Refugiu ONU lovit de armata israeliană

Loviturile împotriva unui refugiu al ONU din Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, destinat persoanelor care şi-au părăsit locuinţele, constituie o „încălcare flagrantă a regulilor fundamentale ale războiului”, a declarat miercuri un responsabil al Naţiunilor Unite, citat de AFP.

Un centru de formare devenit adăpost „este marcat în mod clar ca structură a ONU, iar coordonatele sale au fost comunicate autorităţile israeliene”, susţine pe X (ex-Twitter) Philippe Lazzarini, şeful agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), estimand că bilanţul de nouă morţi anunţat de un alt responsabil ONU este „probabil mai mare”.

„Două obuze de tancuri au lovit o clădire care găzduieşte 800 de persoane – 9 morţi şi 75 răniţi”, a declarat Thomas White, directorul pentru afacerile UNRWA în Gaza, pe X (fostul Twitter), citat de Reuters.

„Luptele se intensifică în Khan Younis (…) Centrul de instruire UNRWA care găzduieşte 10.000 de persoane strămutate tocmai a fost lovit – clădirile sunt în flăcări şi victimele sunt numeroase”, transmisese el anterior pe aceeaşi reţea de socializare.

După ce a vizat nordul Fâşiei Gaza, ofensiva Israelului în enclava palestiniană – menită să distrugă Hamas după atacul său sângeros din sudul statului israelian din 7 octombrie – se concentrează în prezent asupra Khan Younis (sud) şi în special în partea de vest a oraşului, care găzduieşte centrul URNRWA, precum şi spitalele Nasser şi Al-Amal.

Întrebată despre incendiul care a afectat centrul UNRWA, armata israeliană a spus că zona este în general o bază importantă pentru combatanţii Hamas.

„Desfiinţarea structurii militare a Hamas din vestul oraşului Khan Yunis se află în centrul logicii operaţiunii”, au adăugat Forţele de apărare israeliene (IDF), potrivit Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. simplă coincidentă!

  @axon
  -casa poporului
  are 7 sau 8 nivele subterane,
  tuneluri!

 2. Sa fiu in locul lui V.Putin as da ordin sa fie pregatite pentru lansare 70 % dintre rachetele Satan 2 cu coordonate precise in SUA, UE ,etc, care sa transporte bombe termobarice, alaturi de rachetele hipersonice care sa transporte aceleasi bombe termobarice, cu coordonate in tarile NATO apropiate ca Romania, etc, si la comanda ,,FOC !” sa plece toate deodata spre tintele stabilite.
  Daca Satan 2 ajunge in SUA in maxim 25 de minute, iar Hipersonicele ajung in UE in cateva minute, in maxim jumatete de ora cel de-al treilea razboi mondial programat in SUA odata cu programarea primelor doua, inainte de 1871, se va sfarsi inainte de a incepe.
  Va fi un razboi curat, fara radiatii ca dupa bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki lansate de CRIMINALII din SUA Company Rockefeller, si va fi cel mai scurt si mai eficient razboi.
  Probabil ca V.Putin are in plan acest lucru daca are asemenea arsenal , asa ca asteptam ca acest lucru sa se intample si satanistii sa fie exterminati !

  Chiar este timpul ca omenirea sa scape de SPURCACIUNI si de sobolaniii Paduchiosi !

 3. Israelul și Statele Unite intenționează să prevină orice interdicție temporară a instanței (Curții Internaționale de Justiție), nu pentru că instanța ar putea forța Israelul să înceteze să comită crime de război, ci din cauza deteriorării catastrofale a imaginii lor. Decizia CIJ depinde de Consiliul de Securitate pentru implementare, care, având în vedere vetoul SUA, face ca orice decizie referitoare la Israel să fie discutabilă. Guvernul SUA, vinovat de aceleași crime, are un interes să submineze determinarea că Israelul este vinovat de genocid. Prin urmare, va pune presiune maximă asupra diferitelor țări ai căror avocați se află la Curtea Internațională de Justiție pentru a se asigura că acest caz se va îngheța cât mai repede posibil. Rusia și China, ai căror avocați luptă, de asemenea, pe cazuri împotriva propriilor acuzații de genocid, ar putea decide că nici acuzarea Israelului de genocid nu este în interesul lor. Decizia instanței poate dura câțiva ani.

 4. Sigur ca evreii lui Netanyahu stiau ca refugiu ONU era plin de copii si bebelusi. Cu asta Netanyahu demostreaza, inca o data si pentru totdeauna ca nazismul si sionismo sint exact acelasi lucru.

 5. BB si ortacii sai se laudau dupa trei zile de razboi in Palestina ca i-au lichidat pe ‘hamashi’ in procent de 90%. Ce mai zice acum dupa trei luni de razboi total?

 6. Armata lui Satnyahu a nebunit mai ceva ca nazistii lui Hitler.Au sete de sânge nemăsurată.Odată ce o apucș pe panta asta și știu că dacă de oprești îi așteaptă judecata dreaptă nu mai judecă și pot declanșa ușor sfârșitul omenirii.Interesant e doar că nimeni in afara yemeniților nu vor să- i oprească pe diavolii apocalipsei.Poate că toți ne- am saturat de bine de nu luămnici o măsură contra lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.