Răzbunarea Rusiei: „Nu va rămâne nepedepsită!”

Rusia îşi va „intensifica” atacurile asupra ţintelor militare din Ucraina, ca răzbunare pentru bombardarea la scară fără precedent de către armata ucraineană a oraşului rusesc Belgorod în acest weekend, a anunţat luni preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, informează AFP.

”Vom intensifica loviturile, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită, asta este o certitudine”, a declarat Putin cu ocazia unei vizite la un spital militar, precizând că aceste lovituri vor fi efectuate ”asupra instalaţiilor militare”.

„Lovim cu arme de precizie locurile de luare a deciziilor, locurile unde se adună soldaţii şi mercenarii, alte centre de acest tip, instalaţiile militare mai presus de toate. Şi sunt foarte sensibile, aceste lovituri. Aceasta este ceea ce vom continua să facem”, a adăugat Putin.

Descriind bombardamentul de la Belgorod drept un „act terorist”, care a făcut 24 de morţi şi peste o sută de răniţi, Putin a acuzat forţele ucrainene că au lovit „chiar în centrul oraşului, unde oamenii se plimbau înainte de Revelion”.

Putin a considerat totuşi că „Ucraina nu este un inamic” în sine şi a acuzat Occidentul că se foloseşte de autorităţile de la Kiev pentru a-şi „rezolva propriile sale probleme” cu Rusia.

Preşedintele rus a mai apreciat că forţele Moscovei au acum „iniţiativa strategică” pe frontul din Ucraina, unde câştigă teren de la eşecul contraofensivei ucrainene din vară.

Bombardamentul de la Belgorod s-a produs vineri după o serie de atacuri ale armatei ruse asupra oraşelor ucrainene, care au făcut aproximativ patruzeci de morţi, aminteşte AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21

59 de Comentarii

 1. Invocarea lui Putin a 2024 ca „Anul familiei”, precum și accentul pe care îl pune pe „multinaționalismul” rusesc, servesc în continuare la delimitarea clară a liniei ideologice a Kremlinului până în 2024, orientând politica internă în jurul păstrării valorilor tradiționale ale familiei rusești și al protecția multinaționalismului rus, care se încadrează ambele în ideologia mai largă a lui Putin a unei lumi ruse (Russkiy Mir) care include grupuri din interiorul și dincolo de Rusia.cu cat isi pune la punct ideologia revansarda a pan slavismului,cu atat arata mai mult piticul atomic,natura fascista o clicii de la Kremlin

 2. Daca Rusia nu lovea preventiv in Ucraina ….viitorul razboi avea loc din nou pe teritoriul Rusiei…In anii de ocupatie a URSS de catre Armatele naziste germane, italiene, romane, ungare in URSS au fost exterminati de catre ocupanti circa 17 milioane de civili sovietici …Imaginati – va ce crime au putut face indivizi gen Sandu, Negro, negri in cerul gurii si pe Forum..

 3. Orcul suprem trebuie sa dea din nou socoteala poporului rus, cat ii mai macelareste? Ii face cineva socotelile? Este pe plus acest criminal ori moartea miilor de rusi si ucrainieni este in zadar? Cu ce le ajuta pe vaduve terotoriile cotropite de la ucrainieni? Si totusi, daca rusii vor pierde in final tot ce au furat? Cum va da socoteala acest criminal urmarit international? Cati talhari rusi vor fi judecati la Nurnberg, dupa modelul criminalilor nazisti??

 4. MAXIMA CONTRA-OFENSIVĂ Urcacă (de primăvară…) a fâsâit spectaculos,
  TRIDENTUL Urcac rupându-și coada la Rabotino-Cinci_CotetZe.
  Adio avans la Tokhmak și ELIBERARE de Melitopol, adio plajă în Crimeea peste vară…
  Naziștii de la Kiev sunt disperați, au trecut la bombardarea civililor din Belgorod ca să „acopere” VICTORIA de la Maryinka.
  Degeaba, măRog…🤮

 5. pe front forțele ruse, în special forțele aeropurtate rusești (VDV), au suferit pierderi grele în operațiunile ofensive rusești simultane de cu infanterie grea. Un milblogger rus a susținut pe 31 decembrie că unitățile forțelor rusești VDV suferă pierderi grele și nu pot să se odihnească și să se recupereze.Milbloggerul a susținut că militarii VDV cu experiență și pregătire (kontraktniki) reprezintă o proporție mai mică din personalul VDV și că VDV a suferit pierderi mari în rândul membrilor experimentați ai cadrului de comandă care constituiau anterior nucleul forțelor VDV. Observatorul militar ucrainean Kostyantyn Mashovets a evaluat pe 31 decembrie că elementele nou-formatei unitati 104 VDV, în special regimentele 328 și 337 VDV, s-au retras din zona Krynky din malul de est (stânga) al Oblastului Herson pentru odihnă și completare după o lună de lupte aproape continue în zonă. Ministerul Apărării al Regatului Unit (UK MoD) a evaluat pe 14 decembrie că elementele unitatii 104 VDV probabil au suferit pierderi excepțional de mari în apropiere de Krynky din cauza sprijinului aerian și de artilerie inadecvat și a lipsei de experiență a multor dintre personalul său. Comandantul VDV, general-colonelul Mihail Teplinsky, a dat de înțeles pe 23 decembrie că comandamentul militar rus desfășoară noi ofițeri și trupe VDV direct de la absolvirea pregătirii inițiale la linia frontului, fără ca aceștia să completeze antrenamentul înainte de luptă. Teplinsky a declarat că unii proaspăt absolvenți ai Școlii superioare de comandă aeriană din Ryazan se vor alătura unitatii 104 din Herson.

 6. Un proeminent milblogger rus afiliat Kremlinului a susținut că etnicii ruși nu au suficientă putere internă în Rusia, în timp ce a reiterat o operațiune a Rusiei care vizează ștergerea identității ucrainene. Milblogger a susținut la 31 decembrie că anexarea ilegală rusă a regiunii Luhansk ocupate ca Republica Populară Lugansk (LNR), a ocupat regiunea Donețk ca Republică Populară Donețk (DNR) și Republica Crimeea ,Rusia a creat trei noi republici care sunt special pentru „etnicii ruși.”
  Milbloggerul a susținut că etnicii ruși nu au suficientă putere internă, deoarece nu a existat o republică dedicată etnicilor ruși înainte de anexarea ilegală de către Rusia a LNR, DNR și Crimeea. Milbloggerul a susținut că Rusia are multe republici dedicate furnizării „statului” minorităților etnice, cum ar fi republicile Tatarstan, Karelia și Daghestan. Milbloggerul a susținut că rușii au în schimb „teritorii”, probabil referindu-se la alte denumiri pentru subiectele federale rusești, cum ar fi krais și oblast. Republicile ruse, numite în general după minoritatea etnică care locuiește în zonă, au permisiunea nominală, conform legii ruse, de a exercita mai multă autonomie administrativă decât alte subiecți federali rusi. Milbloggerul a susținut că Rusia are nevoie de mai multe republici „etnice ruse” pentru a promova interesele etnicilor ruși, reflectând obiectivul mai larg al comunității ultranaționaliste ruse pro-război de a elimina cultura non-rusă din societatea; la ora actuala 25% din populatia Federatiei ruse este musulmana si numarul musulmanilor creste rapid

 7. La 1941 la Odessa in noiembrie Armata fascista romana a exterminat circa 70.000 de civili sovietici nevinovati in numai 3 saptamani…Executiile au fost de un barbarism cum nici hunii lui Atilla nu au fost in stare…civili ingropati de vii sau incendiati…Au dreptate unii care zic ca Rusia nu isi respecta cetatenii…Pai, in locul Rusiei, in 1944 cand au intrat Romania, Liderii americani ar fi dat ordin sa fie loviti civilii romani fie cu Bomba nucleara fie cu Arme chimice…ca sa dovedeasca ca isi respecta proprii soldati americani….

 8. Poate nu ar fi de loc rau ca Putin sa nu se mai gindeasca la populatia civila ukraineana si sa inceapa sa atace mai in forta totul, pana cind Zelenski va intelege ca ce face el acum ,impreuna cu occidentul ,nu vor reusii niciodata sa cistige .

 9. Putinantropul Antropoid este in mod clar un dement.
  Nici primitivii din paleolicul uman nu se foloseau de astfel de metode macabre in fatza dusmanilor. Si atunci cedau in fatza ratiunii, la fel ca Arpad care si-a casatorit fiul cu fata lui Menumorut ptr a-si atrage simpatia fostilior dusmani. Atilla s-a casatorit, inainte sa crape beat ca un pig, cu o printesa germana Ildiko. Tot ca sa-si faca aliati.
  Bowl acesta muscal, pitikania kremlineza, nici macar ca Arpad sau Atilla nu este capabil sa gandeasca.
  Cum crede el ca-i va face pe ucraineni sa revina inapoi la maica Rusie? Masacrandu-i???
  Putinatropul- specimen incapabil sa gandeasca macar la nivel de epoca de piatra necioplita……[Rumburak]

 10. @ prostul rusofob
  Daca ne dai drept informații gulgute hahole și americănești nu te crede nici rumburkak trolak urkak, guitza ihnat, eschiop sau Olena popko. Nu degeaba se spunea că minti că o gazetă amerikaka.

 11. & Probabil că luptele israeliano-palestiniene și cele ruso-ucrainiene ”se alimentează” oarecum reciproc , așa cum și nord-coreenii s-au mai liniștit după ce și sirienii s-au mai potolit, chiar și Putin, pare a avea , probabil, o ”proiecție a efectelor”, oarecum pe ”prompter” , care pare a fi și ca despre, ”fapte bune” , ?

 12. @Axon reboot-ul:
  Intr-o sedinta a responsabililor urss prezidata de onor. N Hrusciov, se admitea ca pierdere umana in timpul razboiului de ocupatie a estului europei(adica „marele razboi de aparare a patriei”, stii ce zic?)1941-1945 un numar de max 20.000.000 persoane, militari si civili.
  Din cat se cunoaste, 10-12 milioane dintre cei 17-20 milioane pierduri de catre urss erau militari.
  Adica niste tipi care aveau o multime de tancuri, tunuri, avioane, submarine, mitraliere, pusti precum si enorme resurse puse la dispozitie de catre conducerea de partid pentru a invada europa(tintind germania) in vederea desavarsirii revoutiei Internationale.
  Acesti tipi(20 milioane pe parcursul razboiului) nu pot fi considerati „victime” deoarece erau pregatiti ei insisi pentru comiterea de agresiuni impotriva altor tari.
  Civilii morti au fost poate 7 mil, un numar foarte mare totusi, greu de stabilit cu exactitate.
  Acestia nu au murit exterminati cu totii de catre garmani( care nu erau cu totii nazisti) si aliatii lor, au murit de boli, lipsuri de tot felul dar si datorita tratamentului neomenos impus chiar de catre sovietici, deportari, munci fortate etc.
  Asa ca axoane, cifrele pe care le vomiti nu se sustin.
  Aaa, sa nu uit:
  Armata romana era alcatuita mai ales din tarani.
  Acestia nu erau sustinatori ai nazismului, erau doar patrioti chemati la datorie precum parintii lor in razboiul precedent impotriva puterilor centrale si a bandelor de talhari bolsevizati vopsiti „aliatii rusi”.
  URSS nu a avut credibilitate si nici onoare.Asta este un handicap major pentru Rusia de azi care nu este totusi urss, al carei succesoare s-a declarat.(Deh, tinichele de coada…)
  Axon incearca disperat sa promoveze ideea ca imperiile ruse au fost victimele lacomiei europenilor si mai ales ale nazistilor(care il tot bantuie pe acest jalnic forumist).

 13. Put’ Dumoi (Drumul spre casa), o miscare rusa formata in principal din sotii si mame de soldati mobilizati care cer intoarcerea celor dragi de pe front si incetarea mobilizarii, a publicat o pledoarie video a vaduvei unui soldat care denunta invazia Ucrainei, relateaza The Moscow Times.
  „Am venit la Berdiansk… si vreau sa va spun ca oamenii de aici nu au nevoie de acest [razboi]. Oamenii nostri mor degeaba”, a spus vaduva.
  „Speram ca Vladimir Vladimirovici [Putin] si cei responsabili de mii de vieti frante nu se vor ineca in sangele baietilor nostri care le vor umple paharele elegante pana la refuz de Anul Nou! Sa ardeti in iad!”, au adaugat ea.

 14. Ăsta cu Prostia îngroapă Rusia, după ce același cap gol semna Prostia îngroapă România, bate și el cîmpii pentru o bucată de pîine la unitate. Ce spune sunt aberații de neîntreg. Păcat că ocupă spațiul. Vorba vine, din prostia lui va veni victoria finală. Jalnice figurine ursiste.

 15. Se pare că nu poporul ucrainean e de vina ci conducătorii naziști evrei instalati de tableta lui Soros! De parcă Johannis a fost votat de poporul român!

 16. & A dus Sârbu ”know how”, cu Andreea Esca, și la Moscova bă,?

 17. @ saruman…Nazismul, Hitler au fost create sa lupte contra Comunismului…Cu exceptia URSS, intreaga Europa inclusiv Anglia erau Fasciste cu exceptia micilor partide comuniste. In 1936 Germania, Italia, Japonia fac Pactul anticomintern….In 1938 la Munchen, toata Europa trece de partea lui Hitler, lasand URSS singura…Practic intreaga Europa era condusa de Hitler, acesta chiar se denumea Seful Europei iar inamicul care trebuia distrus era URSS….Deci Europa condusa de Hitler era croita sa navaleasca pe URSS….Tu zici invers, ca URSS voia sa invadeze Europa…E o tampenie, imposibil, fara sens….Republica Comunista de Munchen din anii 1920 NU a avut treaba cu URSS, din contra Armata germana deabia fusese convina sa se retraga Rusia….Mai Bula, pe Comunistii rusi cine i – a adus la Putere? Martienii? …Cum au reusit Comunistii rusi sa invinga monarhia rusa, armata tarista, plus Trupe anticomuniste din 18 Tari?…I – au ajutat martienii? …Anticomunismul tau este primitiv, grobian, nazistoid.

 18. La anul ucracii o sa loveasca tinte civile din Odesa si Kiev, care pana atunci vor fi devenit teritoriu rusesc!

 19. @Prostia acum la început de an: știu că încerci sa ne binedispui cu glumele tale si-ți mulțumesc pentru bunele intenții! Tu, poate, ai si vreun avantaj pecuniar din aceste postări dar, crede-ma, deocamdată, nu ți-ai atins scopul deși eu personal fac eforturi considerabile ( te asociez cu Doru Octavian Dumitru care prin vestimentația sa cu preponderenta, reușea sa ma facă sa râd in hohote…)

 20. Putin despre atacul terorist de la Belgorod:

  1. Ucraina nu este dușmanul nostru, dar cei care vor să obțină înfrângerea strategică sunt dușmani.

  2. Situația de pe câmpul de luptă se schimbă, inamicul este aruncat în aer.

  3. Din timpuri imemoriale, Occidentul și-a pus sarcina de a trata cu Rusia, dar noi, se pare, ne vom ocupa de ei mai repede.

  4. De asemenea, vrem să punem capăt conflictului, dar numai în condițiile noastre.

  5. Ce s-a întâmplat la Belgorod este un atac terorist. Desigur, putem lovi piețele în Kiev și în orice alt oraș, înțeleg, dar ce, trebuie să lovim civilii? Nu, lovim ținte militare, așa vom face.

  6. Vor să ne intimideze și să creeze incertitudine în țară, ne vom spori loviturile, nici măcar o crimă împotriva populației civile nu va rămâne nepedepsită!

  7. În ciuda faptului că Federația Rusă se află într-o stare de conflict armat, toți indicatorii eficienței Rusiei au crescut.

  8. Ucraina însăși este complet distrusă, Ucraina există doar pe fișe, ei călătoresc prin țări cu mâna întinsă.

  9. Practic, inițiativa strategică este astăzi în mâinile noastre.

  10. Rusia nu vrea să lupte la nesfârșit, dar nu va renunța la pozițiile sale, „asta nu se va întâmpla”.

 21. Rusi stiu tot ce se intimpla in Ukraina,este inutil vorbind despre asta.Acel nucleu agresiv ovreiesc reprezentat de Zelenski, a pus mina pe putere,ucrainenii fiind prizioneri in propria tara.Copie la inndigo-ul demult uitat,cu ce se intimpla in Romania cu securitatea ceausista sereista.Popoarele astea,ucrainean si roman,asa cum or fi ele,sunt priponite de miini si picioare.Nu mai spun da catre cine,acum in prima zi al Anului Nou.La multi ani!

 22. & Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost, ”pedepsiți”, în ,,sezonul faptelor bune” , de unii care au făcut promisiuni că vor face fapte și mai bune, ?

 23. Olingpiza Gafosdea:esti stătuta,se vede dragostea de Rusia ,outi a parfum de liliac

 24. Credeai ca o sa vezi Armata Americana la Harkov cu Baza Militara americana la Harkov? Credeai, dar Rusia nu e Romania….Romania crapa de foame fara Ratia de Parizer cu Soia de la NATO… Nu zic ca rusii traiesc bine, nici vorba…Dar au in spate 1.000 de ani in care au respins singuri invaziile Imperiului mongol, Imperiului suedez,Imperiului polono lituanian, Imperiului Otoman, Imperiul europen napoleonian, Imperiul european nazist…Acum spera sa respinga si Imperiul American care vine insotit de o Cohorta europeana cum n – a mai fost….Acum e cel mai greu, de aceea Rusia e nevoita sa distruga din temelii orasele Mercenarului Imperiului american…

 25. @axon:
  Daca te pupi singur nu inseamna ca esti frumos si destept.
  Prizonieri sovietici interogsti de catre informatiile militare romanesti marturiseau in vara lui 1941 ca sunt concentrati in serviciul militar deja din 1940, dupa ce s-a terminat razboiul cu Finlanda?
  Intrebare:Cine face asemenea concentrari?!
  Raspuns:Cine se pregateste de razboi!
  Surprinderea urss a venit de la faptul ca nu au atacat ei primii!
  Sigur ca si stalin stia ca va veni confruntarea care-pe-care, dar spera sa castige timp pentru a-si reface structurile de comanda ale armatei, distruse tot de catre el.
  Japonia a aderat la acel pact in 1936, dar in 1937 a incheiat un tratat cu urss dupa luptele din mongolia.
  Japonezii s-au tinut de cuvant. Nu au atacat urss.
  Urss nu s-a tinut. Nimic nou.
  Uciderea prizonierilor de razboi era o practica daca nu recomandata, cel putin curent tolerata.
  Ia vezi Lagarul-de-prizonieri-din-Balti-unde-au-fost-executati-pana -la-50.00-de-prizonieri-de -razboi-ai -axei-in-1944
  Nu vad de ce atata ravna din partea ta de a albi ceea ce nu poate fi albit.
  Nu poti prosti chiar pe toti ci care-si mai pierd vremea pe forum in speranta ca gogomaniile tale raman fara reactie.
  Fa-ti temele si dupa aia sa stam de vorba!
  La multi Ani si Stima!

 26. Delirează in continuare… ” inițiativa strategică ” .Se păcălește singur. Putin e acum idiotul util al Occidentului. Tine-o tot așa, din greșeală în greșeală până la greșeala finala….

 27. Nu tb ridicata absolut deloc presiunea de pe mujici ca altfel turbatul asta are timp de respiro cat sa isi refaca fortele. La sutele de soldati pe cafe ii pierde in fiecare zi, rusia nu are timp sa construiasca o armata eficace si asta e un avantaj net pentru ucrainieni.

 28. Tovarășe Putler, Vă doresc, în noul an 2024, să vă băgați inițiativa aia strategică exact în locul cu care gândiți. Și ce mai rămâne, băgați-o în același loc și „tutulor” susținătorilor jegosi și amorali ai voștri de pe tot internetu’ mondial!

 29. Conul Mitu biciclistul spune:
  01 ian. 2024 la 19:32
  Foarte corect ,dar asta nu o pot intelege toti cei spalati pe creiere care se inchina in fata lui Zelenski ,americanilor ,celor de la Comunitatea Europeana ,sau claselor politice care conduc Romania.

 30. Să sperăm ca anul nou va aduce ,fără număr,orcalai trimiși direct în iad.Cu câți mai mulți orcalai făcuți piftie,cu cat mai multe familii plâng după orcalai,cu atât mai bine pentru Planeta.Cum am spus:toată filozofia stă în faptul ca pironul înroșit va intra prin dosul orcalai lor și va ieșii pe gura.Nu-i așa ca e excitant,ah,nu mai pot de plăcere…

 31. Și Ucraina va avea inițiativa la lovituri în spatele frontului, sau în interiorul Rusiei, odată cu folosirea avioanelor F-16, dacă nu le-au folosit deja în loviturile recente din Crimeea .

 32. @SARUMAN,
  Ai raspuns DECENT unui Mincinos GREU, lipsit de Rusine, care ma supara ENORM, in Schimb Monstruos, Mon Cher in special cu Minciunile lui Puturoase despre BASARABIA noastra, FURATA mereu de catre Rusia.

  Pacat de el, ca de Multe ori ii mai scapa si GANDuri Corecte … 🙂
  Da’ NU il tin MULT, KK din Dansul ii ISESE pe Gura, cvadn este Vorba IAR de Basarabia!

 33. Mai lasati-va ma de cocaina! Daca va costa mult sa o faceti brusc,incercati putin cite putin.Chiar si asa trebuie sa aveti o vointa de fier/carbon.Blestematilor! Nu vedeti ca nu mai valorati nici o ceapa degerata?!

 34. Trebuie constatate niste directii ale muncii trolilor.
  Acestia au fost, pe rand, pro-vaccin, anti-Rusia si pro-Israel, intr-o constanta care nu poate fi, statistic, rodul intamplarii.
  Concluzia o poate trage oricine.

 35. @Prostia: ha, ha! Acum chiar m-ai făcut să râd, bată-te să te bată! Mă bucur că tu ești “verde” deși ai câțiva (adică bine de tot) anișori, e lesne de constatat că te-ai născut talent și vi-i muri speranță… Dacă mă intrebi pe mine, eu te asociez cu Ianis Hagi…

 36. la trolacii pădureni, mobilizati mai usor pe tastatura ca au liber cateva zile.

 37. @ saruman…Toate cifrele postate de mine sunt reale, din Documente ONU sau din Recensaminte oficiale ca cel cu 17 milioane de civili sovietici disparuti in anii de ocupatie a URSS…Nu dupa goangele politruce Hrusciov…..Tu postezi maculatura de zvonuri si barfe…..URSS ca tara comunista a suportat toate mizeriile guvernelor burgheze care se temeau ca dracu de tamaie de supusii lor…In plus, burghezia rusa fugita prin Europa crea zvonuri despre asa zisele crime ale lui Stalin. Crime care au fost, dar de o mie de ori mai putine…Vezi si azi, refugiati rusi cate mizerii debiteaza…Un gheneral rusnac a publicat o Aiureala cu asa zise milioane de Trupe sovietice si Armament sovietic ultra super performant in 1939…care cica se pregatea sa ocupe Europa…Nu este nimic real, Armata rosie a avut armament bun deabia catre 1943…Pe Japonia o batuse strategic la Halhan Hol…pe Finlanda tot strategic a batut- o dupa ce Finlanda castigase multe batalii. Victorii strategice, dar cu armament mediocru..Desigur, cand Hitler a atacat Polonia in 1939 Armata rosie era mobilizata asa slaba cum era atunci…dupa obiceiul vechi, Rusia mobiliza Armata la fiecare miscare a Frantei, Turciei, Germaniei, Angliei.

 38. Mai vedem! Observam ca au inceput sa curga F16 plus ajutoarele din plin in ukraina.

 39. axon, Rusul niciodata nu este nevinovat. De ce naibii scrii tampenii aici fara sa fii arestat?

 40. @Axon: Spui aceleaai si aceleasi minciuni sfruntate, din recuzita celei mai ordinare propagande bolsevice. Cifrele oe care le dai sint aberante, produsul unei minti bolnave, de care s-ar rusina pina si Ilia Ehrenburg, cel mai zelos propagandist de razboi, pe care l-a avut URSS.

  In 1943, apare la Stockholm o brosura de propaganda sovietica, care avansa cifra de 25 de mii de morti la Odesa. Aceasta cifra era de departe o aberatie, deoarece insemna efectivul a 2 divizii. Daca romanii au fost asa niste monstri, cum de se face ca Alexianu, guvernatorul Transnistriei, a fost achitat de sovietici, atunci cind l-au capturat?

  Spui ca Europa era toata fascista. Poate, intrucit national-socialismul si fascismul si-au avut forta lor de seductie. Totusi, puterea nu au avut-o decit in Germania, Italia, Spania.

  Si comunismul a sucit mintile multora, fiind in esenta tot un fel de fascism si national-socialism. In consecinta, URSS, prin Stalin, a batut palma cu Hitler imediat ce acesta a venit la putere. „De acum inainte, politica noastra externa va fi legata de cea a Germaniei” si „nu mai e nimic de scos din acest cadavru care este Franta” au fost cugetari pe care conducerea superioara sovietica le nutrea inca inaintea incheierii in 1939 a pactului cu Germania nazista, acesta fiind doar corolarul acestei convergente ideologoce.

  Nu esti deci decit o flasneta hodorogita, care scirtie aceeasi si aceeasi propaganda mincinoasa.

 41. La Mulți Ani și tie, iubita! Toate bune și frumoase cu o mică observației:ai gresit saitul, aici nu-i nimfomane.com…

 42. Adica axoane, tu sustii ca onu stie ce morti avea urss in gradina mai bine ca hrusciov!?
  Si ca tu ai acces la informatii de prima mana in vreme ce eu postez dupa maculatura, zvonuri si barfe?
  Dar de ce ar fi cum zici tu si nu invers?
  Ti-am dat ceva de citit, n-ai facut-o, te dai istoric dar esti doar un postac ratat care se informeaza dupa onu si alte organizatii demne de aceeasi (ne)incredere.
  Sigur ca si sub autoritatea statului roman au existat
  abuzuri.
  Dar ale celorlalti au fost cu mult mai mari.
  S-au pus in carca Romaniei fapte su cifre exagerate.
  Si nimeni nu a avut curajul sa caute adevarul si dreptatea.
  Faptul ca onu, urss, sau altii sustin niste bazaconii nu te indreptatesc pe tine sa dai in tara asta ca fiind nazista si in poporul ei ca fiind unul de legionari.
  Ajunge!
  Termina cu idioteniile potrivit carora acest loc in care ne-am nascut si traim este sursa tuturor relelor pe care tu, vizionarul, impreuna cu izvoarele tale de informatii de tot hahatul, neverificabile in nicio circumstanta si pe deplin partinitoare le trombonesti fara rusine.
  Mai uite-te si in gradina celor carora le esti avocat.
  Daca esti la un bors in vizita la ei, nu deschide usile dulapului.
  Vor cadea scheletii pe tine!

 43. Urcaca a incheiat anul INFRANGÂND la Marinka.
  Și se pregătește să INFRANGĂ la Avdeevka, Chasov Yar, Kupiansk…
  Restul e obișnuita pălăvrageală a clonelor, trolacilor Urcaci, Rusofobilor și EPOLEȚILOR :F-16, Himarși, Patrioți, LeoparZi, Javeline etc.
  Și BABE cu BORCANE de MURĂTURI, măRog…😜
  DECI : Marinka, buey ! Ma-rin-ka !

 44. piticule cracanat, voi avea grija de tine special in lagarul pentru postacii sri-aripa cia! ma voi oferi gardian voluntar acolo, fiindca postacii ca tine sunt tradatori de tara si merita distrusi incet-incet, prin regimul munca-apa-paie si bataie

 45. axon’ 01 ian. 2024 la 17:52

  La 1941 la Odessa in noiembrie Armata fascista romana a exterminat circa 70.000 de civili sovietici nevinovati in numai 3 saptamani…Executiile au fost de un barbarism cum nici hunii lui Atilla nu au fost in stare…civili ingropati de vii sau incendiati…Au dreptate unii care zic ca Rusia nu isi respecta cetatenii…Pai, in locul Rusiei, in 1944 cand au intrat Romania, Liderii americani ar fi dat ordin sa fie loviti civilii romani fie cu Bomba nucleara fie cu Arme chimice…ca sa dovedeasca ca isi respecta proprii soldati americani…….iar nu te diocumentezi complet….
  romanii s-au razbunat prt ‘Saptamana Rosie” (vezi paul Goma)impotriva…martienilor
  iar nemernicanii au bombardat civili SI in Ro, tot de preferintra cand cu refigiati ingara de Nord , cu Paste (ca mai tarziu , duminica la Liturghie in Hiroshima, sau totb cu [paste in Jugoslavia)…deh, martieni si ei…

 46. Rusia trebuie sa extermine pe acesti viermi nazisti urkani slugile Diavolului drogat ,poponar ,tranvestit pedofil si criminal Amerlocc

 47. Respect pentru acest popor curajos si demn, in lupta eroica cu un dusman puternic si marsav!Lupta lui este si pentru Europa, mai ales pentru tarile din Europa de Est,amenintate direct de agresor.Fortand putinele cuvinte in limba lui,de Anul Nou ii urez:”Novyi rok,bajaemo peremoga”!Anul Nou-va uram victorie!

 48. @Dan,mai ușor cu amenințările,ca nu se stie.Si pentru tine e valabil ce va păți Putler,idolul tău,sclavete opărit:pironul îți va intra pe gura și va ieși pe gura.Nu-i așa ca e excitant?Cum de nu ești la Avdivka,prăpăditule?

 49. De ce oare comentariul meu de aseara 20:16 l-a facut sa turbeze pe Gealat? Doar spuneam ADEVARURI:

  Nu mai incape discutie, am avut dreptate cand am declarat ca dez axon natul rollasonat e de fapt Cpt core/Core, de data asta tradat
  de expresia „negru in cerul gurii”!!! Deh, se mai scapa pe el omu…

  Mabucura revenirea la ratiune a lui Anonim care recunoaste indirect ca e Saruman, dar mai are de parcurs cativa pasi decisivi…
  Acum ii inteleg adversitatea atavica fatza de mine, l-am lovit dur cand a folosit alte pseudonime si nu stiam, de fiecare data exibandu-si total inestetic ceausismul…Mi-e de neinteles ca cineva cu doxa si cunoscator de istorie sa pice in capcana grobiana
  cu „nationalistii romani” Dej si Ceausescu…Un grobianism revoltator…

 50. Charlie, nici tu nu esti depaete de axon. Fiecare cu scrinciul lui.

 51. Chiar Charlica, te-ai prins tu de faza.
  Dar te-ai prins gresit!
  Nu-i nimic, nu moare nimeni dintr-o confuzie minora.

  La multi ani si tie!

 52. @prostia ingroapa democraCIA: iar musulmanii cel mai mult si mai mult ii iubesc pe martienii ce conduc Accidentul Colectiv.

 53. @ Olingpia Gsfosteaetc: te referi la poporul rus, iar amenintarea asupra Evropei de est nu mai e amenintare de mult, noi, ca si ucranii, fiind deja ocupati de s@t@nistii neoconni.

 54. @ ucranul părere: da , armamentul mai performant e ca un drog care ii trimite mai rapid la moarte, dar nu realizezi…

 55. Incerc sa ma obiectivez.
  Am senzatia ca si nemernicanii vor sa resapeze F 16.

 56. Nici nu am propus bine ca sclavetelui sovietic si ceausist ordin narr IQ 0,001 sa-i depunem o coroana de flori ca a si fost REINCARNAT, in tromba, dejectand in stil carnaciori…In ce-l priveste pe camaradul sau „parere” acesta are o REINCARNARE rezervata…

  Cum puteam astepta altceva de la SCLAVETELE SOVIETIC Sarutmana Rasputin? Aceasta forma cameleonica de viata care in 2024 a devenit fariseic „antisovietic”…

 57. Charlie, la urmatorul AVC mi-e teama sa nu te pierdem.Te mai finanteaza nepotii pt medicație/internari periodice?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.