Republica Moldova: Stare de urgență în sănătate publică

Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis insituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, potrivit cotidianul.md.

„Am ajuns la un număr mare de cazuri zilnice și această evoluție este îngrijorătoare. Din păcate, în lume, în regiune, dar și la noi continuă răspândirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem să venim cu un set de măsuri restrictive, coordonate cu specialiștii din domeniu, care vor contribui la stăvilirea răspândirii pandemiei”, a spus premierul Ion Chicu.

Potrivit cotidianul.md, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a raportat că la situația de astăzi, total sunt confirmate 102.894 cazuri, dintre care 10.880 sunt cazuri active, sunt înregistrate 3.499 de persoane spitalizate, în terapie intensivă – 253 de persoane, conectate la sistemul de ventilare – 52 de persoane.

Spitalele sunt ocupate în proporție de 90% în Chișinău, iar în raioanele Republicii Moldova gradul de ocupare este de 85%. Într-o săptămână va fi activat încă un spital din Chișinău cu o capacitate de 260 de locuri pentru pacienții cu COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. He,he,he a trecut Maia la treaba.Nu isi tine insa promisiunea,a zis ca mai intai va da jos icoanele de pe peretii institutiilor publice.Cu Dumnezeu,era sa zic Soros,inainte.

  2. a luat la alegeri- inchide tzara micutza sorosista
    stie ea ce e aia i icoana?nu
    doar ce ii comanda soros prin reprezentanti

  3. Deci la 2 saptamani dupa alegeri gata „vacamta”
    Si plavanul minte ca porku ca nu ne baga la cotetz de Craciun. Inca un motiv sa-i servim guvernul lui!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.