Reacția Rusiei la acuzația de atac informatic: ”Nu mai puneți parola 123456”

Când Vestul lansează acuzații la adresa Rusiei, riposta Kremlinului este foarte vocală, însă de această dată Moscova a reacționat cel mult cu o ridicare din umeri, scrie Washinton Post cu referire la atacul informatic asupra Partidului Democrat de care s-ar face raspunzători hackeri ruși care lucrează pentru guvernul de la Moscova.

”Exclud categoric posibilitatea ca guvernul sau agenții guvernamentale să fie implicate în asta”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

”De obicei, aceste scurgeri de informații au loc nu din cauza hackerilor, ci pentru că, și orice specialist vă poate spune asta, cineva a uitat pur și simplu parola sau a stabilit o parolă de genul 123456”, spune Gherman Klimenko, consilierul IT al președintelui Vladimir Putin, citat de Ria Novosti. ”Când au loc asemenea evenimente și site-urile se blochează din cauza atacurilor DdoS, toată lumea dă vina pe un inamic. Întotdeauna este mai simplu să explici în felul ăsta decât să spui că este vorba de incompetență”.

Atacul informatic despre care a relatat Washington Post ar fi avut ca țintă informatiile colectate de democrați despre candidatul prezidențial republican Donald Trump. ”Nu văd de ce ar fi interesați (rușii) să facă asta, un lucru care ar da apă la moară campaniei democrate. Cred că în cazul acesta oamenii sunt prea obișnuiți să vadă fantoma înfricoșătoare a domnului Putin”, spune Fiodor Lukyanov, un analist extrem de apreciat la Moscova.

”Ma îndoiesc că Partidul Democrat este o țintă importantă pentru serviciile străine. Sunt o țintă prea ușoară în comparatie cu National Security Council. Cred că mai degrabă și-ar folosi resursele în alt scop”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.