Circa 1.700 de elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani s-au reunit sâmbătă, 12 octombrie, la Institutul Superior Tehnic (IST) din cadrul Universităţii din Lisabona şi au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare lecţie de programare pe computer ce a fost organizată vreodată într-un singur loc, informează Reuters.
Precedentul record fusese stabilit de 724 de participanţi în cadrul unui eveniment desfăşurat în Dallas, un oraş din Statele Unite, pe 31 octombrie 2016.
„Totalul final a fost calculat în funcţie de numărul de persoane prezente şi s-au înregistrat 1.668 de participanţi”, a declarat Paulina Sapinska, care lucrează ca arbitru pentru Guinness World Records.
Organizatorii au încercat să atragă o atenţie mai mare la nivel internaţional asupra Portugaliei, care este văzută ca un centru în creştere pentru tehnologia informaţiei, şi să popularizeze în general informatica.
Directorul IST, Rogerio Colaco, a declarat că, în prezent, alfabetizarea informatică este la fel ca abilitatea de a citi şi de a scrie din urmă cu 100 de ani, adăugând că acest lucru înseamnă că „toată lumea trebuie să ştie câte ceva despre informatică, despre programare, pentru a trăi în lumea actuală”.
Laude și iar laude. Sa vina in Romania să facă experiment pe aceasta temă cu persoane cu vârsta de la 6-7 ani până la 80 ani. E deajuns sa se facă publicitate și imediat accesează programul, încât, va fi incredibil pentru toți la nivel global. Sa nu credeți niciodată că, românii indiferent de vârstă nu se pricep la ceea ce înseamnă online cu telefon sau calculator, din contra, pentru că au copiii și nepoții in străinătate, s-au specializat pentru că, se pot seta in limba romana toate aceste aparate. În schimb, în România nu exista asemenea sali tip hala pentru a incapea o mulțime de cetățeni cu masa de lucru.
Dar ce au „învǎțat” în aceastǎ „lecție”? Sau ideea a fost sǎ intre cu ceva, cu orice, în Cartea Recordurilor?
Guiness Book a ajuns doar o afacere care atrage tot felul de frustrați ce își doresc sǎ aparǎ și ei cumva, undeva, fiindcǎ asta le dǎ senzația de valorizare prin „recunoaștere” publicǎ.
Sunt uluit și fascinat unde sa ajuns cu inteligenta artificiala … Gpchat este capabil să citească tot internetul și în câteva secunde îți da un răspuns corect in proporție de 99 % este uluitor …numai punem propria lui bază de date care o colectează de la utilizarea altori utilizatori …..sunt fascinat …meseria de programator acum începe mai mult să conteze imaginația decât cunoștințele limbajelor de programare …este ULUITOR … rămân prost și încremenit potențialul este uriaș ULUITOR in viitor evident mașinile ,vapoarele ,avioanele vor putea merge singure meseriile viitorului vor fi „supraveghetori” șefi la roboți și cercetare iar restul Divertismet , conținut video de tot felul …este incredibil … și când te gândești ca avem cam 70 de ani de când sa descoperit calculatorul … evident am prins perioadă de balama intre vechea lume și ceea care va urma ….
Mi-m luat telefon smecher ! Fără Internet ! Sper sa fie mai bine cu telefonul !