Restricții de ochii lumii. Pe Lavrov l-au lăsat să treacă

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la Skopje, în Macedonia de Nord, a anunţat luni seară Ministerul de Externe de la Sofia, relatează AFP.

„Autorizaţia de survol diplomatic este de natură temporară (…) şi se încadrează în excepţii de la regimul de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva lui”, potrivit unui comunicat.

Serghei Lavrov declarase luni că va participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor OSCE, care va avea loc în Macedonia de Nord pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, dacă Bulgaria îi permite accesul în spaţiul aerian, subliniind că unele state occidentale au cerut întrevederi cu el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

 1. Cine indrazneste sa restrictioneze spatiul aerian celei mai mari puteri nucleare ? Ce ar fi facut, ar fi doborat avionul ? Prostia occidentala n-are limite.

 2. Cred că e in interesul tuturor celor care vor sa oprească măcelul și să salveze viețile unei generații întregi de tineri plus sa pună capăt distrugerilor, sa asigure libera circulație a ministrului de externe imperial.
  .(editat)

 3. Lavrov este cel mai activ ministru de externe al momentului. Batranul profesionist duce in spatele cortinei militare ruso-ucrainiene un alt razboi diplomatic urias pe intreg globul care insa nu este prezentat de media vestica. Rusia intra invitata in forta in zone care altadata erau fiefuri traditionale ale americanilor, englezilor, francezilor.

 4. Vestul face prostii din cauza ca s – a invatat sa fie aplaudat de Slugoii de la Bucuresti.

 5. Sanctiuni pueril stupide de nivelul unor idioti golanasi de clasa a VII-a.

 6. Foarte bine ca i-au dat accept sa survoleze Bulgaria. Toate restrictiile impuse pana acum Rusiei au dus la saracirea Europei. De ce sa continuam orbeste sa sprijinim continuarea unui razboi in loc sa dorim pace si relatii de buna colaborare cu toti vecinii? Pentru ca licuriciul doreste sa distruga Europa si sa slabeasca Rusia? Ar fi bine sa ne trezim si sa ne scuturam de jugul licuricesc.

 7. Lavrov a negociat si in 1877 dupa ultimu razboi ruso-turc. cand au dat englezii, Constantinopole turcilor

 8. Ce vrei dle IR, sa tii Rusia la bariera? Este o prostie sa nu lasi Rusia sa discute, cel putin vezi ce vrea si iei masuri in consecinta. Nu uitati, USA e departe, n-a mai avut razboi pe teritoriul sau de la cucerirea Texas si New Mexico, din secolul 19..

 9. O decizie înţeleaptă. O discuţie diplomatică e întotdeauna binevenită. Numai căcăcioşii nostri stau în dosul rachetelor americane şi-şi încoardă muşchii. Şi dacă odată SUA dă la pace cu Rusia; interesele marilor puteri nu ţin cont de lătratul câţelandri.

 10. Daca studiați atent de la începutul războiului veți vedea că rușii nu au afectat interesele actuale ale SUA in nici un fel. Crede cineva că rușii pierd oameni și bani fara sa fie înțeleși cu americanii?! O mare putere militară și nucleară nu reacționează în nici un fel cînd îi sunt omoriti soldații?!🤪Numai un naiv poate crede așa ceva.Sunt înțeleși pentru un scop necunoscut-resetarea poate, distrugerea Europei poate. Într-o zi vom afla.Poate.

 11. Tembeli și anti România precum Lali Orban, Vasilică Câțu sau Marceluș Ciolacu sunt fără seamăn în fostele țări estice să pună rău România în relațiile cu Rusia și China din credința că sunt pe placul Occidentului, care și-au văzut nestingherit de afacerile lor cu Federația Rusă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.