Regatul Unit ar putea readera la UE?

Downing Street a negat că Brexitul este în pericol, în pofida sugestiilor preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform cărora următoarea generaţie ar putea pune Regatul Unit pe calea readerării la Uniunea Europeană, relatează DPA.

În cadrul unui eveniment găzduit de Bruxelles, Von der Leyen a spus că ”direcţia călătoriei” este clară şi a sugerat că generaţia mai tânără va putea ”repara” greşeala reprezentată de ieşirea Regatului Unit din UE.

Întrebată dacă premierul Rishi Sunak este de acord cu această afirmaţie, purtătoarea de cuvânt a Downing Street 10 a răspuns: ”Nu. Graţie libertăţilor noastre legate de Brexit luăm în calcul, chiar acum, cum să ne consolidăm sistemul privind migraţia”.

”Graţie libertăţilor noastre legate de Brexit le garantăm pacienţilor în Regatul Unit că pot avea acces la medicamente mai rapid, că există o mai mare bunăstare a animalelor. Ne concentrăm foarte mult pe asta”, a adăugat reprezentanta executivului de la Londra.

Întrebată dacă Brexitul este în pericol, ea a răspuns negativ.

Desemnarea fostului premier David Cameron în funcţia de ministru de externe al Regatului Unit şi apelul acestuia ca ţara sa să fie ”un prieten, un vecin şi cel mai bun partener posibil” al Uniunii Europene au cauzat îngrijorări în rândul susţinătorilor Brexitului.

Şeful diplomaţiei britanice a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu Maros Sefcovic, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, care se ocupă de chestiunile privind Brexitul la nivelul executivului UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. Daca NATO nu invinge Rusia nu are sens revenirea Britaniei in U.E…. Daca Rusia invinge isi va dirija total economia catre Asia, Africa, America latina si de Sud, Oceanul Arctic unde in colaborare cu China are niste resurse de exploatat…In plus deschiderea Liniei nordului va oferi o legatura cu Japonia, China, Asia de sud – est mai scurta decat calea prin Canalul Suez.

 2. ”Graţie libertăţilor noastre legate de Brexit le garantăm pacienţilor în Regatul Unit că pot avea acces la medicamente mai rapid, că există o mai mare bunăstare a animalelor. Ne concentrăm foarte mult pe asta”, a adăugat reprezentanta executivului de la Londra.

 3. Este vrajeala pentru fraieri. Oricat de incuiati mintal sunt britanicii dar mai toti stiu ca comunitatea europeana este la reanimare. De ce ar reveni, sa fie doar pe post de ciocli?

 4. Farage-Cameron-Boris Johnson. Lui Cameron i-a fost teama ca o sa-i fure Farage voturile pt ca Farage urla impotriva imigrantilor romani si a UE care era la vreo 300.000 pe an, intrau si ieseau din UK. Fraierul de Cameron a cerut Brexit si a crezut ca nu se va intampla. A aruncat tara in mainile imigrantilor indieni si azi dupa cum spun tabloidele britanice au 700.000 de imigranti. PREMIER INDIAN, MINISTRU DE INTERNE INDIAN, SPITALELE SI INSTITUTIILE PLINE DE INDIENI. UNDE SUNT prostii de englezi ce au votat Brexit? Unde e Farage acum? E la Big Brother! La ” Who wants to be a celebrity”! Boris Johnson trage copii cu a 15-pea parasuta dupa ce si-a lasat nevasta de o viata. Popor tampit ce merge spre dezastru in timp ce altii le conduc destinele. Mai e un Corbin sau McClusky ce mai stiu cate ceva despre politica dar pedofilii din serviciile britanice ii tot sapa.

 5. De ce-ar reveni? Doar pentru a incerca întoarcerea mortului de la groapă?…

 6. Ca sa iasa Brexit Boris Johnson a assasinat-o pe deputata laburista Jo Cox chiar in timp ce tzinea un discurs anti-Brerxit.

 7. SPORTuu’

  Linsului UNDE ai scuipat SI al

  PUPARII Clantelor USILOR Trantite in NASuu’ Finoutz, You al UE,
  NU este un Sport Onorabil.

  Ar trebui sa luam SI NOI, Romanii NOTITE dspre CUM au facut Englejii, daca UE sa CUFUREin Continuare URAAAT Olfactiv peste Romania.

 8. Fapt: migrația a crescut în Marea Britanie după Brexit (dacă ne amintim, migrația a fost punctul forte al separatiștilor).
  Apoi: cucoana asta are argumente de Gâgă! Oare britanicii se simt confortabil când aud că prioritatea guvernului lor, grație libertății oferite de Brexit, este…bunăstarea animalelor?! Iubesc animalele, mă preocupă bunăstarea celor 12 pisici și 8 câini pe care-i am în grijă dar nu pun asta inaintea bunăstării oamenilor! Asta ca să vedeți cam ce hal de lideri conduc nația asta (mă rog, ce-a mai rămas din ea), cândva mândră, exemplu de administrație și civilizație!
  Pe de altă parte, nici UE nu stă mai bine: niște ipochimene, niște vraiște, inculți și plini de sine, conduc astăzi Europa! Proiectul uniunii este praf, resuscitarea pe model de Statele Unite ale Europei nu merge (măcar pentru faptul că nu avem limbă comună, ce să mai zic de identitate istorico-culturală!!!)! Scapă cine poate!

 9. Ca se re-adere Anglia la comunitatea europeana, acolo la Bruxelles ar trebui sa se schimba radical ceva Si anume sa se faca o politica europeana pentru oameni, nu impotriva lor. O Politica ce ajuta la dezvoltare economica si sociala, nu cu dictare si impunere de interdictii si amenzi. Nu o politica in care se ipune de raza minim de de curbura permisa a catravetelui sau taxa pe doza de aer pe care o expiram.

  Acuma comunitatea europeana nu prea mai are legaturi cu principiile dupa care a fost fondata, ci e mai degraba merge cu un mars fortat spre o dictatura ce se doreste sa domneasca prin legi, ordonante si impuneri, ignorind ce vor cetatenii din diverse tari membre.
  Libertatea este un bun dobindit ce trebuie pastrat si aparat pentru binele nostru si a generatiilor ce vor veni, nu sa fie lasata la voia intimplarii pina nu mai ramine nimic, dupa cum merg lucrurile si evident se doreste acolo la Bruxelles!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.