Restricții pe Podul Prieteniei până în martie

Traficul pe Podul Prieteniei, care face legătura între Giurgiu şi Ruse, Bulgaria, se va desfăşura pe o singură bandă până la finalul lunii martie, ca urmare a lucrărilor de reparaţii pe care partea bulgară le execută la rosturile de dilatare ale podului. Anunțul a fost făcut marţi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

În prezent, camioanele au de aşteptat 120 de minute pentru controlul de frontieră la ieşirea din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, iar la intrarea în ţară se aşteaptă circa 50 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 20 de minute pe ambele sensuri de deplasare prin PTF Giurgiu.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către autorităţile de frontieră bulgare cu privire la faptul că în perioada 15 ianuarie- 31 martie 2024 se vor desfăşura lucrări de reparaţie la rosturile de dilatare ale podului peste fluviul Dunărea, dintre oraşul Ruse şi Giurgiu, pe drumul republican I-2 Ruse – Razgrad, începând de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 1+057, urmând ca pe timpul lucrărilor să se introducă măsurile necesare privind organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei (cu restricţii). Acestea vor fi efectuate pe timpul zilei, iar traficul se va desfăşura pe o singură bandă care va fi semnalată cu indicatoare de circulaţie corespunzătoare”, se precizează într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră recomandă persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională în următoarea perioadă să acceseze şi celelalte zece puncte de trafic internaţional la graniţa cu Bulgaria, respectiv punctele de frontieră de la Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Dobromir, Lipniţa, Călăraşi, Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet şi Calafat.

Autorităţile bulgare au efectuat lucrări de reparaţii la rosturile de dilatare ale Podului Prieteniei şi în perioada 20 noiembrie – 29 decembrie 2023, în care traficul pe pod s-a desfăşurat alternativ, pe o singură bandă de circulaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Care prietenie, doar la ei sa fie!
    Li se scurg ochii dupa Dobrogea, de parca le-ar fi last-o mostenire Burebista si Decebal.
    In 1977 acesti bulgari erau de partea turcilor si au provaocat prin atacuri de guerilla multi morti in randul ostasilor romani veniti sa-i elibereze si pe ei de sub turci.
    Uite cu cine sa fim prieteni!…..[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.