„Renovarea faraonică” a vilei. Cătălin Drulă. Premierul „o poate opri”

Liderul USR, Cătălin Drulă, îi cere premierului Marcel Ciolacu să oprească „renovarea faraonică” de 7 milioane de euro a unei vile RA APPS, aratand că instituţia respectivă se află în subordinea directă a prim-ministrului.

USR spune ca premierul a alocat „un buget similar” de 7 milioane de euro şi pentru toate „excursiile exotice” ale preşedintelui prin Africa.

„Când au devenit Iohannis şi Ciolacu cei mai buni prieteni şi ce-i leagă aşa de strâns? După ce i-a dat 7 milioane de euro să se plimbe la finalul anului trecut prin Africa, Ciolacu îi mai dă alte 7 milioane să-şi renoveze casa. Banii vin de la fiecare român, din taxele pe care acelaşi Guvern PSD-PNL le-a crescut. Marcel Ciolacu, cu ce te are la mână Klaus Iohannis de refuzi să opreşti finanţarea de 7 milioane de euro în vila pregătită pentru el? RA APPS se află în subordinea ta directă, poţi opri renovarea faraonică imediat”, a transmis Cătălin Drulă.

Preşedintele USR contestă declaraţiile premierului potrivit cărora „nu ştie pentru cine se pregăteşte vila” în care se investesc 7 milioane de euro, în contextul în care RA APPS se află în subordinea directă a prim-ministrului.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Administraţia Prezidenţială a informat că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va cere Secretariatului General al Guvernului informaţii cu privire la costurile renovării vilei din Bulevardul Aviatorilor, menţionând că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, pentru alt demnitar sau pentru închiriere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. USR este partidul celor care n-au facut ceva in viata lor. Ei lupta ca nici altii sa faca-ceva. Doar poze cu telefonul. Cine dracu’ baga in Parlament aceste nulitati ?

  2. Sărăcuț mai ești. Subiectul nu este USR, ci prostia covrigarului care se face că nu știe ce se întâmplă la instituțiile subordonate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.