
Într-o discuție cu Dave Karger, la o emisiune în cadrul Festivalului TCM Classic Film, regizorul Martin Scorsese mărturisește că îi plac mult filmele românești. A menționat câteva, dar cel mai mult l-a impresionat „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”.
Publicul a râs la început și a crezut că regizorul face o glumă, dar nu era.
Printre râsete și aplauze marele regizor și-a continuat pledoaria și, foarte serios, s-a străduit să le pronunțe cât mai corect numele…
„Mungiu și Puiu – le pronunț prost numele, „Polițist adjectiv”, „Sieranevada” .
Te face „să vezi lumea altfel”, a spus Scorsese, care i-a amintit cu plăcere pe regizorii Cristian Mungiu, Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu.
Fără să excludă producții hollywoodiene, Scorsese a menționat însă, în mod special, filmele lui Radu Jude
„Mai este un tip care se numește Radu Jude… E ceva. În special „Aferim” pe care l-a făcut în alb-negru și încă unul, de care sunt destul de sigur că nu-i pe gustul tuturor.
„Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”. Ăsta e ceva șocant: ia conținutul politic, cinemaul, moralitatea, lipsa de moralitate, toate pe ecran și apoi le sparge într-o mie de bucăți și deodată vezi lumea altfel”, a spus celebrul regizor.
„Nu spun că aș face așa ceva, dar este proaspăt și captivant. Cred că a fost auzit spunând „poate cinematografia nici măcar nu a început”. Are dreptate, are dreptate…”, a conchis Scorsese.
Scorse in filmul lui Irlandezul (bun de altfel) linge la greu sistemul incercind sa propage (vine de la propaganda) ca J.F Kenedy a fost assasinat de catre mafia americana, …. fals.
Este un fel de Sergiu al nostru care in filmele lui politiste (bune de altfel) incerca acelasi stil de propaganda.
„un fel de bascalie prin care suntem prezentati ca niste salbatici inapoiati care traiesc ca in favele, dominati de prostirea religioasa, cu aspecte comportamentale josnice, de mahalagisme, cuvinte obscene, etc.”
Excelenta caracterizare a poporului roman, ai talent ! Poti ecraniza asa ceva, ceva cu stat cu zilele la moaste si cu trecerea cardului peste racla (pentru alimentare divina) ?
Toti marii regizori invidiaza coloana sonora de la filmele romanesti. Initial au crezut ca este o deficienta a studiourilor Sahia, apoi au realizat ca este o adevarata scoala actoriceasca de a vorbi evitand axele microfoanelor: vorbitul cu barbia in piept, vorbitul prin rotirea capului in directia opusa „girafei” de captare a sunetului, selectia unor actori care n-au jucat vreodata pe o scena de teatru, jucatul cu prune in gura, etc. Singurele cuvinte care se aud tare si clar sunt cele care incep cu: p,p,c,c !
Unul din trei filme romanesti e mult mai prost decat celelalte doua!
De la ‘BD la mare si la munte ‘nimic notabil in ultimii 50 de ani,iar in ultimii 35 de ani,jale nu cinematografie!
Ce filme artistice de dupa 90? Sunt niste expuneri grobiene, un fel de bascalie prin care suntem prezentati ca niste salbatici inapoiati care traiesc ca in favele, dominati de prostirea religioasa, cu aspecte comportamentale josnice, de mahalagisme, cuvinte obscene, etc.
Petre Roman?
De ce nu incetati sa vă mai uitați la aceste invenții făcute să vă.a manipuleze mințile ….TELE.GHIDATILOR…INCHIDETI TELEVIZOARELE SI ATUNCI CAND VRETI SA VA.A INFORMATI SA STITI CA 99.9 %E FACUT SA V.A MANIPULEZE …..VOI CREDETI CA MASS MEDIA REGIZORII SI AUDIOVIZUALUL E FACUT SA VA SERVEASCĂ,GRESITI ….VA MANIPULEAZA SA VA TINA EXACT UNDE SANTETI AZI.
pt. ca filmele alea sint instilate cu iudeo-bolshevism!
Într-adevăr, cineveriteul românesc bate de departe coșmarul „horror” american.
Da promovarea de catre slugile iudeomasonilor globalisti neomarxisti a imoralitatii, a haosului a nesigurantei, a indoielii, a gresivitatii…adica bezna totala, intuneric sufletesc total !