Reanimarea Triunghiului Weimar. Franţa, Germania şi Polonia

Preşedintele Conferinţei de Securitate de la München, Christoph Heusgen, dorește să-i aducă împreună pe liderii Franţei, Germaniei şi Poloniei, pe Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Donald Tusk, la un eveniment la mijlocul lui februarie, transmite DPA. Aceasta ar fi o reanimare a Triunghiului Weimar, o alianţă regională înfiinţată în 1991 de Franţa, Germania şi Polonia.

„Cred că este foarte important să extindem tandemul franco-german pentru a include Polonia, ca cea mai mare ţară din Estul Europei. Dacă acest lucru va reuşi, aceasta va fi foarte bine. Invitaţia a fost făcută”, a declarat Heusgen în timpul unui podcast.

Analizând în perspectivă Conferinţa de Securitate propriu-zisă, el a spus că, în pofida numeroaselor crize şi conflicte care au loc în lume, evenimentul trebuie să transmită un mesaj de diplomaţie.

„Noi aducem împreună politicieni, militari şi reprezentanţi ai societăţii civile, pentru ca ei să poată afla dacă se întrezăresc speranţe la orizont”, a spus Heusgen în timpul acestui podcast realizat de compania Table.Media.

Printre participanţii la eveniment, programat să aibă loc în perioada 16-18 februarie, ar urma să se numere şi vicepreşedinta SUA, Kamala Harris.

La fel ca anul trecut, reprezentanţi ai conducerii ruse nu au fost invitaţi. „(Preşedintele rus Vladimir) Putin ar fi arestat dacă ar veni”, a spus Heusgen, cu referire la faptul că anul trecut, în martie, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus, susţinând că deportarea forţată a copiilor ucraineni de către Moscova este o crimă de război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

19 Comentarii

 1. Mda.. Și-au găsit demonstrația de forță drept rezolvare.. Dar nu inspre impresionarea rusului ci a propriilor nații, acu tocami ieșite in stradă spre disperarea guvernanțiolo lpr imbecili, care nu văd rezolvrea economică, implicit politică și o iau pe ulei de la brînciul democratic al licuriciului..

 2. Dintre toate, numai Weimar-ul e frumos. Schiller, Goethe, si orasul, patrimoniul. Orice altceva, de-aruncat la gunoi. @Marele Urs : triunghiul se da în spectacol pe banii contribuabililor, de care-si bate joc.

 3. Din sihăstria sa senila, indezirabilul criminal Herr Putin, nu va fi in stare să aprecieze, nici in ceasul al doisprezecelea, gravitatea gestului sau razboinic si nici dorinta sa animslica de a schimba alte granițe. Aceasta creatură care zgaltaie temeliile tuturor tratatelor este, prin definiție, un dezastru care se va repeta atata timp cât va fi lasat sa nu devină cuib de viermi. De vreme ce nimeni nu i-a dat lovitura de gratie, monstrul gheturilor, îmbătat de osanale fatarnice, extaziat de crimele săvârșite, ametit de duhoarea sutelor de mii de mujici morti, ne va încolți tot timpul si va zamisli rau din rau, cruzime din cruzime.

 4. Sandu spune:
  19 ian. 2024 la 15:16
  Tatae ,camasa de forta este solutia potrivita pt.dumneata ! Nu cred ca poti sa te mai faci bine ,esti intr-un stadiu avansat si inafara de boala, mai esti si destul de rau frustrat.

 5. Nu vedeți că se caută tot felul de forme de guvernare și coaliții de imagine !…
  De ce vă e frică nu scăpați cretinilor!…
  Încet dar sigur europa dispare!…blestemul istoriei își spune cuvântul!…

 6. @Nenicule Ionescu, te anunț in mod oficial că nu eu, cu tu esti un boșorog obsesiv. Nu te mai agita. Nu esti suc de pulpă din fructe. E timpul să lași tâmpeniile medievale si să te muți intr-un bloc notes din Stația Erorilor.

 7. O fi Rusia si PUTIN criminal
  insa nu vezi ca
  si Israelul cu NETANYAHU e acuzat PUBLIC
  de GENOCID cu zeci de mii de civili ucisi „colateral” ?

  @SANDU ciocu mik si joc de glezne … viitorul se schimba si ce-i pe cai mari ieri vor musca tarana in fata celor pe caii viitprului … nu fi „secretar de pardid” sa nu patzesti ca „seceretarii de partid” … cei care n.au luat curba (de sacrificiu) la timp …incarceratii dupa 1989 !

  Nu te crede mare … daca nu esti PROPHET cu fir direct la DUMNEZEU … peste tine mai sunt multi !
  Ochii pe „23 ianurie” ca se inveti cum se fac chestii GIGANTICE ! 😐
  Numai gura-i de voi ! zapacitilor 🙁 ! desori ma napadesten trisstetea vazand limitele genetic-psihologice ale prostilor fie ei si NEFUDULI ! 🙁

  SHALOM !

 8. Sunt sigur că știi cât de prost e puiul de măgar. Unii îl consideră etalon. Ei bine coane, tu chiar îi dai clasă…

 9. a mai fost triunghiul asta si i-a halit nemtii si pe frantuji si pe polonezi….istoria se repeta…OARE?…

 10. prezidentul si cancelarul beau aapaa in acelasi timp. ce coregrafie bine rodata!? dupa piticul de la beneton copii?

 11. Ashtia vor o noua impartzire a Poloniei similara cu prima. La fel ca la prima anterior impartzirii Seimul a ales un rege German, un Sas din Drezda. Dupa domnia Sasului plina de coruptzie Rushii au impus Seimului sa aleaga un rege Polonez dar era deja prea tarziu shi Polonia a fost impartzita intre Rusia, Prusia shi Austria.

 12. INCHEIERE
  La MaiMare si SPER sa fie adevarata, permanenta si sincera Schimbarea FieCARUIA dintre CeiDoi ….
  Abia ATUNCI am putea DISCUTA in Mod serios, CIVILIZAT, academic, OriCeFel de IDEI, fie acestea si Chestiuni ContraDictorii, fie acestea TOTAL Opuse.
  Pana ACUM NU am IO avut Ocaziunea sa fiuu SERIOS cu Danshii.
  NU poti fi Urban in Discutzii cand PreOpinentii MINT cu Lipsa de Rushinare aroganta, sfidatoare.
  Pen’ca in AFARA de Cazurile in care MINT Ordinar relativ la Romani SI Romania, SE PARE ca sunt in Mintz, poate SI NORMALE!

 13. La această reanimare singura personalitate competentă este tot Raed Arafat . El poate reanima și triunghiul Bermudelor și triunghiul isoscel ….^Conferinţa de la München… Ce frumos . Acolo era și ^tandemu și Mussolini ( p-ăsta l-au scos din triunghi ) etc . Prima dată s-a ales *praful de leși , dup-aia de franțuji și la ^coadă de nemți . Nu era Arafat la ATI.

 14. Felicitari !
  Te-ai prins cine-i „samanta de scandal” in politica lesheasca actuala !

  Tine minte : TUSK a zis de foarte curand, ca GERMANIA isi poate desfasura TRUPE STATIONARE pe teritoriul polon !

  (iti spune asta ceva … relativ … la comentariile anterioare ale straniului mishteaux ? 😉 )

 15. Buna seara,
  Este un semnal ca diplomatia coroziva, bazata de invida nedisimulta a Frantei si Germaniei fata de dezvoltarea industraiala a economiei nationale a Poloniei a esuat lamentabil pe subiectele preferate ale neo-marxistilor pro LGBT si transferului de migranti si ca se poate ca, marile orgolii franco-germane sa cedeze din tortul deciziilor administrative si politice catre Varsovia.

 16. DIMPOTRIVA … prin TUSK vor face „DIVIDE ET IMPERA” din visurile de marire ala pacalitilor polonezi 😀 !
  De ce spun asta ?
  pentru ca stiu cine.a organizat SUBTERNA unirea partidelor razletze intr-o „COALITIE” la putere
  CERTARETZ-TUSK-ian acum ! 🙂
  ( e un prim semn ca GERMANIA se rupe de visurile cap-de-pod-polonez in UE 😀 ____ lovin prin TUSK sub centura: LONDRA ! 😉 )

  in PLUS: …. Germania a intese „semnalul” cum ca „URAGANE la … BERLIN!” e de rau
  si-au vota MASSIV anti-american in cazul rachetelor TAURUS (de parc-ar fi subtern la aceeasi LINEI ROSIE cu rusii 😉 )

  USA inca nu stie …insa GERMANIA a jucat PERFECT subteran PRO-rus … yankeii o vor lua-n ma curand !
  Nu credeti in minuni !
  USA nu mai poate fara REVOLUTIE interna finanta Ukraina (sau se auto-finanta via Ukraina 😉 !)
  si cele 300 de miliarde NU POT FI CONFISCATE INTERNATIONAL LEGA fara a devenii CAZ de RAZBOI si mai rau
  CAZ DE PRECEDENTA MONDIAL_BANCARA ! 😉

  IQ=?
  😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.