Republica Moldova îşi întăreşte Armata

Germania va livra Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha, a anunţat vineri ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul moldav al apărării, Anatolie Nosatîi.

Şeful de la apărare a mulţumit partenerilor germani pentru asistenţa oferită şi a menţionat că vizita de vineri a coincis cu ceremonia de recepţionare a unui lot de asistenţă pentru Armata Naţională.

„Asistenţa oferita astăzi reprezintă încă un pas important în eforturile comune de modernizare a armatei şi în special de asigurare a efectivului cu echipamente. Echipamentele destinate personalului militar vor îmbunătăţi considerabil situaţia la capitolul gestionarea situaţiilor medicale de urgenţă şi acordarea primului ajutor în condiţii de teren. Acestea sunt doar o parte din bunurile primite de armata naţională de-a lungul anilor din partea guvernului german”, a spus Nosatîi.

Oficialul german a precizat că, pe lângă cele 19 transportoare blindate Piranha care au ajuns deja în Moldova, sunt semnate actele pentru încă 14 blindate similare şi pentru sisteme de apărare aeriană. Boris Pistorius a adăugat că ţara sa şi Uniunea Europeană nu vor permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova.

„Susţinem eforturile Republicii Moldova de a întări apărarea aeriană şi vom livra echipamente în acest sens în anul viitor. Este vorba despre sisteme de apărare individuale. De asemenea, vorbim şi despre vehicule logistice, de care am livrat şi vom mai livra în viitor”, a spus oficialul.

El a menţionat că Germania va fi întotdeauna de partea Republicii Moldova, care este parte a familiei europene şi face paşi importanţi pe calea aderării la UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. de Prut să-și pregatească valiZele de lemn, cu lăcătZel.
  maMaia bagă Moldova in răZbel, dă Lege MartZială și devine PreZidentă perpetuă.
  Ca 🥳ul PianiZd de la Kiev, măR😜g…
  ■}RumburKaK- lingău PianiZd UniverZal & ConZecvent -RumburKaK{■

 2. E bine, că în astea 19 blindate plus celelalte 14 care vor veni încape toată armata Moldovei şi vor fi la adăpost dacă vine vremea rea cu grindină, fulgere sau alte probleme…

 3. Celelalte 14 vor veni dupa razboi, poate, si dinspre est.
  Nu mai era unu’ Pistorius care, dupa ce si-a impuscat nevasta in cap, mintea ca nu e cu premeditare, ci „accident la trezirea brusca” ? 🙂

 4. le platesc tinichelele cu butoaie de vin..si cu prestatii de vivandiere ca altceva nu au de dat
  vai de capul amaritzilor alora

 5. În general, este un fapt pozitiv când armata unei țări se întărește. Totodată, este adevărat și faptul că mai contează și despre ce țară este vorba și, mai ales, împotriva cui se întărește.,. Dacă vorbim despre întărirea Republicii Moldova împotriva Rusiei este fix ca și cum mi-aș cumpăra eu șosete de lână ca să mă bat cu Mike Tyson…

 6. Doip prostovani dubuiosi cei de sus. Dar ce ati vrea voi troli putinisti,ca Moldova sa fie la mana Rusiei? A mai fost si au suferit.Si mai lasati gargara. Ce spuneti voi este exact ce spun propagandistii rusi. Si prostovani si fudui. Daca cu adevarat sunteti romani,nu meritati sa traiti aici.Mergeti in Rusia nesimtitilor.

 7. Nici un preț nu e prea mare când vrei să scapi de ruși și în sfârșit Germania își clarifică poziția față de Rusia că prea au fost mai mereu de aceeași parte a istoriei. Moldova nu trebuie să intre în război cu rușii, trebuie doar să își anunțe clar intențiile.

 8. Au rezolvat toate neajunsurile cu exceptia dotarii armatei.
  Si noi si ei , suntem slugile Occidentului

 9. Si noi in UE vom plati un pret pentru a scapa de rusi. Vom trece iar la cartele. Hei, da’ ce conteaza?

 10. Cu Ucraina, Rușii au dus un război soft. N-au bombardat orașele cum au făcut ALTII prin Hiroshima, Vietnam, Irak sau Serbia. Fiindcă ii consideră pe Ucrainieni drept frații lor.
  Garantează cineva că ar face la fel cu Moldovenii ?
  Țineți cu dinții de PACE, Frați Moldoveni !
  Și dati-i un șut în 🌈 maMaiei, așa cum bine era dacă Ucraina ii dădea lu’ Por(K)osenko și lu’ Zele la vremea potrivită, măR😢g…

 11. …are dreptate un postac: din cei 6000 de militari din moldova scadem cei 5000 de generali, cei 30 de artileristi, cei 8900 politisti militari si mecanicii conductori ai transportoarelor…ce vor mai cara acestea?…tigari de contrabanda, droguri?…pana si galeria scornicestiului este mai numeroasa si mai periculoasa decat astia, chiar si fara transportoare date la casat!… deci, scornicestiul are armata!

 12. Doamne și ce Army au 💩 ăștia, fără România ar crepa de foame în secunda 2

 13. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  (scuzatzi monotoniya…)

 14. Actorul George Calboreanu in rolul lui Stefan Cel Mare: „Unde sunteti voi, moldovenii mei”? Un’ sa fie, maestre? O parte in UE, alta parte in Rusia, alta parte au ramas (oasele) in Gulag in Siberia si alta parte e atat de orgolioasa de calitatea de moldovean ca-si reneaga indarjit fratii romani. Din moldovenii tai, Maria Ta, au ramas doar amintirile, cate n-au fost si acestea uitate. Voit ori nevoit…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.