Regizor, arestat pentru că a escrocat Netflix

Regizorul Carl Erik Rinsch a fost arestat sub acuzația că a escrocat cu 11 milioane de dolari Netflix pentru o emisiune care nu a fost difuzată niciodată. El a direcționat banii către investiții în criptomonede și o serie de achiziții care au inclus o flotă de Rolls-Royce și un Ferrari.

Carl Erik Rinsch – un scriitor și regizor, probabil cel mai cunoscut pentru regia filmului 47 Ronin – a fost acuzat de fraudă electronică și spălare de bani din cauza a ceea ce procurorii federali pretind că ar fi o schemă de fraudare a gigantului streaming.

Procurorii au spus că Netflix a plătit inițial aproximativ 44 de milioane de dolari pentru a cumpăra o emisiune neterminată numită White Horse de la Rinsch, dar în cele din urmă a plătit încă 11 milioane de dolari după ce a spus că are nevoie de bani suplimentari pentru a finaliza emisiunea.

În loc să folosească banii suplimentari pentru a încheia producția, Rinsch a transferat în liniște banii într-un cont personal de brokeraj, unde a făcut o serie de investiții eșuate care au pierdut aproximativ jumătate din cele 11 milioane de dolari în două luni, potrivit procurorilor.

Realizatorul a aruncat apoi restul banilor pe piața criptomonedei, ceea ce s-a dovedit a fi o mișcare profitabilă, Rinsch transferând în cele din urmă câștigurile într-un cont bancar personal, potrivit unui rechizitoriu.

De acolo, Rinsch a cheltuit aproximativ 10 milioane de dolari pe cheltuieli personale și articole de lux într-o val de cheltuieli care, potrivit procurorilor, a inclus aproximativ 1,8 milioane de dolari pe facturile cărților de credit; 1 milion de dolari pentru avocați pentru a da în judecată Netflix pentru mai mulți bani; 3,8 milioane de dolari pentru mobilier și antichități; 2,4 milioane de dolari pentru cinci Rolls-Royce și un Ferrari; și 652.000 USD pentru ceasuri și haine.
Rinsch a fost acuzat de o acuzație de fraudă electronică, una de spălare de bani și cinci capete de acuzare de implicare în tranzacții monetare cu proprietăți derivate din activități ilegale specificate.

Publicația raportează că Rinsch nu a reușit să producă niciun episod din serial. În cele din urmă, streamerul a renunțat la cele 55 de milioane de dolari pe care i-a băgat în spectacol.

Recomanda 4

3 Comentarii

  1. De ce-si cumpara toti ceasuri? E asa important cat e ceasul? Doar au ceasuri peste tot, in piete, pe telefon, in gara.

  2. Cine este netflix? Ma bucur cand vad ca escrocii se escrocheaza intre ei. Netflix si nu numai, desi taxa este mare pentru toate tarile unde acest program este prezent, doreste sa stie unde te afli, desi abonamentul este pentru un numar de emitatoare, au infiintat reguli de control, ca nu cumva sa dai parola si altuia. Daca omul a platiti pentru 3, de fapt constrangi platitorul sa consume mai putin? Mai mult, filmele sunt pe regiuni. Baza de date trebuie sa fie complexa pentru toata lumea si sa alegi, la banii astia ce vrei sa vezi si din ce tara! Poae nu vreau sa vad filme romanesti. Nu imi plac. Sunt imitatii penibile dupa cele americane! Sunt cateva filme romanesti extraordinare pe care nu le veti vedea niciodata pe netflix. Traim vremurile din Idiocracy – extraordinar film!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.