Renunțați la modificările toxice din proiectele privind siguranța națională!

Anunțatele modificări ale legilor privind siguranța națională nu au revoltat doar clasa politică. Societatea civilă și-a exprimat, de asemenea, opinia în legătură cu acest subiect. Comunitatea Declic, spre exemplu, a inițiat o petiție cu titlul „Renunțați la modificările toxice din proiectele privind siguranța națională!“, al cărei text îl prezentăm integral:

Către:

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților

Florin Cîțu, președintele Senatului

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să renunțați la modificările toxice din proiectele privind siguranța națională. Nu vrem ca România să redevină statul milițienesc de dinainte de ’89! Libertatea civilă și independența justiției sunt grav amenințate, pentru că serviciile de informații vor puteri sporite și super-imunitate în fața legii.

De ce este important?

SRI și SIE vor noi puteri și super-imunitate în fața anchetatorilor. Printre noile puteri, demne de un stat polițienesc, se numără:

– SRI și SIE, anchetate și percheziționate de formă: personalul SRI și SIE va putea fi anchetat doar de procurori special desemnați iar perchezițiile se vor face doar cu anunțul prealabil al șefului SRI și al Președintelui (în calitatea sa de șef CSAT);

– Invitație la abuz de putere din partea Președintelui: doar șeful CSAT, adică Președintele, îl poate demite pe șeful SRI și pe șeful SIE; asta înseamnă că Președintele va putea constrânge și folosi aceste instituții în interes propriu, fără grija răspunderii legale (în prezent, doar Parlamentul poate demite șefii SRI și SIE, la propunerea Președintelui).

– Încălcarea libertăților civile ca pe vremea Securității: cetățenii și firmele au obligația să colaboreze cu SRI la cerere și să păstreze secretul operațiunii;

– Doar SRI interceptează comunicațiile în anchete penale: în prezent se întâmplă la fel, însă există decizii CCR potrivit cărora interceptarea comunicațiilor de către SRI în procedura de urmărire penală este neconstituțională.

– Banii cu care serviciile își finanțează operațiunile, verificați doar de Președinte: controlul Curții de Conturi și al comisiilor parlamentare dispare și lasă loc abuzului.

– Și mai multă putere pentru SRI, prin propriile firme și asociații: Serviciul va avea dreptul să aibă propriile firme și asociații; nimeni nu va ști cine sunt sau ce fac;

Proiectele prin care Președintele, SRI și SIE au puteri sporite fac parte dintr-un pachet de 10 legi privind securitatea națională. Acestea urmează să intre în dezbatere în Guvern. Cerem urgent ca modificările care pun în pericol democrația să dispară. Vă solicităm să nu fiți complici cu proiectele de legi care trimit România înapoi, pe vremea Securității!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

25 de Comentarii

 1. @R.C. nu ai renuntat la gazetarie,manipulantule!? Acuim ai drag cu DECLIC:))))Sa mai spuna unul ca LGBT nu sunt power to the people, vorba lui John Lennon, asta ..Lenin

 2. @R.C. nu ai renuntat la gazetarie,manipulantule!? Acuim ai drag cu DECLIC:))))Sa mai spuna unul ca LGBT nu sunt power to the people, vorba lui John Lennon, asta ..Lenin
  Tovarasi de la Cotiianul daca erati ignoranti,e vremea sa va treziti : Declic =USR,USR=Declic,ce facem aici,e prea pe fata ?:))

 3. ‘Lăsați orice speranță afară’, metehnele se adaptează vremurilor noi.

 4. Interesant e ca „Declic” a renuntat la #Hashtag ca Logo si a adoptat o stea in 5 colturi, dar nu aia sovietica, ci aia #democrata, hamerloc-aliata… e o mare diferenta intre ele: una e in 5 colturi si cealalta e in 5 colturi !
  In rest, nu e nicio diferenta politica intre fosta comunitate #legionar-fascista si actuala comunitate #Declic…
  Inainte se deosebeau prin faptul ca #legionarii aveau ca logo un dublu #hashtag, iar Declicul- numai un #hashtag…

 5. Pãi mãi Declic, toti cei pe care i-ati slujit pãnã acum inventând „CIUMA ROSIE” si alte lozinci anti-românesti erau exact pioni ai serviciilor sau chiar bãieti cu stele pe sub hainã, de la turnãtorul Petrov pânã la dulapul gol Iohanis, de la Coldea pãnã la Kovesi si locotenentii ei de elita, de la ministresa -procuroare Macovei pânã la „onorata instanta” Livia Stanciu (azi judecatoare CCR pt merite deosebite in protejarea presedintilor de tarã infractori), de la jurnalisti deveniti purtatori de cuvant ai SRI pana la marii intelectuali ai neamului si formatorii de opinie etc. Toate relele si abuzurile care se petrec sub ochii vostri orbi in tara asta de vreo 20 de ani, inclusiv falsificarea alegerilor pe fata si incatusarea oamenilor cu dosare inventate au girul serviciilor secrete romanesti, care lucreaza strict sub indrumarea serviciilor americane (asa cum sade frumos unei colonii)… Iar acuma vã apucã ingrijorarea dupã atatia ani in care rãul s-a inradacinat ca un cancer in trupul natiunii? Tot ce spun securistii acuma in draftul de lege a lor este ceea ce au facut si pana acum, numai ca acum vor ca ticalosiile sa fie legiferate. Atat. Dormiti linistiti mã Declic, cu toti #rezistii vostri. Când ati pãpat banii varsati de fundatiile lui Soros si ale „statului român”, nu vedeati padurea din cauza copacilor, acuma v-a apucat grija, zãu? Lucrurile se vor petrece asa cum s-a stabilit deja, in altã parte, peste ocean. Precum acolo , asa si pe aici. Nu mai latrati tardiv, zarurile au fost aruncate. De fapt, nici nu cred ca intr-adevar ati inteles ce se intâmplã, nu aveti suficientã minte pentru asta si cred cã nici demnitate. Marsh!

 6. Declicarii sunt niste contributivi obraznici!
  Maine o sa se ia de pensiile noastre speciale.
  Degeaba!
  Nu ni le ciunteste nimeni.
  Toti sunt tovarasi de-ai nostri. Unii in activitate.
  Noi astia, pe forum, beneficiari.
  Or mai fi si contributivi, dar ii vezi ca sunt nemultumiti.

 7. Romania a ajuns o colonie datorita acestor Servicii de Informatii Satanice platite regeste din banii contribuabilor romani dar care se afla in slujba Ocultei Modiale Satanice. Pentru tot raul facut acestui pamant si neamului romanesc toate aceste Servicii de Informatii trebuie sa dispara de pe fata pamantului cu stapanii lor cu tot.

 8. Aceste lighioane turbate tradatoare, satanice si criminale mananca anual 3, 5 miliarde de euro pentru a supraveghia Romania in folosul Ocultei Modiale. Cei peste 120.000 de securisti din cele 7 servicii de informatii din Romania pazesc ca satrapii poporul ca acesta sa nu-si depaseasca conditia de sluga. Cele mai corupte, criminale si tradatoare sunt serviciile de informatii si ofiterii ce activeaza in ele. Traficul de carne vie si cel de droghuri se deruleaza datorita implicarii Serviciilor de Informatiii in aceste activitati. Intr-o tara cu 220.000 de ofiteri activi ai serviciilor si MAI asemenea activitati criminale nu ar fi posibile daca institutiile de forta nu ar superviza chiar ele traficul de carne vie si droguri.

 9. Păi dacă SRI își va face niște ONG-uri, îi bate rău de tot la fund pe oengiștii ăștia amatori.
  Eu nu-i văd pe Ceaușescu, Dide sau Bot să primească tresele de caporali nici măcar la apelul bocancilor. Și chiar dacă… atunci vor trebui să se mulțumească doar cu solda. Nu tu bonusuri, nu tu abonament gratuit la popotă…
  D-aia-i jalea așa de mare la societatea în civil. GHINION!

 10. Un scandal inventat să dea lege in care să umblăm cu căluș la gură creditele și utilitățile să depășească veniturile …. să le dea să ne ducem toți la pușcărie … să vedem cât le rezistă prostiile din cap să dubleze salariile bugetarilor mai ales parlamentarii …. să vedem unde ajungem …

 11. Si va inchipuiti ca va asculta astia!!!!!! Fac ce vor muschii lor, in „numele boborului”!

 12. Iohanis e tare deranjat ca cineva, stie el cine a dat pe surse ceva ce populația nu trebuia sa stie. Adica serviciile secrete sa iasa cu statul paralel la suprafață, ce gasca lui de stat paralel. Ca destul a stat la intuneric e momentul sa ne cunoaștem mai bine..noi in șanț morti de foame iar ei răbdători cu salarii și pensii nesimțite cu firme oneroase si șpăgi pe masura. Pe iohanis il supara nu continutul celor noua legi ci faptul ca cei care gandesc au aflat ce li se pregătește pe ascuns. Ca doar de aia sunt serviciile secrete ca sa ne lucreze pe ascuns, sa ne umileasca si jefuiască si apoi sa declare ca se fapt ne apară.

 13. As incerca sa pun o intrebare : ce diferenta este intre ce era inainte de 1989 cind faceam parte din lagarul tarilor socialiste avind ca parinti pe rusi si cum este la ora actuala cind sintem in NATO ,in EU si avem parinti pe americani ?

  • Fraiere, securitatea lui Ceausescu era a lui, adica a tarii. Cei care tradau plateau greu sau fugeau la protector ca Pacepa. Acum securitatea tarii este a celor de afara. Tot aia ii fac si temele viitoare. Ai ramas cu cliseele evreilor Europei Libere.

 14. Este clar că serviciile secrete românești sunt problema noastră existențială, a tuturor românilor. Asta e problema României! Mama lor de securiști și dependenți de păcatul lui Onan! Desigur, în timp ce toată presa românească scrie zeci de articole ZILNIC despre aceste pretenții „aberante” ale serviciilor noastre secrete, NIMENI nu îngrădește, nu limitează, opera creatoare în România a SECURITĂȚII MAGHIARE. Bună dimineața! Ups, ce, s-a făcut liniște? Chiar nicio replică? Și aceasta în timp în spațiul României mai acționează și unii, KGB le zice, ușor puternici și agresivi, și ANTI-ROMÂNIA, cu mii de agenți cimentați foarte bine în politica din diverse țări din jur, vreo 2-3 și în România, așa zisele „conserve”, în media, în economie, persoane upgradate, de generația a 3-a, absolvenți de Harvard, șmecheri, parfumați cu „Love potion no. 5”, mari „europeni și democrați”. Numai în România, serviciile secrete trebuie să fie „puse cu botul pe labe”. Bun, așa.

 15. Uite cine sare de c_r in sus privind drepturile si libertatile romanilor ??? Exact cei care ciugulesc de ani buni din palma tartorului batran care vrea sa-i bage pe toti berbecii in tarc!!!

 16. Domnilor, ce s-o mai frecăm atâta de pomană: propun revenirea la vechiul nostru sistem al partidului unic, care să fie Partidul SRI, și cu asta basta! Astfel că toți ziariștii vor fi securiști ca și colonelul Turcescu și mulți alții, la fel ca și toți procurorii și judecătorii, cum avem deja sumedenie!

 17. Bai Plavanu e cel mai bun la vandut, la tacut, la ai sluji pe altii, noua n-i se dau firmituri, si alea putine, ca ei, ulii, papa tot, nu stiu cum de-l mai rabda pamantul asta plin de intelepciune, noi am primit tradatorii cu paine si sare, ca sa suntem noi

 18. Securiști obosiți trădători de țară cu Klaus inutilul in frunte

 19. CimpanZeii nostrii da Dambovita vor domnie vesnica, asa au vrut si inaintasii lor, Lenin , Stalin si au ajuns intr-un Mausoleu, pe cand unul construit cu bani europeni, ca suntem romani ce mama dracu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.