Recoltă mai slabă la grâu

Campania de recoltare a grâului se apropie de final şi recoltele obţinute de fermieri sunt mai mici faţă de anul precedent, producţia medie din acest an fiind de 4.400 kilograme pe hectar, în timp ce anul trecut a fost de 5.500 kilograme pe hectar, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Luminiţa Mareş.

Până în prezent, grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de 80.000 de hectare din suprafaţa totală de 131.000 de hectare şi producţia totală obţinută este de 352.000 de tone.

„Campania de recoltare a grâului este aproape de final, estimăm că se poate încheia la sfârşitul acestei săptămâni. Producţia medie este puţin mai mică faţă de anii trecuţi, până acum este de 4.400 kilograme pe hectar, calitatea este bună”, a declarat Luminiţa Mareş.

Aceasta a precizat că din discuţiile cu fermierii a reieşit că preţul grâului se situează între 0,80 şi 0,95 lei pe kilogram.

Luminiţa Mareş a precizat că fermierii au încheiat recoltarea orzului de pe întreaga suprafaţă de 17.000 hectare, obţinând o producţie în medie de 4.500 kilograme pe hectar şi o producţie totală de 76.500 tone, precum şi a secarei, cu randamente de 4.200 kilograme pe hectar.

Totodată, în această săptămână fermierii din judeţul Olt continuă recoltarea triticalelor şi orzoaicei de toamnă, producţia medie la triticale fiind de 4.800 kilograme pe hectar şi la orzoaica de toamnă, de 4.500 kilograme pe hectar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.