Răzvan Lucescu, la 90 de minute de titlu

 Este absolut fantastic finalul de sezon din prima divizie a Greciei. Cu trei etape înainte de final, se părea că AEK Atena va fi echipa care va ridica trofeul deasupra capetelor, dar o fantastică răsturnare de situație a avut loc după etapa de  miercuri. PAOK Salonic, echipa pregătită de Răzvan Lucescu, a făcut un meci de vis pe teren propriu, sub privirile lui Mircea Lucescu, zdrobind pe Panathinaikos cu 4-1, echipa condusă de Fatih Terim.

 

În același timp, la aceeași oră, Olympiacos Pireu, echipa care a scris recent istorie în Europa, calificându-se în finala Conference League de la Atena, din 29 mai, depășea acasă cu 2-0 liderul AEK Atena. Aceste rezultate, consemnate în penultima etapă a acestui sezon, au produs un cutremur uriaș la vârful primei divizii elene. PAOK Salonic a preluat șefia clasamentului înaintea ultimelor 90 de minute ale sezonului, cu un avans de două puncte.

În ultima etapă, AEK va întâlni acasă cea mai slabă echipă din play-off, pe Lamia, în timp ce PAOK nu va părăsi Salonicul, dar se va muta pe stadionul rivalei Aris. Așadar, este obligatoriu ca în ultima etapă PAOK să își răpună concitadina Aris. Dacă va fi așa, va urma o noapte albă în al doilea oraș ca importanță al Greciei.

La prima vedere, sigur, foarte multă lume se va grăbi să spună că PAOK este campioană și să îl felicite pe Lucescu Junior, pentru că a juca în același oraș e foarte greu de crezut că lucrurile nu s-ar putea aranja în așa fel încât alb-negrii să triumfe în fața marilor puteri din Atena.

Dar, în realitate, situația nu stă deloc așa. Aris și suporterii săi sunt dușmani de moarte ai lui PAOK și a reuși să îi ruineze bucuria titlului ar fi pentru ei ca și când ar fi ei campioni. Plus că PAOK a fost de două ori făcută KO pe parcursul acestui sezon de către inamicii locali, odată chiar pe terenul propriu! Prin urmare, nu va fi deloc o partidă de promenadă, iar PAOK va trebui să facă un meci perfect pentru a se impune în bârlogul lui Aris.

După meci, Răzvan Lucescu a fost extrem de fericit, dar și precaut înaintea ultimului hop:

„Fiecare dintre cele trei meciuri ale noastre cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos au avut aceeași intensitate, dificultate și presiune. Sunt echipe la fel de bune, cu jucători de calitate care luptă pentru primele locuri.

 

Mi-aș fi dorit să încheiem jocul mai repede (n.r. cu Panathinaikos), la fel ca în meciul cu Olympiakos. Am pornit cu un dezavantaj de puncte, a trebuit să recuperăm, nu ne-au dat nicio șansă.

Am ajuns aici pas cu pas. Ne-am asigurat deja locul 2 și calificarea în cupele europene, acum, ne pregătim pentru ultimul meci și vom vedea ce va aduce. Ne vom pregăti bine, trebuie să fim echilibrați, să rămânem umili.

Nu trebuie să schimbăm ce am făcut bine. Sunt mândru de munca pe care am realizat-o aici, alături de jucători. Ar fi ceva incredibil pentru istoria noastră (n.r. PAOK să câștige titlul). Vă puteți da seama după felul în care au reacționat fanii”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Fapt este ca si in Grecia, si in Turcia, Cipru sau tarile arabe, profesionistii sportului formati in epoca Ceausescu raman apreciati si isi arata justa valoare, oricat Turkish Delight ar manca „cercetatori” ca Lavinia Betea.
    A fost o epoca in care pornind de jos puteai ajunge prin munca cinstita undeva, chiar fara sa fii fiul sau nepotul cuiva anume.
    Cu bunele si relele ei, cu scara sa de valori cam stramba e adevarat, dar in locui ei nu a mai fost adusa nicio scara, e haos total!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.