Regatul Unit, ”şocat”. Războiul trebuie să se încheie

Regatul Unit este „şocat de vărsarea de sânge” din Fâşia Gaza şi „acest război teribil trebuie să se încheie”, a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak sâmbătă, la şase luni după începerea conflictului dintre Israel şi Hamas, informează AFP.

„Au trecut şase luni de la atacul terorist din 7 octombrie, cel mai oribil atac din istoria Israelului”, a spus premierul într-un comunicat.”Continuăm să apărăm dreptul Israelului de a învinge ameninţarea teroriştilor Hamas şi de a-şi apăra securitatea”, a asigurat Rishi Sunak.

„Dar toată Marea Britanie este şocată de vărsarea de sânge şi îngrozită de uciderea curajoşilor eroi britanici care aduceau hrană celor aflaţi în nevoie”, a adăugat el.

Şapte lucrători umanitari, dintre care trei britanici, au fost ucişi luni pe teritoriul palestinian de o dronă israeliană, după ce au supravegheat descărcarea unei nave care transporta ajutoare alimentare.

„Acest război teribil trebuie să înceteze. Ostaticii trebuie eliberaţi. Ajutorul (…) trebuie să curgă”, a continuat Rishi Sunak.

„Copiii din Gaza au nevoie de o pauză umanitară imediată, care să ducă la o încetare a focului de durată, pe termen lung”, a adăugat premierul britanic, spunând că aceasta este „cea mai rapidă modalitate de a scoate ostaticii şi de a permite intrarea ajutorului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Cât d bucuos sunt că şi sângele englez udă acest pământ, de ce numai cel ucrainean, rus, ori palestinian? Guvernul Majestăţii Sale n-a fost de acord cu pacea din Ucraina, şi l-a îndemnat pe Zelenschi să continue să-şi masacreze propriul popor în interesul lor şi al amerecanilor.

 2. Oaauuu..A vorbit maimuța.. Păi, acu de e gata, de genocidul e demonstrat și executat,, acu ”trebuie să se termine”,. Or fi concluzia savanților britanici, care studiază curbura castravetelui.

 3. Guvernul Majestății Sale a omorât-o pe Regină ca să poată aservi Marea Britanie (mai mică, ce-i drept) stăpânilor globalişti.

 4. Cei morti din Gaza sunt copii ,parintii , rudele ,prietenii ,vecinii ,conationalii teroristilor din 7 oct ce au navalit in Israel ,,cu flori in maini ”.
  Deci ce ce mi-ar pasa mie ca israelienii fac deratizare acolo ????
  Sa nu uitam .
  Nevinovatii palestinieni de soarta carora plange mapamondul detin in mainile lor peste 130 de ostatici NEVINOVATI .

 5. Haide domnilor, chiar nu stiti cine a fost profesorul de tortura al evreilor? Iar ei urmeaza pas cu pas invataturile lui. Doar era de-al lor.

 6. Un alt ipocrit politic !Aștept cu interes declarația savanților britanici privind acest aspect, ceva de genul, ceea ce vedeți nu-i adevărat !

 7. @simti rahat … la 130 de ostatici nevinovati, cati palestinieni zac in inchisori si in camerele de tortura israeliene? doar in 2023 pana in 7 octombrie erau inregistrati cam 700 de civili ucisi de israel si mii de arestati. inutil sa discutam de cati angajati ai ONU au fost ucisi in Gaza, cati jurnalisti… imi aduc aminte de cel putin o jurnalista care a fost omorata de IDF si dupa vreo 4-5 luni in care au mintit ca nu au fost ei, au recunoscut crima si nimeni nu a fost tras la raspundere.

 8. @ marele urs: De ce iti jignesti rudele drujbare? Ia fa verificari la adeneu si-ai sa te convingi ca aveti aceeasi sursa. Doar ca baietii astia au napadit mai tarziu Europa ( Marea Britanie) fara a veni in coviltire ca voi.

 9. @ simt enorm si vaz monstruos.. De ce ești atît de convins că ”dețin” prizonierii ?? Vezi că acu au cam terminat genocidul, dar tot rămîn cu vre-o trei milioane de dușmani aprigi dispuși la sinucidere in țară,. care nu te vor lăsa să dormi liniștit. Ce faci ??.. Bunkăre ?? In plus se bombardează fără discernămînt orice.. Mai crezi că o boambă nu i-a terminat pe ”ostatici”,.? Sau mai există ostatici ??. Crezi că mișcarea de replică a fost inteligentă ?? Nu era mai bun un schimb de prizonieri ??

 10. Abea in „al cincilea an al cincinalului”a ajuns și la acest Sunak..
  Suspectez că și păstorii de cămile din Yemen au pus umărul iar unii au tras capul în umeri așteptând răspunsul iranienilor.?

 11. Vai Doamne, cind vad ca Mare Albion este condus de un indian, imi pare ca Marele Ghandi se scoala din mormint si iese la lupta pasnica, inclusiv in Israel..

 12. Ce-au ajuns britsii, sa fie conduși de un minion indian. Nevasta-sa rupe engleza dar este bogata și de castă superioara. Winston Churchill se răsucește în mormânt.

 13. Aceasta reactie vine dupa 6 luni (!) de la inceputul masacrului de „raspuns” din fasia Gaza. In acest rastimp putea fi exterminat cu totul poporul filistean. E ca si cum arde casa unui vecin si dupa trei saptamani suni la pompieri si zici ca are loc un incendiu.
  In plus se misca aparatul birocratic numai fiindca e vorba de cetateni britanici.

 14. au dets soching dixit glezne goale miliardar in sterline si neales ca pm

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.