Replica ruşilor la Pokemon Go

Pe străzile din Moscova pot fi urmărite personalităţi istorice din Rusia, iar premiul pentru cei care au succes la “vânătoare” este o fotografie cu imaginea 3D personajului respectiv. Aceasta este replica rusească la succesul Pokemon Go al celor de la Nintendo. Aplicaţia Discover Moscow a apărut în contextul în care Pokemon Go nu este valabil oficial în Rusia, însă mii de tineri au reuşit să descarce aplicaţia şi aleargă după pokemoni, spre nemulţumirea autorităţilor şi a multor preoţi.

În loc de pokemoni galbeni, aplicaţia are figuri din istoria Rusiei – de la Petru cel Mare şi Ivan cel Groaznic la Napoleon Bonaparte ocupând Moscova în 1812 şi până la Iuri Gagarin, Puşkin sau Ceaikovski. Sunt noua personalităţi în acest joc, însă se doreşte adăugarea altora noi, o sarcină nu foarte uşoară, pentru că trebuie să fie figuri necontroversate din istoria Rusiei.

Aplicaţia, valabilă pentru Apple şi Google Android, este parte dintr-un program educativ al primăriei Moscovei în care intră mai multe clădiri istorice şi le permite turiştilor să-şi organizeze propriul lor tur prin Moscova.

În această aplicatie cu valenţe educative guvernul a investit doar 15.600 de dolari. Oficialii spun că nu este vorba despre un furt de la Nintendo, pentru că jocul rusesc a început să fie dezvoltat în urma cu trei ani.

Pentru moment, jocul este disponibil doar în varianta în limba rusă, însă se pregăteşte şi varianta în engleză. “Sperăm ca prin jocul acesta să atragem turiştii să descopere Moscova şi să înveţe câte ceva despre istoria bogată a oraşului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.