Restricții de circulație în Capitală pentru pelerinajul de Florii

Traficul va fi restricţionat sâmbătă, în centrul Capitalei, pentru desfăşurarea Pelerinajului de Florii.

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, în Bucureşti, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi mireni.

Participanţii ar urma să se adune începând cu ora 15,30, în zona Mănăstirii Radu Vodă.

Între orele 15,30 – 18,30 este programată procesiunea religioasă pe traseul: Mănăstirea Radu Vodă (plecare la 16,15) – Bd. Mărăşeşti – Bd. Dimitrie Cantemir – Piaţa Unirii (latura de Est şi latura de Nord) – Biserica Sf. Anton – Curtea Veche, Paraclis Patriarhal (sosire 16,45, plecare 17,00) – Piaţa Unirii (latura de Vest) – Crucea Brâncovenească (sosire 17,15, plecare 17,30) – Colina Bucuriei – Catedrala Patriarhală (sosire la ora 17,45).

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, ocazie cu care traficul rutier se va restricţiona pe acest traseu astfel:

* Piaţa Unirii – restricţionare progresivă în funcţie de deplasarea credincioşilor

* Str. Radu Vodă – închidere totală de la Bd. Mărăşeşti

* Bd. Dimitrie Cantemir – închidere totală între intrarea din Pasajul Unirii (traficul va fi deviat prin pasaj) şi Splaiul Unirii, pe sensul de mers către Piaţa Unirii.

Se recomandă ca rută ocolitoare Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piaţa Universităţii.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie.

Totodată, poliţiştii le solicită conducătorilor de autovehicule să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonilor le este recomandat să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.