Regele Cioabă se judecă cu Fiscul: „E un abuz”

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, acuză Administraţia Finanţelor Publice Sibiu de abuz şi se judecă cu Fiscul, care a anunţat că scoate la licitaţie în 28 februarie bunuri ale acestuia în valoare de peste 5.000 de lei, el susţinând că nu a avut activitate pe cabinetul de mediator.

„Licitaţia este pe finalul lunii, dar e contestată la Judecătorie. Ne judecăm încă. Ei (ANAF-ul n.r.) fac un abuz. Nu e vorba de o mie de euro, este vorba de nişte decizii care nu sunt legale. Eu nu le datorez niciun leu. Eu nu am avut activitate pe cabinetul de mediator. Mie mi-au făcut nişte decizii din oficiu, nişte decizii de impunere, care nu au niciun temei. Ei au zis că mi le-au publicat pe spaţiul virtual”, a declarat Dorin Cioabă, vineri, pentru AGERPRES.

Bunurile lui Cioabă pe care ANAF Sibiu a anunţat că le scoate la licitaţie, în 28 februarie, s-ar afla încă în biroul de mediator al regelui romilor, ele nu au fost confiscate. Dorin Cioabă susţine că el, în calitate de mediator, nu a avut deloc activitate, deci nu datorează nimic ANAF-ului.

„Bunurile sunt la mine în birou. Mi se pare că e un abuz din partea lor şi, până la urmă, toţi ne supunem legilor. Dacă eu aveam datorie, puteau să mă execute, că asta e legea în ţară, dar atâta timp cât eu am contestat, că e dreptul meu aşa cum am dreptul să plătesc impozite, am dreptul şi să le contest. Dacă îţi arăt nişte decizii ale lor, te cruceşti. Ăştia nici măcar nu ştiu matematică, să adune doi plus doi. De data asta, dacă era o datorie, eu o plăteam, dar nu e o datorie. Ei vin şi spun că pe cabinetul de mediator mi-au pus în fiecare an nişte dări”, a precizat Dorin Cioabă.

El a arătat că, dacă pierde la Judecătoria Sibiu, atunci el va plăti datoria de peste 5.000 de lei, dar pe urmă se va judeca pentru a-şi recupera aceşti bani de la ANAF. „O să le dau banii, dar eu la Judecătorie nu o să termin cu ei până când e licitaţia. Dacă va trebui, o să le plătesc eu datoria şi pe urmă să câştig în instanţă”, a menţionat acesta.

ANAF scoate la vânzare mobilă, un seif de metal, două televizoare, o imprimantă, care deocamdată s-ar afla în cabinetul de mediator din Sibiu al lui Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă, care a absolvit şi Facultatea de Drept, este cunoscut drept rege internaţional al romilor, pastor la biserica din Sibiu a acestora.

În mai 2013, Dorin Cioabă anunţa că este primul mediator autorizat al acestei etnii din România şi preşedinte al Staborului (tribunal – n.r.) de la Sibiu şi că va media primele cazuri cu romi. Tot în 2013, Dorin Cioabă spunea că, în calitate de mediator şi judecător al Staborului romilor, va înfiinţa la Sibiu cel mai important tribunal al etniei, un fel de curte de apel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

  1. Totuși bre.. e o curiozitate care ar merita un studiu aprofundat despre societatea romînească.. Acești ”regi”, ”impărati”, ”mondiali” și ”internaționali”,.. evident in primul rînd romîni, acu 34 de ani erau pe nicăieri.. Adică de te uiți la filme sau foto ale vremii vezi in zdrențe in case crăpate sau in căruțe de cortorari migratori.. Cum explici ca devremem ce școală nu au, activități de știință, inovare, sau chiar agricultură nu fac, totuși acu sunt cu merțane la poartă, sunt cu kilu de aur agățat de gît sau in gură, sunt in palate de marmură și in fond au de toate. E o curiozitate și probabilitate a faptului că restul sunt boi, căscați , blegi și impotenți, evident buni de muls..cu parandărăt..

  2. Da un orden da ceva in empera si zibasa panavmane puradel aduce banu la imparatiw xa dacă nu acolo unde va sta capu va sta si celalat cap… Adica renumita placuta sueda. Fiti supusi.

  3. Curand sharia de apel de la sibiu va intra in cartea recordurilor regele este cioaba bagati-va mintile in cap ripooblicanilor

  4. Romi , români , tot un drec . Cașa vrut a gasca securista tiganeasca dirijata de agenturili straine . Shalom , si-o circumcizie .

  5. incao ppagina din …comedia umana …romaneasca nu a lui balzac

  6. Inainte de 1989 ,,Alteta sa Regala” ar fi fost bagat la controlul averilor si l-ar fi last aia doar in izmene.
    Din ce munca are banii si aurul acest paduche? Ptr imbogatirea peste noapte a acestui parazit au murit 1000 de romani in Dec 1989? Ptr imbogatirea lui si a altor paraziti ca el suferim noi de 34 de ani?……[Rumburak]

  7. Prima gresala a facut-o dobitocul de Balcescu, impreuna cu pashoptistii lui, cand au eliberat tiganii si nu i-au trimis inapoi de unde venisera. A doua gresala a facut-o Antonescu, care i-a salvat trimitandu-i la Bug, in loc sa-i dea nemtilor sa se joace cu ei. A treia gresala au facut-o romanii in `89, cand nu l-au guitzat pe Iliescu inainte sa se cocoatze pe tron. Acu` e democratie, tiganii fac legea, iar politia si justitia sunt la mana lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.