Răzvan Lucescu, aproape de un duel cu Mourinho

UEFA Fußball Conference League Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki - Heart of Midlothian PAOK Thessaloniki Trainer Razvan Lucescu im Porträt anlässlich der Pressekonferenz am 30.08.2023 vor dem UEFA Conference League Spiel gegen Heart of Midlothian. PAOK Thessaloniki - Heart of Midlothian *** UEFA Football Conference League Playoff Round Season 2023 2023 Toumba Stadium Thessaloniki, 31 08 2023 PAOK Thessaloniki Heart of Midlothian PAOK Thessaloniki coa

Performanța reușită de PAOK Salonic sub comanda lui Răzvan Lucescu în sezonul recent încheiat, alb-negrii cucerind titlul în fața celor trei mari forțe tradiționale din fotbalul grec, Olympiacos, Panathinaikos și AEK Atena, nu a rămas fără ecou în afara Eladei.

Răzvan este acum principala țintă pentru una dintre marile puteri din Super Lig din Turcia, un club unde a activat și a câștigat un titlul chiar tatăl său, Mircea.

Gruparea care insistă pentru aducerea imediată a lui Răzvan Lucescu este Beșiktaș Istanbul care va juca în viitoarea ediție a Europa League în calitate de câștigătoare a Cupei Turciei.

Beșiktaș nu a mai contat de ani buni în lupta la titlu și evident este o situație care nu convine deloc vulturilor negri și mai ales numeroșilor lor susținători.

Pentru că se dorește revigorarea clubului și intrarea în lupta pentru supremație, conducerea îl consideră pe Răzvan Lucescu a fi omul potrivit pentru o asemenea misiune dificilă. Problema este că Lucescu junior nu poate pleca de la PAOK, el semnând de curând un nou contract, valabil până în 2027.

Patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, i-a promis lui Răzvan că îl va lăsa să plece, deși nu-și dorește acest lucru, pe baza clauzei de eliberare pe care i-a fixat-o de comun acord cu el: două milioane euro pentru un club din Vest și patru milioane pentru o grupare din zona apropiată. Cum Turcia se încadrează în spațiul balcanic, deci apropiat, Beșiktaș îl poate lua pe român doar dacă achită cele 4 milioane.

Lucescu junior ar putea accepta și din alt motiv. Ar avea șansa de a se lupta pentru titlu cu unul dintre cei mai mari tehnicieni din lume, portughezul Jose Mourinho, cel care a condus recent la București selecționata Stelelor Lumii contra Generației de Aur.

Mourinho a refuzat 150 de milioane de euro pe trei sezoane de la o nou promovată în Arabia Saudită și a ales cele 15 milioane de la Fenerbahce.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.