Cămătării cereau dobânzi săptămânale cuprinse între 20%-100%

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru şantaj, camătă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis.

„În cadrul acţiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la data de 28 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 2 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi 12 mandate de aducere”, informează DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – mai 2024, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, ar fi acordat mai multor persoane, cu împrumut, sume cuprinse între 500 şi 12.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobânzi săptămânale, cuprinse între 20%-100%.

Ulterior, pentru recuperarea banilor împrumutaţi, precum şi a dobânzilor aferente, bănuiţii ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanelor vătămate.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care arme albe, bijuterii, precum şi sume de bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată, arată sursa citată.

De asemenea, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, precum şi pe numele altor persoane implicate în cauză.

Cei cinci bărbaţi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. La da drumu’ rapid judecatorii…………Ca la cei 3 criminali. Auzi nene,politia din sectorul 1 gaseste un mort in casa celor trei criminali, nu se face autopsie ca rroma Sidonia spune ca mortu’ a murit de bautura. Ce tara e asta? Ce politie e asta? Ce medic stabileste cauza mortii din vedere?

  2. S-avem pardon, dar aia care se imprumutau de la balaoachesi nu stiau ca erau camatari?

  3. Pai problema e că nu se imprumuta cu multi bani.Cand te imprumuti trebuie sa ceri sume consistente în așa fel incat să poți plăti și niște legionari ,moldoveni sau ukrainieni care sa le arunce casa in aer sau macar sa descarce cate un încărcător de căciulă,așa ce împrumut e ăsta.🤣🤣🤣🤣

  4. Atitea cazuri de camatarie exista in Romania si Politia lui peste prajit doarme in cizme ,sau sa nu ii jignim ca dorm ,dar sint mana in mana cu acesti mafioti.Cred ca destul de multi dintre D-vs. a-ti vazut la stirile TV situatia unei familii din Timisoara care timp de 20 de ani a facut reclamatii peste tot, ca este terorizata de o familie de romami, care vor sa ii faca sa plece din casa lor .Motivul foarte des intilnit in Timisoara ca sa puna mana pe casele lor.Timisoara la ora actuala este orasul romilor bogati care ei fac legea acolo.Sint trazi intregi cumparate de romi.

  5. Da, da, astea sunt probleme mari, mari de tot ! Nu fitele pe care le fac politrucii cu „democratia” si „sa slujim poporul”. Trebuiesc masuri ferme dar vai… le este frica de ….evrei care mai nou ii apara si cer sa nu fie persecutati desi in curand vom fi noi persecutati la libertatea care li se da. De unde au atata banet ca nu muncesc ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.