
Disputa între George Simion și Nicușor Dan a ridicat un Zid al Berlinului între două lumi. Un zid al Berlinului care trece și printre membrii unei familii, printre două vîrste importante ale vieții, prin profesii și localități și care are ca stîlpi de susținere partidele politice și instituțiile statului. Zidul Berlinului trece și printre sate și orașe, printre popor și instituțiile de forță, desparte studenții de părinți și românii plecați la muncă de guvernanții rămași să conducă țara din fotoliile de acasă.
În România, instituțiile statului nu au mai ieșit la bătaie în favoarea unui candidat de pe vremea instaurării lui Ion Iliescu. Acum s-au implicat mai abitir și, alături de ele, sunt forțe europene și guverne influente. Atunci lumea democratică din Europa se lupta pentru o extindere. Acum se apără să nu urmeze o restrîngere și un cutremur al proiectului european. Condus prost, el a ajuns la decizii absurde, cu accente de totalitarism. O comuniune de țări care a fost concepută pentru dezvoltare și bunăstare s-a transformat într-o confederație care participă la război și produce pagube pentru fiecare.
Acest Zid al Berlinului clădit din abuzuri și nemulțumiri îi desparte și pe cei doi candidați la președinție cu susținătorii lor cu tot. George Simion împinge la zidul care desparte populația de conducători, Nicușor Dan îl proptește să rămînă în picioare, chiar dacă este așezat pe nisip.
De cîteva luni bune, se desfășoară un Război Rece între două lumi. Între noua clasă avută, instalată la putere, protejată de nenumărații funcționari privilegiați ai statului, între proiectanții și autorii unei democrații modificată după nevoie, care să le permită să rămînă la conducerea țării și, de altă parte, o populație nemulțumită, plecată peste hotare să cîștige bani de supraviețuire, așa-zisul proletariat de nevoie, alcătuit din toate profesiile, pregătirile și vîrstele. Adică o mare parte din locuitorii României apți de muncă. Proletariatul digital apără puterea și încropita democrație românească, în timp ce proletariatul de nevoie o neagă și o vrea înlăturată.
Acest Război Rece de azi se poartă de unii pentru rămînerea la putere, pentru administrarea democrației butaforice și pentru ținerea la distanță a celor care mai cred în rîntoarcerea la democrația adevărată, plus un pic de bunăstare. Cu legea interpretată și aplicată mai mult în folosul lor, unii conduc dezinvolt, condamnă, calcă în picioare orice și pe oricine și anulează orice alegere. Răstălmăcesc orice prevedere în favoarea lor și fac din orice interjecție un capăt de acuzație pentru cei care li se opun.
Un zid invizibil ridicat pe abuzuri și nevoi desparte oameni și comunități, vîrste și profesii și un Război Rece se poartă pe față, la vederea și cu implicarea instituțiilor staului român. Asta și face ca, indiferent de rezultatul alegerilor, el să se încingă și să se amplifice, iar nu să înceteze pînă la următoarea campanie electorală.
Sper că v-am scăpat de PSD și PNL,!
Si totusi…chiar asa?!?
Da, din pacate chiar asa…😔
Nene Iancu, in furie
Am jucat o loterie
Turmentat m-am dus la vot
Si am pus X peste tot
Exact ca la pronosport.
Sa fiu linistit in viata
Viitoru-atarna-n fata !
De nu-i bun la o adica
Ii mai trag cate-o palinca.
Imi plac poezioarele tale.
Asteapta pana la ora 1.
Deocamdata 50 – 50
Nicusor se vede presedinte.
Autocritica
Hazul de necaz nu doare
Dar nu e nici rezolvare
PS: M-am trezit
ce arata vestu in pressa de gaza si ukrana e lux comparat cu arata da la voi, suflameas mucii
Soarele a asfintit
Charlie nu e de gasit
Doamne feri, va zic eu voua
O fi la spitalul 9 ?
Bună, rău ! 😉
Sunt Charlie, deci am fost !