RCA și Bâstroe, ca-n gară

ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri, iar dacă va fi nevoie ca Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări, o poate face numai pe o perioadă limitată, a declarat, miercuri, la Călăraşi, premierul Nicolae Ciucă.

„Ştiţi foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului României şi, din discuţiile pe care le-am avut, rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri în Parlament”, a precizat premierul Ciucă, întrebat despre posibilitatea plafonării poliţelor RCA.

Acesta a adăugat că a discutat cu preşedintele ASF, inclusiv despre efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate avea asupra cetăţenilor.

„Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat că, dacă va fi nevoie de o intervenţie guvernamentală, aceasta se va putea face pe o perioadă limitată.

„Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF – n.r.) s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale”, a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă a precizat, pe de altă parte, chestionat despre când vor începe măsurătorile pe canalul Bâstroe şi pe braţul Chilia, partea ucraineană, că momentan nu a fost primă aprobarea din partea Ucrainei, însă atunci când va exista o aprobare, echipele româneşti sunt deja pregătite să înceapă măsurătorile.

„A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisie Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoarea. Din datele care mi-au fost raportate, urma ca în acord cu partea ucraineană şi reprezentanţii Comisiei Europene să primim aprobare pentru măsurători pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi pe canalul Bâstroe. Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea. Ca atare, când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren, dacă nu se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri la Călăraşi dacă România a primit aprobarea părţii ucrainene pentru a începe măsurătorile pe canalul Bâstroe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. De unde sa stie un ofiter politic al Armatei Romane ce-nseamna un astel de termen economico-politic ?
  Baba si mitraliera …

 2. asigurarile obligatorii ,masini,case si altele ar trebui facute de o societate de stat ,celelalte la privati…..statul ma obliga statul sa asigure si sa raspunda

 3. baieti, cei care i-au numit tin haturie iar acestia hotarasc cresterile de preturi si taxe. Institutiile Statului sunt o poza.

 4. Cica … daca democratii n-aveau urgenta nevoie de banii pe care republicanii nu-i aproba
  nu cadeau bancile si castiga BLACKROCK in timp pentru ce voiau democratii , subteran si pe ocolite, se vor folosi banii din
  salvarea bancilor in „pericol” !
  Mishteaux a … observat-o si pe asta insa e o informatie de nivelul 2 ! Nu cred ca va ajuta ! Decat in predictii eventual 😉
  = Urmeaza in BAILOUT si-n FRANTA ! MACRON (s+ cei la care-a muncit inainte de presedentie) sunt in pericol massiv !
  [PS: mi-e teama ca magareatz ca cadea pe francezi in UE … tamna pentru ca UE sa nu se destrame 🙁 !]

 5. Cume cu „12 martie” si ROCADA prezisa din DESTUL TIMP pentru cei care-au inteles profetia ?
  S-antamplat ceva dupa ROCADA … e „freamat” … e o TEAMA ASCUNTA insa MULTIPREZENTA in LUMEA VESTICA azi ?

  Pe scurt … are ceva indelung prezisa „ROCADA” cu … rocada 😉 bancara actuala :
  „Rocky Balboa 1 spune:
  17 SEPTEMBRIE 2022 LA 17:14
  cand am fost copil si tata mi-a zis povestea ENIGMEI nemtilor si faptul ca CHURCHIL a permis uciderea PREMEDITATA a 2000 de oamenidoar pentru a nu le trada nemtilor c-o detin … NU INTELEGEAM cu ce drept MORAL cineva se poate face ZEU peste viata si Moartesi lasa ca mii de omanei sa moara !
  azi in situatia in care o MEGA CRIZA economica poate ucide MILIOANE
  inteleg de ce SUBTERAN rusi si americani si MUUU
  Rocky Balboa 2 spune:
  17 SEPTEMBRIE 2022 LA 17:14
  UUUUUUUUUUUUULTI alti
  lasa sa moara intr-un pseudo-razboi mii de oameni
  pentru a slava de la UN BANC RUN si ANARHIE GLOBALA …MILIARDE !
  Tu intelegi …asta …dragul meu critic „Mishteaux.(cel FUDUL)!” ??? ? ? ?
  ?”
  „INVESTITORII GALBENI” misca subterna TRILIOANELE ? 😉 POST-ROCADA zguduie ? Baga-n falimente 😀 !
  PS: … maine-i JOI 😉 !

 6. Nu te cred ! 😀
  Ce spune… MOODY’S ? 😉 😛
  [PS: Mare atentie FED-ul va invada bancile cu FIAT recent tipariti 🙁 ! Urmeaza un banc-run initiat de bancile mici in USA !]
  ROCADA are intradevar efecte NEFASTE !
  Cum v-am mai zis nu odata si ni ieri ci din TIMP-UTIL:
  -Vin vremi nasoale ! (acum ma-ntelegeti ? VIN VREMI NASOALE 🙁 ! ) 😀
  [cica „intox”, „pozitiv” 🙁 auzit de unii cu cas la gura !]
  PS: Eu v-am ziso aici:
  „Avuta dreptate PROPHET-ul cu „SCANDAL” la nemti …inca ininte de-a se afla de la Seymour Hersh ca … Scholz stia de plan ? !
  PS: Chiar nu ti-e straniu cum un „simplu” cititor aici le poate sti asa ? ?
  La fel azi cu „ROCADA” …o vezi … o simti ? Re-citeste puerilitatile mishtokarului ca-s multe -n ele
  de exemplu …de ce-a plecat Xi iute-acasa … dupa ce-a aflat de la @Mishteaux ca-i bai cu vaka ?
  PLUS … cum poate sti statistic MISTERIOS …mishteaux atatea ? E cumva special ? „TATA LOR” … invizibilul, anostul ?
  Semour hersh a primit NOU MATERIAL …vine c-un articol demn de citit ! (mai ales de nemtii …al caror „SCANADAL” a fost PUNCTUAL vazut de MISHTEAUX ? insa nu de epigonii de pa CIA si tampitzeii de la BND ! La nemti cade guvernul … n-am sa va spun data exact , desi e evident c-o stiu , insa fiti pe faza …dupa „ROCADA” e clar ca USA a ratat o „fereastra de oportunitate” din pura prostie si lipsa de respect a …geniilor discrete ! Sau discret sub observatie [ No’ ce-ati observat ? De un ste Mishteaux ce stie ? ? ? ? ? ? ? ? Blegilor ! ? ]
  Stiu VIITORUL … ce vreti sa stiti PUNCTUAL exact ? …o singura intrebare ! Ca n-am chef …si nu azi ..maine la ora 10.30 ! ?
  IQ=?
  ?”

 7. Asigurarea locuintelor – daca Statul o considera obligatorie, sa fie facuta chiar de Stat, deoarece s-a vazut cum companiile straine au fugit cu banii asiguratilor, iar dosarele de recuperare zac cu anii fara rezolvare. Poporul roman este prea sarac si a fost jefuit la sange de „privatizari”, incat s-o inghita si pe-asta cu jaful banilor la sigurarile de case.

 8. cind traiesti peste nivelul tau de venituri..shofind masini la mina a doua…si conucind masina asa cum se conduce pe soselele patriei…nu te astepta sa ai un sistem de asigurari functionalbil…
  reparatiile si piesele de schimb costa scump…mai ales pentru masinile straine ce sint in circulatie in romania..
  sau vindut masiv masini la mina a doua…shofate de indivizi cu venituri de lumea a 3-a…

  • Esti praf….pai ce masini sa conduca romanii cand jumatate dintre ei muncesc pe 350€? Doar nu crezi ca in Ungaria,Polonia,Cehia…au masini mai smechere…

 9. @Chris
  la asa salariu, iei autobuzul…sau mergi pe bicicleta.
  crede-ma, nu iti permitzi sa ai masina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.