R. Moldova, afront Rusiei. Încă cinci posturi TV, interzise

Autorităţile Republicii Moldova au retras joi licenţele de emisie a încă cinci posturi TV, acuzându-le de legături cu oligarhii fugari Vladímir Plahotniuc şi pro-rusul Ilan Şor, relatează agenţia EFE.

Respectivele posturi, Canal Unu în Moldova, Akchent TV, Orizont TB, Canal 2 şi Canal 3, nu au furnizat informaţii despre finanţarea lor Consiliului pentru Promovarea Proiectelor de Investiţii, potrivit agenţiei Moldpres.

De asemenea, mai motivează guvernul de la Chişinău, autorităţile au detectat legături ale acestor posturi cu Ilan Şor, al cărui partid pro-rus a fost scos în afara legii, şi Vladímir Plahotniuc.

Chişinăul a interzis anul trecut alte şase posturi TV, plus 31 de website-uri despre care a estimat că „alterează spaţiul informaţional”, în timp ce directorul Serviciului de Informaţiii şi Securitate din Republica Moldova, Alexandru Musteaţa, a susţinut că acestea „sunt controlate direct din Rusia”. În replică, aceasta din urmă a acuzat Chişinăul de măsuri ostile şi de încălcarea drepturilor minorităţii rusofone.

Preşedinta Republicii Moldova, pro-occidentala Maia Sandu, a acuzat miercuri Rusia că încearcă să destabilizeze ţara sa prin mijloace de propagandă. Maia Sandu urmăreşte realegerea la scrutinul prezidenţial din 20 octombrie, când se va desfăşura şi un referendum la care alegătorii sunt chemaţi să-şi exprime opţiunea privind aderarea la UE.

La rândul său, secretarul american de stat Antony Blinken, venit miercuri în vizită la Chişinău, a spus că Washingtonul va impune sancţiuni contra celor care încearcă să slăbească instituţiile democratice ale Republicii Moldova.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a estimat că Occidentul caută să transforme Republica Moldova în „viitoarea Ucraină”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Este foarte normal si foarte natural sa faca asa pentru ca se pregatesc sa intre in republica stalinista UE!

 2. Pe când și la noi : realitatea A3CNN,național TV, cotidianul,jurnalul național,Ghiță TV…

 3. oamenii sunt ușor de manipulat, în Georgia dacă ONG-urile trebuie să-și declare sursa de finanțare nu este bine și în R. Moldova trebuie să-și declare sursa de finanțare și este bine

 4. Deci televiziunile trebuie să fie ai celor care sunt agreeati de sistem ceea ce înseamnă că și când se ceartă este doar un fake controlat nimic nu este pe bune …corect că doar nu te duci la wresling să te bați … trebuie să mimezi doar …

 5. un roman. Ba prostovan mai ești. Stalin a fost în Rusia prostovane. Propaganda rusa este nociva și prinde la nescoliti. Mergi nai-bii la munca ca UE nu-ti da de pomana. Muncește,educa-te și informeaza-te dacă vrei sa trăiești civilizat. Nu,marș în Rusia prostovane.

 6. Pro occidentalii astia cenzureaza media mai al dracu decat comunistii…comunistii macar nu ne – au bagat in razboi…Cred ca acest Sait, Cotidianul e singurul din tara care nu cenzureaza…Incercati la Case mai mari gen HN si veti gasi o cenzura cum nu s – a mai pomenit…

 7. Dragoș,confunzi lucrurile. În Gergia mana Rusiei face rău. În R.Moldova antieuropenii sunt finanțați de Rusia. Dar dacă ție nu-ti convine în UE te-ai muta în Rusia? Asa trebuie pusa problema corect. Poate te ajuta sa rationezi.

 8. Aceste restrictii date de inteligenta Maia Sandu vor duce la nemultumirea moldovenilor.Presa si televiziunile sint libere si nu pot fi constrinse de nimeni sa sustina o anumita clasa politica ,indiferent ca sint pro rusi ,sau pro americani.Democratia trebuie respectata si nu asa cum procedeaza Maia Sandu.Exista o vorba veche romaneasca care i se potriveste perfect acestei Maia Sandu: de ce ti-e frica, nu vei scapa niciodata !

 9. Marș pe front, 🌈ajosule, ce mai stai ?
  Ce ne tot intoxici cu gulgutele Urcace ?
  Așa trebuie pusă problema corect, măR🤮g …
  ■]RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK[■

 10. Nu e în regulă să închizi posturile TV. Într-o zi le închizi și pe alea care nu-ți convin ție politician, dar pentru remarca lui Lavrov eu le-aș retrage cetățenia moldovenească tuturor celor care au și cetățenie rusească. Le respect drepturile de rezidenți dar nu sunt cetățeni. Treaba cu televiziunile nu e eficientă pentru că sunt și mulți români moldoveni care se uită la ele poate pentru filme sau emisiuni cu care sunt obișnuiți sau le plac. În tot cazul, după cum se mișcă lucrurile începe să se arate ce s-a vorbit cu președintele Chinei. Poate e doar speranța mea.

 11. Masura care ar trebui urmata si la noi cu toate publicatiile care permit propaganda filorusa si filoputinista.
  Nu de alta, dar sunt destui idi0ti care pun b0tul…..[Rumburak]

 12. Am uitat să spun că as retrage Cetățenia Română tuturor lingăilor 🥳ului KhaZar care ocupă ILEGITIM Președinția Ucrainei (după 20 mai a.c.)
  Sunteți bolnavi de Rusofobie ?
  MARȘ PE FRONT !
  N-am chef ca eu, familia sau prietenii mei să dea ortu’ pentru averea Rat’sChilZilor din UrcRuina.
  E timpul ca Rat’sChilZii să mai piardă și niște bani !
  Că au de unde, măR🤮g…
  ■]RumburKK- lingău KhaZar UniverZal & ConZecvent -RumburKK[■

 13. Bai astia care recomandati plecarea in Rusia ! Nu mai mancati rahat ca nu stiti despre ce vorbiti ! A incercat vreunul dintre voi sa emigreze in Rusia ? Este foarte greu , chiar imposibil ! Rusia nu este tara de emigratie ! Si vorbiti numai prostii cu Europa ! In cativa ani Europa va deveni sufocanta ! Daca nu a si devenit deja ! Nu mai recomandati voi plecarea la munca in Europa ! Gata , a intarcat Balaia ! Foamea scrie pe mareata Oiropa !

 14. Cetățeni ai Oiropei, o să vă rărească sapa phizer în următorii ani. Guitati degeaba vacsarilor. Va rezolvat Ursula cu bidon .Se face loc pentru alta populație în Europa. Hai pa!

 15. Pe croissantul ” 7 days ” scrie ” importat de Republica Moldova „. Iar la ingrediente, scrie in doua limbi: RO si MD. Cum e cu ” fratii nostri „?! Retrageti cetatenia romana sholdovenilor. Sa le dea Blinken p-aia americana! Si mai incet cu ” Jurnal Moldova ” la TVR!

 16. Proaste berze v-au adus , mai ales pe mimoza asta Mia Breaza Cruedela . Întrebați și voi niște fraierici care ”au stat în bancă înainte de ”loviluție , nu ca voi la SPA ,după, ce posturi ascultau cu bruiaje , cu lumina stinsă , cu … Poate muoldovenii și rusnacii de acum habar n-aveau de posturile pe care le-ați închis . Acum o să le caute asiduu pe Internet , piste tăt să vază cauza motivului . N-ați înțeles de ce noi ascultam și așteptam pe americani ? Să ne scape de ruși . Acuma find noi Lefter Popescu zicem ”vițănvercea. Înțelegeți odată că așa găndește un om care vrea să fie liber . Mentalitatea de slugă , o au acei care au fost cu stăpânii , atunci , acum și în viitor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.