(VIDEO) Regele Charles al III-lea: „Am ajuns să iubesc România”

UPDATE Regele Charles al III-lea a mărturisit, vineri, la Palatul Cotroceni, că „întotdeauna” s-a simţit „acasă” în România, pe care a numit-o, în limba română, „ţară de glorii, ţară de dor”, citând din poezia lui Mihai Eminescu „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.

„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română: „ţară de glorii, ţară de dor”.

El a evocat pădurile şi peisajele rurale neatinse ale României şi modelele sustenabile de agricultură. De asemenea, a vorbit cu căldură de prietenii săi români şi despre modul în care au fost primiţi aici refugiaţii ucraineni.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, vineri, Regelui Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni, pentru „implicarea autentică în protejarea şi celebrarea unor valori care ţin de însăşi identitatea naţională”.

„Vă transmit, în numele tuturor românilor, aprecierea şi recunoştinţa noastră pentru implicarea autentică în protejarea şi celebrarea unor valori care ţin de însăşi identitatea naţională – natura, peisajul rural din ţara noastră, dar şi moştenirea culturală bogată”, a transmis şeful statului român.

El a remarcat că vizita monarhului britanic este prima sa călătorie în afara Regatului Unit de la încoronare, semn că legăturile sale cu aceste locuri rămân „la fel de strânse”.

„Bine aţi revenit în România, ţara pentru care aţi dezvoltat o afecţiune aparte!”, a spus Iohannis.

UPDATERegele Charles al III-lea participă la o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și ai Corpului Diplomatic

Regele Charles al III-lea a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Regele Charles al III-lea a fost primit cu onoruri militare.

„Bine aţi revenit în România!”, i-a spus şeful statului Regelui Charles al III-lea.

După ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Primirea de la Cotroceni este singurul eveniment oficial din programul Regelui Charles al III-lea în România, acesta aflându-se în vizită privată în ţara noastră.

Avionul care l-a adus pe Regele Charles al III-lea în România a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Suveranul britanic urmează să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita – n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a subliniat Andrew Noble.

Pe 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie anul trecut a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune.

Vizita în România este prima pe care regele o face în străinătate după încoronare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

30 de Comentarii

 1. Bravo ba, esti doctor in engleza si germana „de plaja” ! Poate ca doar Vanghelie te mai concureaza … cit despre pupincureala monarhiilor … esti pe primele locuri !

 2. Regele s-a ajuns si-n România. A fost primit de către Mutul Tarii celei mai defavorizate. Va fi promit și de către Ciuca, cu focuri de artificii încrucișate. De aici va pleca la Viscri, însoțit de miss Univers Camila. Suntem foarte bucuroși ca tinerețea regelui ii va conferi potenta de care trebuie sa dea dovada în acțiunile sale de ornament. Ca orice globalist, va folosi trotineta ca să se plimbe pe ulițele satului și se va incalzii prin frecare cu soba din teracota. La masa va consuma salata verde cu roșii verzi. Supa din găină grasa va fi înlocuită cu o supa din greieri cântăreți și carii dentare. În loc de friptura de porc alergător de viteza si săritor în lungime, va consuma friptura de os domnesc cu SOS trimis de către Rusia pentru ajutoarele oferite Ucrainei.
  PS. Sunt mândru ca a venit regele la noi, la voi și la ei și la ele. Așteptăm sa auzim ce spun ele, dacă vor spune vreodată ceva, dar numai dacă CIA și SRI le va permite.

 3. Un esec uman, pedofil dovedit si cu un iq redus viziteaza Romania prostita de televiziuni, adica un alt degenerat din familie de degenerati…Ne-am ales presedinti si parlamentari prosti ca sa se inteleaga cu scursurile astea. Un pic de te umfli la ei, au udat chilotei si au lesinat de frica. TREZITI-VA ROMANI! Cautati informatie pe site-uri libere. Evitati google si tot ce iese din el cum este youtube. Evitati twitter pentru ca Musk este si el parte din mizeria globalista.

 4. Mare dreptate aveti! Ma intreb ce a venit sa comande? Ce fel de carne vie? De copii sau de animale? Ca tocmai se promulga legea confiscarii copiilor!

 5. Uite d-aia nu puteam dormi,…bun venit în vizita în privată…poate îi explică cineva rejelui că privată în Rumania e budă din fundul curții!…d-aia vine în fiecare an la Viscri!…în fundul curții…

 6. Cearls , bine ar fi fost sa nu mai pierzi timpul prin București, sa l vezi pe lepră ăla cu mâna la inimă, lovi l ar infarctul. Du te direct pe pajiște moșule, nu mai pierde timpul, că nu mai e chiar mult.

 7. Romanii n-au nevoie de regi, regine, custozi, printi… au beizadele destule… werner, du-te ba la Londra si nu te mai intoarce! Iti bati joc de profesori, de medici, de asistente de toata Romania… te mai rabda Domnul Dumnezeu?

 8. E de bine, s-o iubească; da’ așa, mai de departe, că noi avem experiență cu dragostea de pământurile noastre a străinilor, începând cu romanii și continuând cu toate veniturile lumii, ostrovizigotoiazigipecenegocumani, slavi, huni, unguri, tătari, turci, polonezi, greci, nemții de toate felurile, jidani, ruși, mai nou americanii, la toți le-a căzut cu tronc țărișoara asta, de-am rămas mereu în curul gol de atâta iubire.

 9. Daca tot va era dor de monarhie, iata, avem p-aici si un Carol al III-lea!
  Ca tot suna, tendentios, reclama la incoronare: „Romania regelui Charles”!
  Pai daca e a lui, de aia incepe sa ne spuna, fastacit, pe ocolite, care e realitatea…
  „Stiti, mi-e jena sa v-o spun, dar v-am cumparat din dobanzi…sunteti sclavii mei! Asa ca o plecaciune mica nu ar strica!”

 10. Hmmm. Interesant. Nu pricep de ce nu și-a luat proprietăți la Giurgiu sau Vălcea sau pe vale Oltului sau prahovei,,. Ci uite a găsit potrivite valea Zărandului și Viscri, două localități care numai romînești nu sunt.. de fap știe și el că ceea ce este valoros incă in țara numită romania, acela nu este romînesc..

 11. De asemenea, a vorbit cu căldură de prietenii săi români ——–La care romani se refera Regele pt. ca in toate intilnirile majestatii sale in Romania,nu prea a avut contact cu romani.

 12. un roman Tu esti din acei care au aplaudat minerii si au urlat contra regelui Mihai?

 13. Paulian Ionescu Vezi tu,pana si Mozart doar cei fini il asculta.Tot acelor romani fini s-a adresat regele.Acum ai priceput?

 14. Genul de om de care ca să scapi, aluneci în fosa septică din fundul gradinii repicate prin cesiune și concesiune așa cum a vrut bunul Dumnezeu: cu minimă imixtiune.

 15. Ce-i cu circul asta? Nu ne mai linistim! Tara arde si baba se piaptana!

 16. dupa 30 de ani, acelas slogan, nu nu vindem tara. O dam gratis.
  Astia de comenturati pe acilea, nu mai bine mergeti la mat, la o tuica batrana?
  Zau, nu intelegeti momentul.

 17. Saracu Charles….el a venit intr-o vizita privata, adica particulara, adica lasati-ma dracului in pace sa miros iarba-n Transilvania si neamtul asta il aresteaza ca sa-si faca el reclama….

 18. Câtă răutate și prostie!!! De fapt, dacă mă gândesc mai bine, aveți dreptate: ce dracu ne trebuie nouă regi și regine? Nu-l avem pe Iohannis și pe Carmen? Corect, vin ăștia să ne fure țărișoara (care, că au furat-o alții deja!), pământul sfânt (vândut și acesta jumătate iar de restul ne batem joc, desigur, de patrioți ce suntem!)… Doamne- ferește să vină vreun rege din ăsta și să ne explice că munca face bine la om (nu așa cum știm noi, os de republicani, că munca este pentru mașini, nu pentru oameni!) sau cine știe, mai rău, să nu mai avem voie să aruncăm unde avem noi chef, gunoaiele (facem asta nu de needucați ci în semn de suveranitate – gunoiul nostru, țara noastră, aruncăm unde vrem, dreptul nostru!)…și-ar mai fi nenumărate dar mă opresc aici! Un singur lucru nu-mi place nici mie: că Charles i-a mai dat Năucului Național o gură de oxigen propagandistic…

 19. Asta rade de prostii de romani ce au vandut pamantul bunicilor improprietariti de statul Roman pt participarea la al doilea razboi mondial. Prostii de romani au vandut hectarul pe 1000 euro si au plecat sa spele bosorogi italieni..astazise plang ca e coruptie in Romania in timp ce ei conduc in Vw de.12 ani vechime

 20. Pariez că voi faceți parte din cei 66%, analfabeți funcțional, care au și drept de vot, și au și votat! hohoho!

 21. Pariez că voi faceți parte din cei 66%, analfabeți funcțional, care au și drept de vot, și au și votat! hohoho!

 22. sa constati ca i-au trebuit 25 de ani sa inteleaga indemnul lui Iisus.”Iubeste-ti aproapele” In mod normal crestinii ar trebui sa iubeasca Creatorul si Creatia sa care este Pamantul…multi s-au simtit maguliti de o declaratie fireasca pt un crestin, mai ales ca s-a convertit la ortodoxie, mai ales ca are o fundatie cu numele lui Mihai Eminescu…

 23. Macar odata sa-l aud pe individul de la Cotroceni spunind ca a ajuns sa iubeasca Romania!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.