele, pacatele grelele se mai si platesc, perfidule Albion … (da’ am totusi o intrebare : „nonbinaru'” ala era barbat sau cirlig de rufe ? atunci cind ciuhapu’ l-a luat la misto, de ce nu i-a tras o posetuca in cap ?)

 2. Bine, am inteles, pentru Crăciun si Paște, pentru a desema vacanțele de sărbători se va vorbi doar despre ”vacanța de iarnă”, ”vacanța de primăvară” …. da’ pentru Postul Mare, conform dictionarului „Sa vorbim corect”, ce utilizam ? „Marea Foamete” ?

 3. Adevarul este ca Yahoo Mail, intr-un mod elegant si in acelasi timp „nonbinar”, ar fi putut sa concluzioneze : „Domnul de la „Verzi” s-a simtit jignita si a si stors, feciorelnic, citeva lacrimi” …

 4. a avut dreptate să ceară să i se spună ”ei” și ”lor”, pt că e posedat de mai mulți draci

 5. Mea culpa.. am trait in intuneric pana acum.

 6. Chiar innebuneste lumea ?
  Cum adica, o comunitate majoritara crestina de mii de ani, sa renunte la termeni si simbolistica, vezi doamne ca niste necrestini minoritari se vor simti lezati in nu stiu ce !
  Dar comunitatea majoritara nu se va simti lezata cind cineva o sa-i ceara sa renunte la ce are poate mai valoros in domeniul spiritual ?
  Oare cum s-ar simti niste majoritari din Riadh de exemplu sa le ceara cineva sa sarbatoreasca asa cum se cuvine Craciunul, Pastile ( nu pastele ), ?
  Acolo cel care ar cere asa ceva ar fi lapidat, in cel mai bun caz biciuit !
  Chiar se timpeste Europa de tot ?

 7. @Marchievici …observ ca in lume azi …miercuri 😉 …nu se intampla nimic iesit din comun 😛
  daca miercurea ASTA se va termina la ora 24 …fara „surprize”
  RUSII, te asigur (sincer !)
  vor pierde [URAT!] in „ROCADA” din 12 martie ! 😐 😐 😐
  Rog ca comentariul asta sa ramana ca REFERINTA pentru viitor … exact ca la multe alte „scapari” … dupa „ROCADA”, ne vom intoarce razand (cum radem azi de pre-comentariile 😉 urmarilor „ochii pe butelie” …atunci INCREDIBIELE , vezi doar „norveg” 😉 , azi straniu adevarate ! )
  AZI e o zi speciala …daca nu se intampla nimic …RUSII PIERD RAZBOIUL si … pierd si tinuturile anexate !
  TINETI MINTE asta ! PUP !
  SHALOM !

 8. Probabil (?) rusii nu vad (NU VAD ce-i sub nasul lor !) unica(!) ferestra de oportunitate … AZI ! 🙂
  MDA ! … 😀 = o vor pierdea pierduta mai tarziu ! 😀
  IQ=?
  😉

 9. Care e Lumea ta si care e razboiul tau Marchievici? Si ce legatura e intre ROZBOIUL CTIMINAL, MISELESC, GENOCIDAR, BARBAR purtat de URSS-Rasputin cu LUMEA LIBERA si „razboiul LGBT cu INTREAGA LUME, adica inclusiv STATELE BOLSEVICE? Mai bine dezvoltai semnificatiile declaratiilor ILEGALULUI LENINIST american LEGENDAT CA JURNALIST Lincoln Steffens!!! Daca ai fi cunoscut ISTORIA IDEOLOGIEI GENOCIDULUI MARXIST/BOLSEVIC ai fi stiut ca in Rusia SOVIETICA au putut patrunde numai AGENTI BOLSEVICI, singurii care puteau MINTI ORDINAR precum acest Lincoln…Ai fi aflat de alt AGENT BOLSEVIC „american” dislocat in Rusia Tzarista UZURPATA CRIMINAL de Lenin, John Reed, acesta DEMASCANDU-SE in 1920 si de aceea I S-A INSCENAT DECESUL!!! Fusese anterior dislocat in…Mexic unde a operat ca AGENT DE LEGATURA intre TABERELE RAZBOIULUI CIVIL!!!

 10. Promotorii progresismului au construit doctrina anularii valorilor.Cuvintul are in componenta sa trecutul.Interzicand cuvintele care au in ele trecutul lumii progresistii vor sa lase lumea fara temelia viitorului.Legea invatamantului din Romania deja aplica aceasta neghiobie eliminand vacanta de Pasti cu vacanta de modul.Pe progresisti ii incurca creatia si atunci o inlocuiesc cu productia de cuvinte.Promotorii acestei politici isi inchipuie ca vor indobitoci lumea uitand ca tehnologizarea ascute spiritul uman.Concurentul prostiei progresiste este chiar comunicarea prostiei lor.Balastul de prostie creste odata cu cel de spiritualizare.Conflictul este inevitabil .

 11. Ascundere a trecutului mai a dracului decat in Romania ultimilor 33 de ani exista? Pai de 33 de ani in Romania este ascuns Trecutul Recent al anilor 1947….1990. Daca vorbesti despre acesta, trebuie mai intai sa incepi cu niste injuraturi si blesteme cu Odiosul, sa continui cu muritul de foame, si sa termini scuipand…. Romania e Republica din 1947 pana azi, dar trebuie ascuns acest fapt….Romania de azi a fost cladita intr – o epoca care este azi ascunsa….Parlamentarii, presedintele Romaniei de azi se lafaie porceste in Palatele monumentale construite in Epoca ascunsa….Strazi si bulevarde, spitale, licee construite in epoca ascunsa au fost rebotezate cu nume de Criminali genocidari si Criminali de razboi ai Romaniei….Prin urmare, in Occident e nimic fata de
  porcariile de azi din Romania…Sunt total de acord cu demolarea statuilor Teoreticienilor, Stapinilor, Negustorilor de sclavi, ai promotorilor rasismului, xenofobiei, rusofobiei, antisemitismului. Daca asta face Occidentul, sunt de acord….
  In Romania trebuie inceput cu eliminarea statuilor genocidarului Carol I si repusa pe soclu statuia lui Petru Groza, caruia ii datoram Republica in Romania si redobandirea Transilvaniei in 1945. Asta pentru inceput. Epoca 1990…2023 va fi judecata cu toate mizeriile sale in viitorul apropiat.

 12. OK ! … s-a facut ! Au facuto !
  MIERCURI 😉 … ‘acum sunt curios daca OREZARII vor fo sanctionati pentru asta ! 😀
  (despre acest miercuri chinezesc nu eram sigur ca va indeplinit … ! 🙁 e straniu cum mishteaux le nimererste … de tinut minte miercuri 2 martie DRONE chinezeshti aerian pe drum ! asta se va putea verifica curand = nu e ceva conspirativ ! DIMPOTRIVA …acum cu China in spatele ei Rusia chiar nu mai poate fi scoasa din Ukraina 🙁 ! 🙁 )
  MISHTEAUX e special ! PUP!

 13. Romanii au salvat Rysia de la infrangere in 1877 in fara turcilor.
  Romania va salva Rysia si acum in fata evvreilor globalisti. Da tare prosti sunteti. Care e ba capul sarpelui ??? Sunteti varza.

 14. Razboiul LGBT are legatura cu celelalte razboaie prin radacinile comune care merg inapoi in creatia bolsevismului si nazismului ca antiteza a comunismului. LGBT este neomarxism, feminismul este comunism, iar comunismul este talmudism, talmudism care este exact satanism de extractie babiloniana. Nu exista si n-a existat in ultimele decenii nici o lume libera, ci doar o lume polarizata artificial in tabere divergente de cretini cu preferinte diverse intre opresorii lor. Evolutia si civilizatia au fost permise si controlate strict doar atat cat sa produca efectele dorite in mintea maselor dirijate la milimetru de elitele sataniste in demersul lor de inrobire a planetei.

 15. Stiti cum suna vorba din batrini ? „Ei si-o fac cu mina lor”! Traiasca „Laban”biblicul……Norocul lor ca ce fac ei cu mina lor nu are spini precum rozele.

 16. Ce fel de democrație ești, de interzici un ”Tic-toc”, sau canale tv rusești, să nu poți fi informat de părerea celuilalt, căci americanul belicos nu are incredere in judecata sănătoasă a americanului simplu,.Deci lucruri mici, care denunță mari carențe și grave metode de guvernare a unei nații, care totuși se vrea prima pe glob..

 17. Mai deunăzi am văzut-o pe mămica Elton John povestind cu încântare ce bine se simt copilașii săi în compania odraslelor prințului Henric… e așa de fericit(-ă),încât vorba „numai mamă să nu fii”e desuetă

 18. …scuzați,””Henry”…eram pătruns de emoție…atâta simțire maternă!

 19. Calendarul mayaș se termină la anul 2012. Cu sau fără voia nimănui.
  Ceea ce a urmat și va mai urma după 2012 este inerție. Și ea vine din trecut, oricât am vrea sau nu să-l recunoaștem.
  Se vor alege acum, în lumea creștină, cei care au fost creștinați cu crucea de cei care au fost creștinați cu sabia.
  Deocamdată nu se întrevede un alt început. În afară de începutul sfârșitului.

 20. dan Pardon, dar trebuie sa fiti corect politic. Se spune ,,l-am vazut pe parintele 1 Elton John povestind cu incantare ..” . Iar cuvantul ,,print” contine o conotatie toxica masculina care ar trebui evitata pentru a nu ofensa oamenii provocand astfel traume ireperabile. cu stima si slava

 21. @ lambada 😀
  Azi e miercuri .
  Dar e 1 Martie , nu 2 .
  Maine e Joi , si e 2 Martie .
  Ai gresit calculu’

 22. @Luk … si cu „ochii pe butelie” a gresit ….pana
  Seymour l-a adeverit ! 🙁
  Probabil de-aceea-i poreclit mishteaux 😀 … tu ce zici ?
  (ce IQ ai ? hehehe !)

 23. de ce naiba vrea ce vrea: britanicul WIZZ AIR taman in data specific-prevestita 😉 … daca mishteaux i-asa prosst ?
  😀 😀 😀

 24. Wizz-air ii companie din Ungaria si nu Marea Britanie.
  Iar ai dat-o in bara .

 25. De ce azi, anume azi USA a hotarat sa nu mai trimita TANC-uri ? Doar sa-i faca-n ciuda …prophetului 😉 ?
  Ramanand doar Germania … de carutza ?
  @Luc

 26. Exista o lege a fizicii despre actiune si reactiune (forta si contraforta) care se aplica si in domeniul social. Aceasta spune in esenta ca daca forta creste si contrara ei creste. Situatia duce in lumea actuala le o polarizare excesiva a societatii si la radicalizarea ei. Vedeti lumea araba unde presiunea de a schimba modul lor de viata a trezit o rezistenta din ce in ce mai mare.

 27. E ciudat in ce afirma mishteaux : “ Rocada “ , “ 12 Martie “ , wizz-air iese din Rep. Moldova in 14 Martie , ieri au sunat sirenele lui Arafat , cristoiu zice ca s-ar putea ca Johannis sa bage Romania in razboi etc .
  Se intampla lucruri ciudate .

 28. Ciudat nu e doar ce spune MISTERIOSUL, ci straniu e ca le spune inca dinainte ca „ele” sa fie pur si simplu semne vizibile oricui 😉 !
  Uite de exemplu faza cu: „investitorii galbeni” … ANTE-zisa la „misto” 😉 inca de pe vremea cand doar planificatorii-ei 😉 stiau ce va urma …
  Cum naiba poti, ca „om simplu sub supraveghiere informatica” 😀 , anticipa fara sa faci tu insuti parte din plan 😉 ) ca-n… „4 februarie” …americanii vor impusca un balon chinezesec, de-al „investitorilor galbeni”, … atentie: a carui impuscare va fi CHIAR amanat pana-n data de …suspect … ” 4 februarie” ASTA dupa ce-ai suspect-RAU: „ghicit „ochii pe butelie” 😀 😀 😉
  sau norveg-ochii-pe-butelie si alte indicii suspect-mascate in straniu-puerilele lui comentarii (sa nu mai pomenesc aici de „ghicelile” lui Dr Q ) sau recent … insa inaintea oricarui pre-indiciu vizibil ordinarilor 😛 !
  12 martie = „ROCADA” …etc.
  [mishteaux a zis-o: „verzi si uscate” = „verzi” pentru isteti si „uscate” pentru bagatori-de-seama 😉 !]
  [Tipul e …LEGIUNE ! ]
  Cine-o fi straniu anagramat si superficial mishtokarr ? … intreb „bisercutza trumpista” din … „FRANKFURT” ! 😛
  AUD ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.