Redactorul-şef al Novaia Gazeta, reţinut la Moscova

Serghei Sokolov, redactorul-şef al Novaia Gazeta, publicaţie care critică Kremlinul si care nu mai funcţioneaza în ţară, a fost retinut miercuri dimineaţă la Moscova, chiar în timp ce Vladimir Putin îşi rostea discursul către naţiune, relatează AFP.

Ziarul rus a explicat pe site-ul său că agenţi ai Centrului rus pentru combaterea Extremismului (Centrul E) l-au ridicat în cursul dimineţii pe jurnalist, acuzat că a „discreditat” armata rusă într-un articol publicat online. Acuzaţia este pasibilă de o amendă de până la 50.000 de ruble.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere s-a declarat „indignată de această arestare, care este o nouă dovadă a violenţei cenzurii în Rusia”.

Infracţiunea de „discreditare” a armatei este pedepsită în Rusia cu amenzi de până la 100.000 de ruble (1.700 de euro) pentru o persoană fizică obişnuită şi de până la un milion de ruble (17.000 de euro) pentru o persoană juridică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

 1. Voi de la Cotidianul sunteți de acord cu asta? N-ar fi cazul să trimiteți o scrisoare de protest la ambasada Rusiei? Sau vă temeți că vă pierdeți trolii și cititorii sosocari?

 2. Trolii de pe Hotnews au navalit aici si au furat nick – urile tuturor postacilor consacrati la Cotidianul….Cat priveste Seful de la Novaia Gazeta a uitat ca soldatii rusi mor pe front sa apere Rusia cu canalii cu tot…Seful de la Novaia Gazeta trebuie trimis pe Front in linia intai sa dea dovada de Patriotism adevarat…Patriotii adevarati, cei care au cladit Rusia vreme de o mie de ani sunt pe Front…

 3. Agresorul este NATO care in ultimii 25 de ani a incalcat Tratatele de la finalul razboiului doi mondial si a inregimentat toate Statele din Est contra Rusiei….Armata Americana a avansat de la Berlin pana la Harkov…Daca Armata rusa ar fi in Mexic, ce s – ar intampla? SUA ar bombarda Mexicul…

 4. In toata lumea asta exista niste intelegeri respectate de toata lumea,denumite LEGI.Vrei sau nu trebuie sa le respecti.Eu daca sunt un comunist nord coreean convins si ma duc in USA si ma pis pe gardul Casei Albe in semn de protest ca bat negri,aia ma baga la puscarie.Asa s-a intamplat si cu asazisul democrat care lupta sa darame ordinea stabilita in Rusia.Cand o arzi pe dilaila prin strainataturi pe banii altora si vii in tara ta ca sa faci democratie trebuie in mod obligatoriu sa fii bagat la puscarie ca spion.Dupa,aia care se cred asupriti vor fi cu milioanele in fata puscariei sa fii eliberat si pus in locul dictatorului.

 5. Democratie putinoasa, tovarisci!
  Va muri si asta peste vreo doi ani de moarte buna prin vreo puscarie din Siberia.
  [Savant in apa chioara, 2 inalte studii la Gherla si Vacaresti]

 6. Redactorul care denigreaza Armat Rusa trebuie trimis pe Front in linia intai sa denigreze Armata rusa la fata locului

 7. Il cara și pe acest jurnalist. P.s. întreb doar in urma a tot ce se practica in politie și justitie:
  – De ce mai exista entități că: ancheta, arest și justiție daca infractorii sunt liberi pentru continuitate și doar pe alese sunt agățați?!

 8. @ Elena Popa….Jurnalistii trebuie sa se poata exprima liber mai ales cand si tie iti dau liber sa te exprimi pe Forum!!!…
  Du – te la Hotnews sa vezi acolo cenzura!!!…Cenzura din Media va baga Romania in Razboi!!!

 9. UN OM Normal SI un Cetatean Onest al unui STAT, oriCARE ar fi acela,
  NU se „IA” nici macar in Gluma de Armata Tarii SALE, aflata in RAZBOI!
  Este TIMP dupa Razboi de Critici Justificate, desigur.
  IAR daca la Debutul RazBoiului mai era Dubiu, ACUM devine din CE in CE mai CLAR ca SE vrea Supunerea, Spargerea si Jefuirea Rusiei,
  ASHACUM, din Cauza ImBecilitatii POLITICE a lui Gorbaciov S-A intamplat cu TOT Estul FOST Socialist.
  IO personal am aratat de J’de MII de Oi ca un BUN Cunoscator de Istoria Lumii si a ROMANilor in special, ca NU amMotive sa fiu FiloRUS, pana NU ne DA Indarat Basarabia FurLUATA in 1812, 1940, 1944.
  DAR a aproba macar
  (pen’ca, OriCUM nici IO si NICI Romania si Romanii NU pot avea alta ACTIUNE decat a vorbi, scrie , argumenta, discuta)
  Spargerea, Ruperea unei Tari, mai ales ca Rusia, SuperPUTERE Nucleara este o NeBunie Periculoasa la extrem pentru Intreaga LUME!….
  Esenta unei SIFURANTE mondiale este Existenta a CelPutin a DOI Mari Batausi Poentiali MONDIALI< ca sa se creeze FRICA Reciproca, SINGURUL Garant REAL al Pacii LUMII!
  Si Existentei Lumii … 😊

 10. Un jurnalist rus care defaimeaza Armata tarii sale care isi da viata pe Front o face pentru a fi rasplatit de Occident cu vreun premiu Nobel pentru pace….Ca orice tara, si Rusia are ticalosi berechet..

 11. Paguba’n ciuperci..
  E reținut administrativ.. Liberalii, ruși, uneori, atrăgându-se de la bere sau de la vodca au început a cotcodoci.. Orice ministru de aparate s-ar fi mâniat și adresat în instanță dacă un neica nimeni barfește întrecând măsura.. Asa a procedat și acest penițar care scrie despre armata rusă neștiind măcar cum miroasa praful de pușcă..
  Straniu că toți lingăii așa-zisei democrații occidentale au „uitat”de Guantanamo de care Yanchey nu se vor spală niciodată.. Pînă când Assange e în închisoare să nu „ragă nici-o vacă” care se consideră democrată🤣🤣..

 12. Aia oripilati de ce se intampla in Rusia , mancati ceva si desore Gonzalo Lira , jurnalist american , ucis in beciurile securitatii ukrainiene ! Ce-a dreaqului e chielea pe voi !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.