Regalul „Alifantis Fragile Band!”

Concertul de miercuri seara de la TNB poate fi trecut între marile bucurii muzicale  devenite tradiționale ale lunii decembrie. El va rămîne un eveniment  anual  de Moș Nicolae pe care puțini îl pot împărtăși din cauza numărului limitat de locuri  din  Sala „Ion Caramitru” a TNB. 

Cel puțin o dată pe an, Nicu Alifantis își scoate pe scenă comorile muzicale, migălite la mare artă și  pudrate cu iz de  sărbători  de iarnă. Un asemenea  concert are meritul de  a ilustra deplin  o personalitate complexă, cu o mare  bogăție interioară, dar și cu migală de meseriaș pe note, excesiv de  discretă pe scena publică și accesibilă numai unui public de mare  bogăție interioară. Concertul  aniversar  dedicat celor  50 de ani și 10 de la înființarea grupului propune un fel de „All Alifantis”!

Cărți de poezie, casete complexe, CD-uri și stick-uri, mixaj și orchestrație, selecție de repertoriu și multe altele care îl  exprimă. De la orchestrator la poet, de la solist la instrumentist, de la om de teatru la manager de business, de la patriot român la ființă multiculturală, de la compozitor la editor și organizator de spectacol, Alifantis se exprimă pe sine cu naturalețe, mereu surprinzător și fără să lase sentimentul că în spatele unui asemenea concert se ascunde o muncă îndelungată și un efort pe măsură.

Nicu Alifantis este copleșitor în  complexitatea sa. Este un soi de orfevrier, de ceasornicar pe sunete, de artizan pe toate obiectele promoționale și cărțile însoțite de CD-uri. Iar cînd  începe să cînte, chiar dacă recurge la poezia noastră clasică se exprimă pe sine ca suflet de poet.

Este mai mult  decît vesel și  emoționant  ca în seara de Moș Nicolae, cînd lumea petrece, pe scaunele unui  Teatru Național luminat de sărbătoare să găsești pe fiecare scaun cîte o nuielușă aleasă cu grijă  de care stă agățată marca evenimentului „Alifantis Fragile Band 5—10- 2023”. De zece  ani,  Alifantis a  fondat acest grup de  virtuoși care îl însoțesc în exprimarea  cîntecelor sale, unele adevărate stări lirice speciale, de emoție intensă.

O notă mare pentru toată echipa  de instrumentiști și una  specială pentru violonistul Mihai Neniță!

Regalul Alifantis este o sărbătoare pentru oamenii cu  memorie bogată. Muzica lui te obligă să călătorești simultan în două lumi. Cea a cîntecului și cea rămasă în memoria personală. Cînd îl auzi cîntînd „Sunt bătrîn, bătrîne…!” nu se poate să nu resimți trecerea timpului și să nu plutești pe versurile sale.

De acum încolo, regalul Alifantis de la TNB  rămîne  ca  eveniment principal care deschide muzical luna decembrie și marile sărbători ale sufletului nostru.

Ca urmare, începând de astăzi a început vânzarea biletelor pentru concertul care va avea loc anul viitor de Moș Nicolae.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14

5 Comentarii

  1. Am facut impreuna armata. Un coleg cu un bun simt si o modestie rar intalnite. Talent deosebit afirmat inca din adolescenta. La multi ani Nicule!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.