Recunoștința lui Zelenski. ”Este vina lumii”

Întrebat de jurnaliştii americani dacă este vina Americii pentru ce se întâmplă acum la Harkov, Zelenski a răspuns: „Este vina lumii. I-a dat ocazia lui Putin să ocupe teritoriu. Dar acum lumea poate ajuta”.  

Zelenski este întotdeauna atent să nu critice SUA, dar de data aceasta a fost mai direct decât de obicei, a comentat jurnalistul James Longman de la ABC News.

Întrebat despre vizita la Kiev a secretarului de stat Antony Blinken care a anunțat miercuri un ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari, care se adaugă celor 60 de miliarde de dolari promise la sfârșitul lunii aprilie, Zelenski, frustrat, a făcut o pauză. „Dialogul este bun. Dar avem nevoie de ajutor acum”.

O echipă de la ABC News l-a însoţit pe Zelenski în timp ce făcea un tur al unui spital din Harkov pentru a-i vizita şi premia pe soldații răniți pe frontul de nord. „Este foarte important pentru mine să fiu aici”, a spus Zelenski de pe holurile spitalului.

”Avem nevoie de doar două sisteme Patriot. Rusia nu va putea ocupa Harkov dacă le primim„, a mai spus Zelenski.

„Acești bani nu sunt dați Ucrainei. Sunt bani cheltuiți în fabricile americane, creând locuri de muncă pentru americani… Și nu ne luptăm doar pentru libertatea noastră. Dacă nu era Ucraina, ar fi o altă țară”, a reacţionat Zelenski la remarca unui jurnalist care  i-a spus că mulți americani sunt îngrijorați în legătură cu bani cheltuiți pe Ucraina, o problemă în an electoral.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

39 de Comentarii

 1. Ce-ar trebui să facă? Să stea în genunchi și să mulțumească? Când ajuți un om, tu ești cel care trebuie să spună ” îți mulțumesc că mi-ai dat ocazia să fiu generos”. Ați pus un titlu de neam de slugă. Toată pledoaria cu” Ucraina ne apără pe noi ” pe voi ăștia vă vizează. N-ați da o bucată de pâine dacă ar fi după voi.

 2. Colonelul american in rezerva Tony Shaffer ( un analist integru, il gasiti pe youtube) s-a mirat de cererea lui Zielinsky catre rokerul Blinchen pentru doua instalatii antirachete balistice Patriot care sa apere Harkovul in aceste momente cand rusii sunt la 20 de kilometri de oras. Cine il consiliaza militar pe Zielinsky?

 3. Este vina lumii conduse de evrei! Zele ai luat țeapă! Nu va rămâne piatra pe piatră în Ucraina! Free Palestine!

 4. Prea mult i-a mângâiat pe creștet Occidentul pe acești banderovisti. Ei nici nu realizează ce misiune au de la SUA.. Când îi aud cu „noi aparam democrația” ma umflă râsul.. Cel mai corupt stat din lume a devenit apărător al democrației??!!. Ucraina este cea mai Împuțită producție a SUA..

 5. pai mai tovarasi, asta are dreptate fiindca daca ne amntim numai de ce au promis romanaie in primul razboi mondial si cum dupa au lasat-o in voia sortii, asa si acum alde descreiati de la butoane au lasat ucraiuna dupa ce iau promis marea cu sarea

 6. Trebuia sa stai la masa negocierilor si ar fi fost pace din aprilie – mai 2022.
  In plus, nu mureau atatia oameni si nici nu ar fii existat atatea distrugeri…
  Si acum…, termin-o cu cersitul. Pana la urma tot va trebui sa accepti conditiile Rusiei.
  Singura problema este ca, pana atunci, vor mai muri o multime de oameni si vor mai fi o multime de distrugeri.
  Asa ca ori accepti, ori mergi mai departe pe calea razboiului pana la ultimul ucrainean.

 7. Ce minte stramba!!! Ce tupeu jegos la dta!!!Si nu e prima data, ci o continua sustinere a unui razboi care nu i al romanilor si in care ar trebui sa avem decenta, bunul simt si normalitatea sa nu ne amestecam!!!Dar nu,sunt unii partizani ai jocului murdar al clovnului de la Kiev, care tine mortis sa se joace de a soldatul, pe banii nostri; adica „dati mi, dati mi, eu va apar”!
  Duceti va toti,clovn si sustinatori ai lui, la incornoratu”!

 8. „Acești bani…sunt bani cheltuiți în fabricile americane, creând locuri de muncă pentru americani… Și nu ne luptăm doar pentru libertatea noastră” Ce draci de prafuri trage ăsta că e bune rău…

 9. Incredibil ce citesti…sa te incrucesti!
  Reflectiile or fi d’adevaratelea?!?

 10. Tradarea alui Trump in fata Rusiei este cu atat mai evidenta cu cat un ultim wargame arata ca in cazul in care MAGAputina apuca la presedentie desfiinteaza NATO,asa cum a facut cu tergiversarea 6 luni a acordarii ajutorului american Ucainei,care a condus la ofensiva ruseasca actuala,asa cum tratativele lui MAGAtaliban cu talibanii au dus la retragerea haotica a armatei americane din Afganistan si la sute de mii de imigranti, asa cum Trump inca nu pricepe ca nu mai are nici o sansa cu MAGA.
  SUAdaca nu incepe sa mai dea peste capastru unora si altora,asa cum fac Rusia si China cu dizidentii lor,nu mai are nici o sansa cu nebunii si babalicii in politica

 11. Ucraina nu apara nicio alta tara, acesta este un narativ fals. Dar gura pacatosului Zelenski a rostit si un adevar, acela ca banii dati de SUA nu ajung in Ucraina. Sa ne amintim si noi de imprumuturile de zeci de miliarde pe care Romania le-a facut, startul l-a dat Basescu cu 20 de miliarda – probabil ca nici banii din acele imprumuturi nu au ajuns in Romania, noi ramanand dor cu datoria si dobanzile de plata insa fara sa incasam nimic… Banii din acele imprumuturi, precum si investitiile majore si alte cheltuieli si venituri ale statului ar fi trebuit sa apara in SCN (sistemul conturilor nationale). A vazut cineva sistemul ala al conturilor nationale? Ciuciu! Colonia Romania e spoliata si pron aceasta modalitate a imprumuturilor false, nu numai de resurse si de forta de munca care pleaca in vest, pregatita pe banii nostrii atica gratuit pentru vestici…

 12. cololniei i se cere ca banii PLATITI DE CATRE ACEST POPOR CONDUS DE NISTE TICALOSI SI TRADATORI SA ACCEPTE FURTUL A 47.000KMP,SA UITE 1 MILIARD DOLARI CATE NI=I DATOREAZA UCRAINA ,CA NUMITUL SISTEM PATRIOT FUNCTIONAL DESI SINT PLATITE DE ROMANI TOATE 7 SA FIE CEDATE GRATIR ASTORA CARE UREMEAZA SA……! NU ESTE CAM MULT ? CE JIGODISM AVETI !

 13. are dreptate in sensul ca i-au spus ca nu va fi singur in toata aceasta chestiune, ceea ce a insemnat o amre minciuna… si da, era evident ca ucraina va rezista cu greu daca nu va fi ajutata si stiau si americanii si europenii asta… ceea ce influenteaza timpii de reactie este doar cit reuseste rusia, prin serviciile externe si statele satelit precum ungaria si austria si nu numai, sa intirzie deciziile vestului. asta e partea pragmatica ce pina la urma face diferenta…

  cit priveste partea morala, exista un singur criminal responsabil si acela este putin impreuna cercul sau de putere care au fost influentati telepatic de catre adevaratii pausari, pentru ca a inventat un razboi pe consecintele unor fapte care nu s-au intimplat! a manipulat si mintit si a pornit raboiul. nu a atacat nimeni rusia, nu i-a furat nimeni resursele in afara de oligarhii pe care i-a creat sisteemul post sovietic si apoi putin care aschimabt liniile de oligarhi cu kgbisti.

  farsightprime.com/vladimir-putin-and-his-inner-circle

  greu de incurcat lucrurile cind ele sint mai mult decit evidente…

 14. Nu are Zburătoare, nu mai are BipeZi !
  Pe 20 mai ii EXPI(re)aZă mandatul de Prezident și devine un Zimplu 🥳PIANIzD. Fără mâini, măR😜g…
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 15. Este „vina lumii” că ai antrenat Ucraina în acest război, refuzând să aplici înțelegerile de la Minsk ?, că Ucraina a purtat un război, despre care nu s-a prea vorbit, în Donbass, contra rușilor ?, majoritari vârtos, în această regiune, că ai interzis limba rusă în școlile ucrainene, televiziune în limba rusă, ai ars cărțile rusești, etc. acțiuni tipic naziste, cu toate că populația de etnie rusă constituia cca 25 % din populația Ucrainei. Pe deasupra întărâtai Rusia cu intrarea în NATO, știind sigur că acest lucru este intolerabil pentru Rusia, aceasta având o experiență tragică cu situații când a permis ca inamicii săi să aibă graniță nemijlocită cu Rusia, plătită cu zeci de milioane de victime și distrugeri. Nu lumea este de vină, ci clica de naziști pe care o reprezinți, care s-a pus în slujba unor forțe străine, care te-au momit să le înfăptuiești interesele și care, acum când socoteala iniţială nu se potrivește cu evoluția lucrurilor, te abandonează ca pe o măsea stricată. Vina este a ta, actorașule, care ai crezut că joci într-un rol mare în politica internațională, într-un scenariu scris de alții și care s-a dovedit a fi o tragică comedie plătită de ucraineni, care au fost prea creduli în cele care prevedeau scenariul, iar acum se apropie ora bilanțului. Nu lumea este de vină ci tu și clica ta de trădători de țară și neam, puși în slujba unor forțe care nu știu decât înfăptuirea propriilor interese.

 16. @ Zalmoxis 08:23
  Ai văZut Aleea Îngerilor din Donetsk ?
  De Casa Sindicatelor din Odesa ai auZit ? Ai citit Legea Educație din Urcaca ? Legea Popoarelor Autohtone ? Ai vorbit cu vreun Român din Urcaca sa-ti spună cum e cu Banderismul ? Ai idee dacă mai e vreo școală Românească pe-acolo ?
  Nu-ți e rușine sa mănânci 💩 ? măR🤮g

 17. @Zalmoxis:din cei cca 100 de oligarhi(miliardari facuti in palma dupa 1990)toti sunt khazari cu exceptia unuia ,musulman de fatada,dar casatorit cu o khazara.
  Toti sunt strans legati de KGB via Andropov,alt khazar care este la originea ‘reformelor’de fapt tradarii lui Gorbaciov anturat strict de consilieri khazari care-l incurajau in orbirea sa ‘glsnost si peretroika’
  Toti au 2-3 cetatenii, pasapoarte ruse, israeliene si americane si acces usor la banii lui ala micul sa corupa pana la prasele Maica Rusia
  Pana si razboiul actual e khazaro-khazar,dus pentru poporul sclav si bogatiile naturale ale Ucrainei
  Ca e drapat cu sloganuri nationaliste cu invective bolsevice,etc,e pentru prostimea rusa si ucrainiana,interesul poarta fesul

 18. @Zalmoxis:din cei cca 100 de oligarhi(miliardari facuti in palma dupa 1990)toti sunt khazari cu exceptia unuia ,musulman de fatada,dar casatorit cu o khazara.
  Toti sunt strans legati de KGB via Andropov,alt khazar care este la originea ‘reformelor’de fapt tradarii lui Gorbaciov anturat strict de consilieri khazari care-l incurajau in orbirea sa,’glasnost si perestroika’
  Toti oligarhii au 2-3 cetatenii, pasapoarte ruse, israeliene si americane si acces usor la banii bancilor jerusalemice, sa corupa pana la prasele Maica Rusia
  Pana si razboiul actual e khazaro-khazar,dus pentru poporul sclav si bogatiile naturale ale Ucrainei
  Ca e drapat cu sloganuri nationaliste cu invective bolsevice,etc,e pentru prostimea rusa si ucrainiana,interesul poarta fesul

 19. mai sapati, mai cautati… va lipsesc viziunea de ansamblu si intelegerea a ceea ce este… valsati cu necunoasterea in brate… nu e vina voastra, asa v-a educat cultura si civilizatia actuala. asta nu inseamna ca dincolo de ea nu exista si atlceva…dincolo de ceea ce vedeti voi este totul. toto nu vreti sa intelgeti ca in nevazut sint mult mai multe de aflat, inclusiv adevaruri.

  asa ca problemele punctuale pe care le atingeti si cu care va mindriti ca le stapiniti si vedeti, sint doar consecinte. treziti-va ca va maninca cainii din traista.

 20. Ce vină are România că tu ai antrenat Ucraina în Război. O vină are, nu a făcut „totul” pentru a te opri să pornești această aventură. Nu a făcu-o iar acum plătește din greu. În numele „ajutorării” Ucrainei distruge delta Dunării, își distruge agricultura, infrastructura rutieră și feroviară, își distruge comerțul internațional derulat prin Portul Constanța, prin favorizarea comerțului ucrainean prin port. Nu mai vorbesc despre sacrificiile făcute de populația României pentru asigurarea unor facilități refugiaților Ucrainei, de care ei nu au parte. Să mai adăugăm faptul că pe fondul războiului, la care ai contribuit din plin pentru declanșarea lui, iar mai apoi ai sabotat orice acţiune pentru oprirea lui, România este obligată să cheltuie multe miliarde de dolari pentru înarmare, spre bucuria celor care te-au asmuțat contra Rusiei, bani luați de la gura românilor, de la sănătate, învățământ, infrastructură. Pe deasupra ai alimentat dezvoltarea unei atitudini inamicale față de o țară care se află în imediata noastră apropiere, spre folosul unei care se află peste mări și țări. Cine este oare de vină România și alte țări ca ea sau clica nazistă de la Kiev ?, care simte că se apropie ștreangul de gât, iar sponsorii materiali si morali o iau la sănătoasa, așa cum au mai făcut-o în istorie, pe alte meleaguri, ex. Afganistan, Irak, etc. situaţii care nu ți-au fost învățătură de minte.

 21. De la răstignirea lui Iisus Hristos încoace, evreii au tot demonstrat că nu cunosc sentimentul de recunoștință!

 22. Si intreaga UE cu Ucraina la un loc.
  Macar țața Leana isi cunostea si era constienta de propriile limite, cu toate laudele aduse de presa de partid si de stat, spre deosebire de Ursula…

 23. „Este vina lumii. I-a dat ocazia lui Putin să ocupe teritoriu. Dar acum lumea poate ajuta”
  Lumea nu si-a luat un angajament scris sa livreze,
  Europenii au emis declaratii promisiuni cum ca ei fac si dreg si facut si dres a ramas.
  Armata Ucrainei inainte a reusi rusii orice avansare la sfarsit de 2023 si inceput de 2024 au cerut nu Patriot care le fabrica americanii, au cerut obuze, proiectile. Ajutorul american a intarziat temporar ajutorul european unde a fost? Prin India si Pakistan la cumparaturi, daca vor sa vanda din Asia ce Europa doar se lauda. Sau America de Sud.
  Situatia pe front nu s-a deteriorat din lipsa de sisteme Patriot si rachetele necesare.
  Tancuri Ambrams si Leopard expuse la Moscova, arse si complet deteriorate au inceput sa fie folosite in scop defensiv de aparare de nevoie nu de voie. Unde e Ursula, in al doilea mandat. Si de ce nu si-a dat demsia?

 24. In ultima vreme este repetata o idee propagandista ruseasca cum ca ‘occidentul, Ucraina, SUA, etc trebuie sa se gandeasca sa incheie pacea, pentru ca vor mai muri mai multi oameni altfel’. Se trece cu vederea cine ii va ucide pe acei oameni si se pune accentul pe occident, ukr, numai pe rusia si putin nu se pune accentul. Va veni si plata pentru aceste crime la un moment dat. Remarcati modul barbar de a proceda al lui putin, bombardeaza orase fara avertisment, fara sa ii pese de civili, dar nimeni nu se crizeaza, in schimb, in gaza, unde izraelul le arunca fluturasi inainte de a ataca, sar toti sa protesteze. Alo studentii din universitatile americane si europene care sunteti cu palestina in gura, vedeti ca putin face mai rau ca bibi.

 25. un actor de 2 bani care interpreteaza rolul victimei…trebuia sa o faca cu keke dezgolit si tocuri…poate l-ar fi aplaudat vreun legebeetcetcetc…d-astia cu „rainbow” (ceea ce este o miciuna – rainbow, curcubeul are spectru de 7 nuante – cifra Domnului, rainbow-ul lor are „DECAT” 6 nuante, pentru ca este o manipulare si o minciuna – „rainbow people” sunt oamenii spirituali care ajung la constiinta superioara…diavolul minte si manipuleaza, amesteca absolut totul, in asa fel incat o persoana adormita sa nu mai priceapa nimic si sa creada tot ce i se serveste). continuati cu hell-duk@tzia

 26. Nu trebuie să fi medic să pui diagnosticul corect..Dar, in altă optică are dreptate,. E vina lumii,. Un astfel de bufon nazist turbat nu era de sprijinit, de inarmat și de incurajat la a face genocid in ukraina cu minoritatea rusă… De condamni israelu pentru genocidul din gaza, de ce uiți de ci opt ani de război civil ukran // Deci clar lumea cică civilizată are justiție dublă, sau multiplă și e condusă de mari impostori ticăloși, borfași senili, imbecili.. Apropoo,.. Zice in presa romînă despre interesele europene și NATO in ukraina.. Care sunt ele bre ?? Ia să aud ??

 27. Propaganda de fapt vine de la tine cand minti cu nesimtire ca Putin ar fi bombardat civili dar ignori sau chiar justifici crimele Israelului comise impotriva civililor din Palestina.

  In 2022 cea mai condamnata tara la ONU pentru incalcarea drepturilor omului a fost Israel, nu Rusia. Si cu toate astea tu fluturi steagul Israelului si incurajezi armata israeliana sa continue sa omoare civili in timp ce-i injuri pe rusi.

  In doar cateva luni Israelul a ucis mai multi civili in Palestina decat ar fi ucis (cica) rusii in Ucraina in doi ani. Deci scuteste-ne de isteria ta rusofoba.

 28. @ Manglea baibaiete vezi ca ai gresit forumul. La Ev zilei sau la Tapalaba& Pantazzi iti e locul. Vezi ca mai sus amintea cineva de ” Aleea Ingerilor” din Donetk.Tot rusii au fost de vina ? De mitropolitul longhin ai auzit ? Tot rusii il poarta prin tribunale ?Cite scoli in limba romana mai sunt in ukruina ? Ca ai nostri ii tin gratis pe cei vreo 70.000 de urkaci stabiliti in Romania . Aproape 4.000 lei net pentru maturi , 3300 de lei pentru un copil. Daca-s tatal ,mama si copilul au 11.000 de lei pe luna .Plus locuinte gratis, degrevate de plata utilitatilor.Are familia ta venitul asta intr-o luna ?Doar daca folosesc ” mangleala” dupa cum ti-e nickul.PS- in ce razboi ai auzit tu ca populatia este avertizata de inamic sa fuga ? Ai facut armata la ” Cai de lemn si pusti de soc ?”

 29. Chestia cea mai interesantă e cum că americanul care a dat grosul banilor, știe, are dovezile și raportul asupra hoțiilor și furtului din banii trimiși, fără de care ukraina e in colaps statal..Totuși incă trimite bani cu scopul evident că se reintorc in industria lor de armament..America e singura țară care cîștigă din războiul ukran..Restul toții pierd, unii chiar foarte mult,. vezi germania.

 30. @ Zalmolxis 08:59
  Bla-bla-bla…ce noroc avem că ai săpat tu, buey…
  Precis ai avut media 10 la Bac și ai fost și Șef de Promoție la 2 facultăți din UniBuc (una fiind Mate).
  măR😜g, de unde PoowliTehnica Ieșeană a lu’ Rumburkk v-ați umplut de fumurile astea, buey GENIILOR ?

 31. Evreul khazar isi exprima recunostinta… a cerut blindate Bradley, le-a primit si au ajuns in Piata Victoriei din Moscova. A cerul tancuri Leopard le-a primit si au ajuns tot acolo. Despre Abrams numai de bine unul e la Moscova si celelalte puse la pastreare… Urmeaza Patriot care va fi spulberata in primele zile.

 32. Igor Terehov,primarul Harkov-ului, (care a cerut public occidentului sa trimita mai multi bani pentru a proteja regiunea), a transferat o parte din acesti bani in conturi din Elvetia si Bahamas, pe numele fostei sotii-Jelena Vinnik. Au divortat la putin timp dupa ce s-a dat o lege privind „transparenta veniturilor”, iar de atunci fosta sotie locuieste in Spania.

 33. Acest (editat) Zelenski ,continua sa ramana inpertinent, cu mult tupeu si obraznicie ,arogant,prost educat,incapatinat si foarte parsiv ,siret si mincinos ,incercind sa ne convinga ca Ukraina ar lupta pt. noi ca sa ne fie noua bine, sau alta minciuna „Acești bani nu sunt dați Ucrainei. Sunt bani cheltuiți în fabricile americane, creând locuri de muncă pentru americani…

 34. Acest criminal Zelenski ,continua sa ramana inpertinent, cu mult tupeu si obraznicie ,arogant,prost educat,incapatinat si foarte parsiv ,siret si mincinos ,incercind sa ne convinga ca Ukraina ar lupta pt. noi ca sa ne fie noua bine, sau alta minciuna „Acești bani nu sunt dați Ucrainei. Sunt bani cheltuiți în fabricile americane, creând locuri de muncă pentru americani… Omul asta este sanatos la cap ,sau consuma droguri ?

 35. „Recunoștința lui Zelenski. ”Este vina lumii””

  Nu deageaba are Zelensky etnia pe care-o are ! ❤️❤️❤️

  SHALOM ! (evreu mandru 🙂 „ukranul”)

 36. Nerecunostinta lui Zelenski este o caracteristica fundamentala a neamului sau.

 37. Doar doua sisteme pentru Harkov.Cate sisteme pentru toata Ucraina?Sau deocamdata e suficient sa-i slabesti pe aliati?

 38. „Mielul” de jertfă este România-„ei” se vor înțelege,cum au făcut și după celelalte războaie(și înaintea lor-auzi,nu știau de pactul dintre Hitler și Stalin…te pomenești ca n-au observat nici cum hăcuiau Cehoslovacia,cum rușii „asigurau securitatea”lumii,ocupând Basarabia,Țările Baltice…puțină rumoare cu Finlanda,dar a trecut,că(simetric)celălat rechin dăruia ciozvârte de țări prietenilor:Ardealul de Nord-Vest,puțină Iugoslavie,Cadrilater…și se întâlneau la tras sforile la Teheran etc; „teama” lordului Cadogan(„mi-e teamă că va trebui să aruncăm România la lupi”)a generat o soluție valabilă,așa că poate fi reluată,spre liniștirea haitelor…după primul război,mai cu drag se negocia la Paris cu Bela Kun decât cu Brătianu,ca să numai vorbim de al doilea război,când orice incercare de negociere a României era sabotată automat de la Londra…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.