Repetente la lecția de franceză

Rapid și CSM București au înfruntat în etapa a 10-a din Liga Campionilor la handbal feminin două reprezentante ale școlii franceze, care tocmai s-a încununat cu titlul mondial, Metz și Brest Bretagne. A fost un dublu examen căzut de ambasadoarele handbalului feminin din țara noastră.

Singurul element comun este că ambele au pierdut la diferență de trei goluri. Rapid, 31-34 acasă cu Met, CSM București 21-24 la Brest.

Giuleștencele au doar 7 puncte și sunt pe penultimul loc, în afara play-off-ului pentru sferturile de finală, tigroaicele aproape nu mai au nici o șansă de a mai prinde unul dintre primele două locuri în grupa A, pentru a merge direct în sferturi, ocupând locul 4, cu 11 puncte, trei lungimi de locul 2, Odense.

La Rapid vorbim pentru a doua oară consecutiv de incapacitatea jucătoarelor de duce partida până la ultima secundă.

În etapa precedentă fetele spaniolului David Ginesta au condus tot jocul la Ljubljana pe Krim, dar ultimele 60 de secunde au fost fatidice și slovenele au obținut o victorie nesperată. Istoria s-a repetat acum cu Metz, cu care a fost egală până cu două minute înainte de final, după care a urmat un KO total, în final eșec la trei goluri.

Cum ar fi stat oare lucrurile dacă în tricoul vișiniu s-ar fi aflat la ambele meciuri și cele trei mari absente din atac, olandeza Estevana Polman, Sorina Grozav și Eliza Buceschi?

Mult mai grave sunt lucrurile la formația primăriei Capitalei, care are  un superlot dar un pseudoantrenor și situația persistă de ani buni, în detrimentul echipei, care nu poate face saltul spre Final Four, unde i-ar da dreptul să ajungă valoarea lotului dar și al nostru, al cetățenilor, pentru că banii alocați handbalului sunt risipiți cu nonșalanță prin faptul că este complet depășit de evenimente și jucătoarele, de multe ori, duc faza așa cum cred ele mai bine, pentru că o indicație tactică de calitate nu vine dinspre bancă.

S-a spus că va pleca la final de sezon dacă nu va califica echipa în Final Four dar și Brest am văzut aceeași partitură jalnică, fără idei și cu steoretipie a jocului rar întâlnite.

Probabil că tigroaicele nu au cum să mai piardă locul din play-off, unde riscă să dea peste un adversar greu și să mai adauge un eșec la cele destul de multe care sunt până acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. La sfârșitul săptămânii trecute au fost 5 partide ale echipelor Românești în cupele europene la handbal feminin. În afară de victoria Gloriei Bistrița care a învins în deplasare echipa germană Bensheim Auerbach restul a fost numai înfrângeri !!! Colcăie campionatul României de mercenare unele jucătoare sunt campioane mondiale dar când joacă pentru echipele din România sunt catastrofe. La ce loturi sunt în România cel puțin în ultimi 5 ani Champions League trebuia câștigat de CSM București măcar de două ori iar European League tot cam de două ori. Uluitor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.