Restricții și trafic dat peste cap în week-end

„Simfonia Apei”, „Străzi Deschise”, „Femei pe Mătăsari”, “Cu bicicleta la mare“ sunt doar câteva dintre motivele pentru care traficul rutier va fi dat peste cap în București în acest weekend.

„Simfonia Apei” se desfășoară în perioada 19 mai – 1 octombrie a.c., în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în Piața Unirii – zona fântâni, între orele 20.30 – 22.30 în lunile mai și august, între orele 21.00 – 23.00 în lunile iunie și iulie și între orele 19.30 – 21.30 în lunile septembrie și octombrie. În aceste intervale, se va restricționa traficul rutier în zonă.

 

“Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” vine cu restricții în acest weekend pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecțiile din capetele segmentului restricționat.

Se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată, în intervalul orar 09.00-23.00.

Femei pe Mătăsari”

Între 26 și 28 mai a.c., are loc evenimentul cultural „Femei pe Mătăsari”, un eveniment constând în concerte, prezentări de modă și spectacole de teatru, expoziții și ateliere de lucru, informează Brigada Rutieră.

Astfel, în perioada 26 mai, ora 16.00, până în data de 28 mai, ora 23.00, se va restricționa traficul rutier pe Str. Mătăsari, segmentul cuprins între Str. Matei Voievod și Bd. Pache Protopopescu, precum și pe străzile ce acced către Str. Mătăsari, în acest tronson.

“Cu bicicleta la mare”

Și acest eveniment vine la pachet cu o serie de restricții, funcție de etapele derulării saleȘ

– între orele 07.30 – 08.30, adunarea participanţilor în parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51

– între orele 08.50 – 09.25, deplasarea participanților pe următorul traseu: parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51(Bd. Theodor Pallady) – Str. Victor Branuer – Drumul Gura Arieșului – Drumul Gura Bădicului – Drmul între Tarlale – Șos. Gării Cățelu – DN3 – Brănești.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulaţie.

Duminică, are loc evenimentul caritabil de alergare „Hope Run”, organizat de Corpul Național al Polițiștilor. Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul rutier astfel:

– Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 13:00

– Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, între orele 07:00 – 13:00

-Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere (se circulă doar pe locală, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf), între orele 07:00 – 13:00.

În intervalul orar 09.00-12.00 se va restricționa total circulația rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiției, precizate anterior.

 

Ttodată, se va filma un spot publicitar, motiv pentru care se va restricționa traficul rutier după cum urmează:

– În data de 26/27 mai a.c., în intervalul orar 00.00 – 06.00, pe Str. Varșovia, segmentul de drum cuprins între Str. Londra și Piața Quito, cu excepția riveranilor; se va restricționa traficul rutier, pe banda I din sensul giratoriu din Piața Quito către Str. Varșovia

– În data de 27 mai a.c., în intervalul orar 05.00-08.45, pe Calea Victoriei, începând de la intersecția cu str. C.A. Rosetti (intersecția Str. Știrbei Vodă – Calea Victoriei până la Str. C.A. Rosetti inclusiv, se va permite circulația) până la Bd. Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente

– În data de 28 mai a.c., în intervalul orar 05.00-13.00, pe Bd. Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului și Piața Charles de Gaulle (în intersecția Monumentul Eroilor Aerului și în rondul de la Piața Charles de Gaulle, se va permite circulația)

– În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-10.00, în intersecția Str. Benjamin Franklin cu Str. Nicolae Golescu astfel, pe Str. Benjamin Franklin, începând de la Calea Victoriei până la Bd. Gheorghe Magheru și pe Str. Nicolae Golescu, începând de la intersecția cu Str. Episcopiei până la Str. C.A. Rosetti

– În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-22.00, pe Str. Constantin Esarcu, între Str. Episcopiei și Str. Nicolae Golescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.