Reabilitare termică în nuanțe politice: Clotilde Armand acuză

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis printr-un comunicat că în decurs de trei ani a fost finalizată reabilitarea termică a peste 100 de blocuri.

Pe de altă parte, Armand a precizat că majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local „refuză” să dezbată şi să aprobe un program pentru consolidarea şi reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât să fie anvelopate şi alte imobile din sector.

Conform unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1, în aceste zile sunt îndepărtate schelele de pe blocul de 14 etaje din Calea Dorobanţilor nr. 172, care este ultimul imobil reabilitat termic prin finanţarea asigurată de Banca Europeană de Investiţii.

În sursa citată se arată că administraţia locală şi-a propus să finalizeze, în cel mai scurt timp, reabilitarea termică a tuturor blocurilor, însă pentru continuarea anvelopării este necesară adoptarea unui nou program local multianual.

„Am pregătit, încă din toamna trecută, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului de reabilitare termică. Din păcate, aşa cum au procedat şi cu celelalte componente ale programului de eficientizare a clădirilor – ‘Termoficare de la Soare’, înlocuirea ascensoarelor din blocurile reabilitate termic – consilierii PNL-PSD au blocat de mai multe ori în ultimele luni, din motive politicianiste, şi acest program. Dacă această majoritate nu ar fi refuzat dezbaterea şi aprobarea acestuia, primul lot de 86 de blocuri ar fi putut intra deja în programul de anvelopare”, a afirmat Clotilde Armand.

Primarul a făcut un apel la consilierii locali PNL-PSD „să lase politica” la uşa primăriei şi „să-şi îndeplinească obligaţiile” faţă de cetăţenii din Sectorul 1.

„Reabilitarea termică a blocurilor creşte substanţial eficienţa energetică a clădirii, aduce facturi considerabil mai mici la întreţinere şi înfrumuseţează radical aspectul cartierelor în care locuim. Ne-am concentrat atât pe derularea într-un ritm alert a programului, dar şi pe calitatea lucrărilor de reabilitare termică. În mandatul meu nu am mai acceptat lucrări făcute de mântuială aşa cum, din păcate, s-a întâmplat în timpul fostelor administraţii”, a declarat Armand.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. timpuri se chema sabotarea economiei, acuma se cheama rafuiala politica. Doamna Clotilde, puneti la use si pe net pozele si numele consilierilor care fac razbunari politice pe spinarea alegatorilor. Pate nu ii vor mai alege, nici pe ei, nici partidele lor!

 2. Pe ,înainte sa o slăbești pe alogena asta ,vezi ce au făcut ceilalți primari cu bugete mai mici ex Baluță, asa ca ciocul mic ,din cauza unora ca tine a ajuns aceasta neica nimeni mare primarita!

 3. cat a primit celelalte sectoare si cate obiective au?
  Sectorul I, se compara cu sectorul lui Vanghele?..

 4. stai linistita madame ca Rattatoille ai matale se multumesc cu caldurica existenta!
  nu ne mai trebuie caldurica ca e destula ptr oaspetii de marca sobolani .
  o sa te voteze cu labutele! 😀

 5. Consilierii psd-pnl , sunt sclaveti , ei voteaza la ordinul sefilor de partid care au SI EI ca sefi tot felul de mafioti imobiliari , gunoaie , etc ! Acesti consilieri nu voteaza pt. interesul locuitorilor S1 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.