Referendum pentru familie: Ce au decis irlandezii

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a anunţat sâmbătă că amendamentele la Constituţie au fost respinse prin referendum, deşi rezultatele oficiale nu au fost încă publicate, transmite AFP.

Intenţia executivului de centru-dreapta era de a modifica textul legii fundamentale, redactat în 1937 sub influenţa istorică a Bisericii Catolice asupra vieţii publice şi private, în sensul unor formulări mai moderne privind femeile şi familia,

„Era răspunderea noastră să convingem majoritatea să voteze ‘da’ şi nu am reuşit”, a spus Varadkar. El apreciase înaintea votării că o înfrângere ar însemna „un pas înapoi” pentru Irlanda, transmiţând multora mesajul că nu au o familie conform Constituţiei.

Electoratul a respins extinderea noţiunii de familie dincolo de căsătorie, prin includerea aşa-numitelor „relaţii durabile” cum ar fi concubinajele şi a copiilor născuţi din acestea, şi eliminarea ideii că este rolul mamelor să îndeplinească „îndatoririle casnice” în familie.

Referendumul nu a fost primit cu mare interes: conform estimărilor publicate de presa irlandeză, participarea a fost sub 50% în majoritatea celor 39 de circumscripţii electorale.

Irlanda, unde majoritatea celor 5,3 milioane de locuitori sunt catolici, a legalizat căsătoriile homosexuale în 2015 şi avorturile în 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

12 Comentarii

 1. Mai bine nu s-ar mai pomeni ca majoritatea irlandejilor sunt catolici. Fac de ras biserica catolica. N-ar fi de mirare ca in curand si popii catolici din Ardeal sa cunune in bisericile lor (monumente istorice ‘romanesti’) insuratei de acelasi ‘gen’.

 2. FAPTuu’ ca ACUM au votat altFEL decat au vrut Slugile LOR,
  (ca si Slugile NOASTRE, din Romania ALE Altora, de Afara),
  probeaza ca
  „Acceptarea” „Casatoriilor” HomoSEXUALE a fost un FAKE Juridic si POLITIC.
  CE Nevoie au A-Normalii de Legile Normalilor in CASATORIE?
  Sa SE deZbata in CE Moduri si Locuri Anatomice vor, in Libertate si Protectie fata de „Justitiari”, Alti A_Normali, pe Alta FELIE Comportaentala
  care isi gasesc o Eshapare si o Scuza a Sadismuui LOR InNascut, persecutand sau mai Rau, pe ACESTE de ComPatimit Existent_ENTITATI UMANE.

  DAR, a accepta Urmari STRANII (cel putin) ale LEGALizarii Casatoriilor
  (Adoptii intru FORMA-re in HOMO Comportament a unor Fiinte inca MICI,

  ESTE un Abuz ImPutzit al unei Minoritati asupra SOCIETATII Intregi!
  Cei_CARE promoveaza – de pe Pozitii ACCESATE usurel, subtiil-tiptiil – prin Fortza PUMNULUI de Neam PROST, din Argument STRAMB asemenea Abuzuri InPutzite au depasit OriCE Limita in NeRushianre si AROGANTZA.

  DAR, mi-e Teama ca ASTA si VOR!
  FURTUNA Mondiala …
  Ca NU vor reusi in CE vor, ASTA este SIGUR!
  Este CONTRA Naturii OriCE Abuz la Scara Mondiala si NU se va realiza!
  DAR, vor face alte MILIOANE de Victime, depasind pe cele ale Comunismului!
  NU te joci cu Dreacuu’, ca are MEREU mai multe
  Arme …

 3. Stapanirea are o idee fixa: sa silueasca cuvantul familie si sa ii dea alte sensuri decat cel normal. Este ca si cand unii ar dori ca magistratii sa includa si pe strungari si daca nu-i includ se numeste discriminare!

 4. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) de la începutul anului 2024 a început un program internațional la scară largă de „conversie” a copiilor în persoane transgender (LGBT) și, de asemenea, a început să promoveze necesitatea utilizării OBLIGATORII a blocantelor de dezvoltare hormonală pentru toți copiii sub 16 ani. Adică, în esență, încearcă să împingă STOPUL DEZVOLTĂRII SEXUALE la copii, justificând acest lucru prin faptul că copiii înșiși trebuie să decidă la vârsta de 16 ani ce vor să fie: fată sau băiat.

  Ei se pregătesc pentru acest program de mult timp și chiar au creat o organizație subordonată separată care raportează la OMS, iar scopul său principal este promovarea persoanelor LGBT din întreaga lume. Organizația se numește ‘GATE’ și promovează „politici neutre pentru transgender” și medicina conexe, iar membrii săi sunt aproape toți LGBT.

  Comunitatea are peste 2.500 de membri în 135 de țări. Mai mult, site-ul OMS precizează că ‘GATE’ reunește în mod specific politicieni, furnizori de servicii, donatori, profesori, avocați, diverși producători și cercetători. Adică sunt integrați în politică, state și afaceri mari!

  Distribuirea forțată a blocanților pubertății copiilor din întreaga lume oferă profituri de trilioane în mod continuu.

  Primul. Vorbim despre copii care, dacă îi pui pe medicamente, vor deveni clienții tăi pentru tot restul vieții!

  Al doilea. Blocanții dezvoltării hormonale DISTRUG organismul și pun o persoană pe o utilizare constantă a medicamentelor hormonale. După ce un copil a „hotărât” cu privire la sexul său, va trebui să ia hormoni artificiali pentru tot restul vieții, în funcție de „alegerea făcută”.

 5. nebunia epocii,nebunia politicienilor,nebunia ‘filosofilor’,etc.,nu pot cuprinde un intreg popor,de aceea e necesar un referendum

 6. Uitati va ce a patit Papa de la Roma la 1 o luna dupa ce a binecuvantat sodomia. Nu mai poate merge si are pempersi la cur. Dar sa nu judecam pe altii si sa ne judecam pe noi insine.
  Pana acum Dumnezeu a ferit Romania desi diavolul globalist e infiltrat la varf unde minte fura si distruge.

 7. Orice buba, oriunde s-ar afla in organism, trebuie deschisa chirurgical, drenat puroiul, pus antibiotic si cusuta la loc. Putem gandi ca organismul poate fi uman sau, de ce nu, social. Procedura e similara.

 8. @Margelatu,
  REFERENDUMuu’ esteo Cestie fff Periculoasa.
  SI AXONuu’ viseaza PERFID Referendum in Basarabia NOASTRA.
  De parca AU FURluat-o in 1812 cu Refrerendum.
  ACUM, dupa 106 + 3 + 46 egal 155 de Ani de Ani de Rusificare prin Imigratia in Basarabia NOASTRA a J’De MII de RUSI, UCRAINIENI, GAGAUZI, etc., Si Rusificarea prin Inductie Mental_DUR_PRESANTA etc.
  si prin Deportarea in Siberia SI Uciderea DIRECTA pin Mitraliere (Fantana Alba) si Impuscare (Lunca Prutului) a altor Zeci de MII de ROMANI, AXONuu’ deMielinizat vrea IAR Referendum … 🙂
  ca AltFEL NU se potriveste …
  SE va POTRIVI, la Nevoie si cu MANA in … Toarte. To’arashi POTRIVNICELE …:)

  Ca Unsa, se va duce „Pustiea ca Unsa” …:)
  Apud Eminescu in Poeziile PORNO,
  Apud Ion Creanga in „Povestea Povestilor”, Titlu Neutru,de Ulita A Mare si sau Povestea ARGUMENTEI”, de Ulita A Mica … 🙂

 9. Preotii catolici din Irlanda au violat mii de copii. Preotimea catolica irlandeza a pierdut o judecata penala impotriva bisericii si trebuie sa plateasca 1.400.000.000 de US$ ca dezpagubiri.

 10. DEJA au gasit Reverberatii si Vase RELE in Cestie caere se comporta STRANIU si in Tari la care NU s-ar fi gandit Nimeni …

  NU dau Nume de Tari, vreau sa VAD inca mai multe specte, sa ma conving de REALitatea lor inContestabila si apoi sa arat ca
  A_Nomaliile Umanoide au prins CURAJ neAsteptat si in ACELE Tari.

 11. UE = neomarxism diabolic pentru transformarea popoarelor in populatii, pentru stergerea identitatii nationale, culturale, traditionale…pentru a ne coborî pe noi oamenii mai jos decat animalele, prin „valori” occidentale desfrau, sodomie, lgbt, droguri… controlati si manipulati prin card si cip, paine si circ si „crizele” lor inventate : „crize” financiare, medicale, climatice, alimentare, militare…pentru a intra in lagarul digital mondial pregatit prin aceste „crize” de iudeomasonii globalisti satanisti !
  Trezeste-te! Ridica-te !
  Roexit urgent !!!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in conditii de criza”! – debiteaza iudeomasonul globalist satanist jean monnet – parinte fondator al babiloniei satanice neomarxiste UE !
  TREZESTE-TE! RIDICA-TE !
  ROEXIT URGENT !

 12. Pe CAZATURILE Politice din Grecia le-au pacalit, fortat, convins.
  CE facem daca le TRANSlateaza si pe Ale NOASTRE Cazaturi in ASHAO Cestie Scaaaarbboaaaaaasaaaaa fff Rau?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.