Referendum în Bulgaria privind energia nucleară

„Preşedintele Rosen Plevneliev a stabilit data de 27 ianuarie 2013 pentru referendumul naţional care va avea următoarea întrebare: Bulgaria trebuie să dezvolte energie nucleară prin construirea unei noi centrale nucleare?”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Cu şase luni înaintea alegerilor legislative, votul va fi un test pentru partidul de centru-dreapta GERB, al premierul Boiko Borisov, şi pentru opoziţia socialistă.

Guvernul bulgar a abandonat în martie ideea construirii unei centrale nucleare la Belene, un proiect susţinut de opoziţia socialistă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.