Retragerea titlului lui Nicolae Ceaușescu de către Universitatea București

Senatul Universității din București (UB) a decis, de jure, în ședința de miercuri, 21 februarie, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din București lui Nicolae Ceaușescu.

Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deși nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp. precizează instituția de învățământ.

Situația de condamnare definitivă și irevocabilă a lui Nicolae Ceaușescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate de UB, conform Regulamentului Universității din București privind acordarea titlurilor onorifice. Menționăm că Nicolae Ceaușescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universității din București, mai arată universitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

80 de Comentarii

 1. Ce doctor putea sa fie daca nici macar cizmar calificat n-a fost?
  Nevasta-sa mai auzise de codoi, dar de apa de Dunare incompresibila habar n-avea.

 2. intr-o tara bananiera o coaja de banana trece neobservata.
  vezi inghetata,cafea,mancare in general …OTRAVITE (in scop acceptat ptr diminuarea indivizilor/tari).
  asa ca vai ce fapta buna ati realizat !!!!
  conteaza la NIMIC

 3. Foarte bine. Niciun patriot nationalist roman nu trebuie iertat. Mai intai ASASINAT si apoi faut circ cu tot ceea ce era legat de el. Ura! SLAVA UKRAINA! GOD BLESS AMERICA! Jos cu Romania!

 4. Un vultur poate zbura mai jos de cit gaina insa gaina nu poate ajunge niciodata pina la nori .

  Universitatea Bucuresti a decazut inca o data iar NICOLAE CEAUSESCU a intrat in Istorie ca UN MARE CONDUCATOR .
  Poate cel mai mare din Istoria Romaniei si unul de TOP 5 din Europa .

 5. Analfabetii si securiștii din cadrul Universitatii Bucuresti vor sa pozeze in democrati prin retragerea titlurilor lui Ceausescu si Antonescu. Dupa aia, ca sa demonstreze ca sunt slugi pur sânge, ii vor scoate și din noua istorie ,,europeana” a Romaniei, scrisa pe principii neo-coloniale. Istoria aia care va sublinia persecutarea minorităților, dupa ce istoria lui Roller evidențiase lupta de clasa începută de la Burebista incoace. Evident, noua istorie ,,europeana” nu va aminti cum Constituția de la 1866 nu se aplica la 90% din populatia Vechiului Regat. Adica țăranilor.

 6. Cine ia luat titlul? Tot aia care-l pupau in dos, si faceau pe ei de frica sa nu miste-n front. Umilirea-i pentru ei, nu pentru Ceasca.

 7. Băi IDIOTILOR, Doctor Honoris Causa NU A FOST PLAGIAT, a fost acordat pe merit, Nicolae Ceaușescu a fost o mare personalitate politica internațională si asta NU PUTETI VOI NULITATILOR să-i ștergeți activitatea. În plus, A FOST ASASINAT, „procesul” Ceaușiștilor este corect în opinia voastră?
  Ce spectacol grotesc este astă?

 8. Ceausescu a fost asasinat ritualic ca un caine de alogenii ce au dat Lovitura de Stat si au preluat puterea in Romania pentru ca Oculta Mondiala Khazara sa poata s-o transforme in Colonie si s-o dezmembreze la final dupa ce khazarii au furat si vor mai fura tot ce mai este de furat inca. Bagandu-ne pe noi romanii si-n razboi contra rusilor. Cel Mai Mare Patriot roman dupa 1945 a fost Nicolae Ceausescu.

 9. Daca vin rușii,sa vedeți atunci cum se restabilesc titlurile lui Ceaușescu!Ăștia ne sunt conducătorii care vor sa rescrie istoria și să dărâme statuile! Huuo jigodiilor naziste!

 10. O ceata de doctori idioti nici ca putea actiona intr-o maniera mai tâmpită decât aceasta. Ce au dorit sa dovedească? Ca sunt slugi progresiste, neputincioși intelectual, doctori în prostie, conferențiari în pupat dosuri ueiste, profesori fără studii, lectori cu supape oferite Occidentului, asistenți de slugi și preparatori de obiecte cartilaginoade sau valvulare? Obligatoriu aceasta decizie trebuie trecut în cartea ” Prostia omeneasca cu prosti bolnavi de diaree afroamericana”

 11. el si astia de azi dotori peste dotori. Sau mai pe romaneste, prosti cu diploma!

 12. Sa dea naiba în capul lor, nici mort nu îl lasă să se odihnească in pace! Frustrați grav, acești hotărâtori sunt purtători de karma negativă, frustrările trecutului aduse în actualitate! Bă, a fost cândva, a rămas acolo! Încasează sau beneficiază, deși nu mai are pe nimeni urmași principali, primește cineva de aceste bonusuri și facilități de pe urma acestor titluri sau medalii? Nu se grăbesc să retragă escrocilor condamnați după 1990 dar se grăbesc cu cei care au fost împușcați la comanda pentru a schimba regimul vechi in altul nou cu aceleași metehne și practici mult mai agresive! Halal profesori doctor! Oricum în istoria mentala a cetățenilor a rămas întipărită toată perioada trăită și o vor povesti copiilor, nepoților din strănepoților! Jalnici profesori doctori.

 13. Daca tot a-ti inceput sa va ocupati de morti ,atunci poate ar fi cazul sa va ocupati si de astia care traiesc si au diplome si doctorate false ! La fel sa va ocupati de cei care au certificate false de revolutionari ,sau astia au dreptul sa detina asemenea falsuri, in tara asta de tot Kakao ?

 14. Dacă aveati sânge in instalație ii anulați doctoratul paraditoarei Kovesi și neputinciosilor Bode si Ciuca sau ati fi militat pentru anularea doctoratelor lor. Asa, prin acest gest, ati dovedit cât de neputincioși și cât de lipsiți de verticalitate sunteți. Ceata lui Piti Goi, Goi, Goi și spălați pe creier ce sunteți. Ați rezolvat cu acest gest cursul istoriei și cur sorul fără sor al gelatinei din care va este confecționată coloana vertebrala

 15. Corect! Toate tablourile cu chenar negru isi merita locul pe perete. Al lui, nu!
  Este Univers-itate adica deschidere spre Univers si viata, un loc aproape sacru, cu dedicatie, nu un loc de murdarit si manjit.
  Cea mai mare chemare e sa ai mintea altruista pusa in slujba umanitatii.

  P.S. Rog nu uitati gheretele paznicilor si locul de adunare al femeilor de serviciu sa simta si ei sens si apreciere pentru ce sunt si servesc altora acolo!

 16. ‘ Chelul și tichia de mărgăritar ‘, cui folosește acest demers la mai bine de 34 de ani de la execuția acestuia ?!

 17. @parere…:
  Nu-ti mai baga nasul in ciorba altora!
  Esti cel mai probabil si repetent de elementara.
  Ai portretul lui Ceausescu pe net, ti-l printezi si ti-l pui la tine acasa, nu la altii.
  N-a venit nimeni sa-ti zica de ce covorul tau e de-a lungul si nu de-a latul.
  Asa nici tu nu ai voie sa comentezi ce fac altii la ei acasa. Clar sau sa mai explic? Baba frustrata esti tu!

 18. Ha, ha, hah! Uăi, aiasta-i din ciclu “Ce sancțiuni să mai aplicăm Rusiei naziste”?…

 19. Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honorius Causa a Universitatii Bucuresti lui Nicolae Ceausescu, Secretarul General al P.C. Roman, a inceput la ora 17,00, si a avut loc in celebra Aula a Facultatii de Drept Bucuresti la 25 sau 26 ianuarie 1973. Ministru al Invatamantului era P.N.Mizil. Eu si inca cativa colegi am reprezentat Facultatea de Drept cu multa demnitate desi incepuse sa apara primele semne ale cultului personalitatii sale. Era/a fost prezenta toata „floarea” lumii politice si academice a Bucurestiului.

 20. Saracul Nea Nicu nici mort nu-l lasa. Intr-o tara de „doctori” e chiar ridicol

 21. @ gelu – inca o data FELICITARI pentru obiectivitatea comentariului tau.
  Bravo.

 22. @ Comentariile împotrivă probabil arată că aceia care l-au premiat ,l-au aruncat pe Ceaușescu populației, pentru a se debarasa de ceaușismele din educația lor și deveni ”valori adevărate” ale noii societăți, deci un surplus de ceaușisme la popuație, iar la ”intelectualii” lui Ceaușescu un spațiu destinat noilor ”curente politice”, ?
  ,,CNSAS a primit noi documente declasificate ale fostei Securităţi, printre care şi de la cabinetul lui Ceauşescu”, ”stirileprotv” , ?

 23. Lui parere si altora care va lipseste dictatorul:
  Aceasta este linia de demarcatie.
  Luati toate tablourile lui si acasa la voi sa vi le puneti sa va inchinati lui! Sunteti nu numai atei dar si forte ale intunericului.
  Romania a fost lagar de exterminare comunist si asta nu se uita!

 24. Multe drumuri in strainate ale „Dictatorului” nu au fost in scop turistico-distractiv sa se afle in treaba era in scop se serviciu, pe bune.

 25. Dupa ce l-au asasinat cu premeditare,agentii Moskovei il mai asasineaza o data, in nemernicia lor
  Ceausescu a asezat Romania pe harta lumii ,de la Iliescu-KGB incoace s-a ales praful si pulberea

 26. Daca ridicolul ar putea ucide, am ramane fara Universitatea Bucuresti. Dupa 34 de ani, caraghiosilor?!

 27. În urma războiului, mulți viteji se-arată !
  Mai VITEJI chiar decât Brigada de Elita 3 (Azov) a Urcacilor.
  Au spălat PUTINA din Avdeevka la 2 zile după sosire. Cine a reușit, măRAG…🤣
  {● Stat MajoriZdu’ Tulcean ●}

 28. Sa mori de ras! Rasul lumii! Curajosii si patriotii din Senatul Universitatii Bucuresti, trebuiau sa-i retraga titlul cand traia, nu asa , dupa ce a fost asasinat fara sa fie judecat! Mai mare rusinea, pentru acest Senat , care-si renega faptele ! Rusine sa scuipi , unde-ai pupat!

 29. @ Probabil că s-a ”reinstalat” ,,Honoris Causa” la Universitatea București, ?

 30. @Miorița:
  Mioriță Lae, Lae bucălaie, daca tăceai, filozof doftor rămâneai! Încearcă din toate puterile să înțelegi comentariul, pare că nu înțelegi nimic din ce citești, sărmană Miorița jalnică, daca nu, învață să înțelegi și să respecți opiniile altor cetățeni.

 31. Pe Ceausesti i-au asasinat sovieticii iar Romania a incaput pe mana amerlocilor pe care au transformat-o in Colonia lor. Mari tampiti si sovieticii astia, sa lucreze pentru amerloci pe de pomana ba sa le mai faca si cadou o tara. Mai ai frati?

 32. @parere…:
  Iei tablourile lui Ceausescu la tine acasa si nu le mai aduci indarat. Le-ai vrut, ia-le!
  Decat sa ma cert cu profesorii mei, te las pe tine sa te scalzi in propria prostie. Nu Ceausescu mi-a dat diploma, eu mi-am castigat-o pe merit. Capisci?

 33. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos sa-i pedepseasca pt toti cei care cu buna stiinta au fost implicati in Lovitura de Stat din Dec. 1989. Soarta pe care le-au harazit-o sotilor Ceausescu si noua ca popor si tara sa-i loveasca pe ei, popoarele si tarile lor insutit si inmiit. Aliluia.

 34. Normal ar tb luati la intrebari aceia care i-au oferit titlul si verificate beneficiile pe care le-au obtinut

 35. ”Retragerea titlului lui Nicolae Ceaușescu de către Universitatea București”………post mortem.
  S-ar putea sa nu-i mai pese.
  Mai grav ar fi daca s-ar retrarge titlul de ”doctor” al lui N.C. in viata. la fel de contestat.

 36. @Miorita: ce te ‘strofoci’ așa grav pentru nimic? Te deranjează adevărul dinainte de 1989? Eu scriu realitatea din acea perioadă! Doar cei atinși la coarda sensibila se dezvăluie pe adevăr fara să își de-a seama! De ce te-ar deranja daca ai absolvit pe munca proprie? Cât despre tablouri sau poze sau pupat Secu+toată gloata de nemernici, nu ador tablourile cum nici pupatul in popou pentru a-mi fi atins scopurile personale! De asta exista duritate și rigiditate obiectivă în absolut toate comentariile! Multa sănătate, Miorița draga și mai multă încredere în propriul sine!

 37. BAI LOAZELOR CE A FACUT CEASCA IN 25 ANI VOI NU O SA FACETI IN URMATORII 500 ANI. DACA AR TRAI S-AR MARO PE EL DE TITLU. TITLUL IL PIERZI SAU IL IEI DAR TRANSFAGARASEANUL, CASA POPORULUI, METROUL, A MUTAT 12 MIL DE OAMENI DIN COCIOABE LA BLOC APARTAMENTELELE FACUTE PE TIMPUL LUI SE VIND PE BANI GREI. S.A.M.D CE FACETI VOI NU FACE NICI MACAR 2 BANI. CEIA CE VEDETI IN JURUL VOSTRU VA DA IN CAP VA UMPLE DE CUCUIE.

 38. Si mai adaog urmatoarele. La festivitatea de acordare a tilului academic de Doctor Honorius Causa nu s-au ovationat lozinci comuniste sau pe Nicolae Ceausscu, totul fiind legitimat si justificat de suprema sa pozitie cistigata ca lider incontestabil pe arena internationala, intrucat era si Presedinte al Consilului de Stat al Romaniei. Sa nu uitam ca din anul 1966 si pana prin anul 1982, Romania a cunoscut cea mai frumoasa perioada din intreaga sa existenta. Atunci de ce se vrea retragerea titlului de Doctor Honorius Causa. Cine sunt astia care vor asa ceva si ce reprezinta ei pentru Romania si invatamantul universitar bucurestean ?! Sictir pigmeilor ?! Memoria lui Nicolae Ceausescu este aparata de generatiile crescute si educate in acea perioada impreuna cu care au scos Romania din feudalism. El a fost liderul unic si suprem suprem al poporului roman si al clasei muncitoare mondiale care a murit sub focul gloantelor ucigase, cantand Internationala. Cine in lume a mai avut o asemenea moarte ?!

 39. @gelu…
  asasinat in ziua de Craciun…sa ne reaminteasca pe veci ..
  asta-i ce mai mare semnificatie

 40. Retrageți-i măi, pigmeilor și următoarele: discursul din august 1968, primirea cu onoruri complete de stat la Casa Albă, la Londra, Beijing, Moscova (ca să notez doar capitalele celor mai importante state), unde n-a mai călcat nici Iliescu, nici Băsescu și nici Iohannis astfel (șapca lui Iohannis, ce jenant, individul însă n-a înțeles umilința, ce poți să ceri unui astfel de specimen?!); retrageți-i și medierea conflictului arabo-israelian, care a dus la înțelegerea pentru care Arafat și Begin au primit premiul Nobel pentru pace (iar Begin a recunoscut că Ceaușescu merita să primească el Nobelul!); să nu uitați retragerea meritelor lui Ceușescu în medirea care a pus capăt războiului din Vietnam; la fel, retrageți-i (musai însă și lui Gheorghiu Dej) 25 de ani de demnitate și de independență a României în plan internațional – în condițiile în care și atunci făceam parte din organisme supranaționale (Tratatul de la Varșovia și CAER – similar cu astăzi NATO șI UE); să nu uitați să-i retrageți meritele pentru că românii ajunseseră să fie alfabetizați 98% (astăzi sunt analfabeți funcțional 605!!!), pentru faptul că atunci s-au publicat cele mai multe dintre marile opere literare, pentru capacitatea inginerească a învățământului românesc; nu cumva să uitați retragerea meritelor pentru clasarea României între primele (uneori singurele) țări din lume la: construcția de nave, flotă comercială, instalații de foraj, petrochimie, foraj marin; și nu în ultimul rând, neapărat trebuie să-i retrageți demnitatea cu care a întâmpinat gloanțele plutonului de execuție organizat de către autorii loviturii de stat (nu spun eu, Parchetul zice că a fost lovitură de stat, negru pe alb, în Rechizitoriul dosarului revoluției) – făceați toți pe voi într-o situație similară! Retrageți-i, păduchi ai Istoriei și existența, credeți că așa deveniți voi altceva decât pleava care sunteți?!

 41. Buey RumBurKaK, degeaba știi că apa Dunării e incompresibilă (în Hidraulica uZuală) dacă n-ai aflat diferența dintre titlul de Doctor și cel de Doctor Honoris Causa.
  Mai fă 2 perfectionări la CEPEcaca, măRAG…🤣

 42. @Nicu Constantin:
  Alooo, nu Nicolae Ceaușescu a construit Romania! Cetățenii muncitori și transferații la construcția acestor obiective de interes național real, au muncit zi și noapte pentru a finaliza lucrările obiectivelor! Că totul s-a întâmplat sub conducerea lui Ceaușescu că președinte, este realitate! E adevărat că tineretul de după 2.000 nici în 500 ani nu vor reuși să trăiască într-un așa regim cu restricții din limite la aproape orice dar nu a murit nimeni de foame, sete sau singurătate, ori pe străzi.

 43. Plus: „Universitatea” București (ghilimele intenționate) n-ar putea să se preocupe și de „amănunte” cum ar fi să ajungă măcar în Top 1000 universități din lume?! Ori să încerce să redobândească măcar jumătate din recunoașterea academică, capacitatea instituțională, calitatea actului de învățămînt din vremea lui Ceaușescu?! Că astăzi… se bate de muște cu SNSPA universitatea asta!

 44. Cizmarul ala valoreaza mai mult decat toata pseudo-scoala si pseudo-studentii vostri de rahat!

 45. Ceausescu isi facea politica proprie.
  Doctorii guwernanti fac si ei politica, pe-a altora.

 46. „părere”, așa este, oamenii au construit România modernă, că doar n-a fost Ceușescu mai tare decât Superman! Dar am o întrebare la tine: după Ceaușescu, de ce aceiași oameni n-au mai construit, doar au distrus și furat România? Acum înțelegi cât de important este conducătorul?

 47. CE CURAJ PE LASII ASTIA! DACA LE APARE CEAUSESCU IN VIS, SE SINUCID! CE ASTEPTARI SA AVEM PENTRU VIITOR DE LA NISTE RĂME IN CIMENT? PESTE VREO 9 LUNI DEGRADATI-L PE IOHANNIS…ORICUM E CA SI MORT!

 48. Securiștii își îngroapă vechiul stăpân a doua oară , de data asta pe tărâm ”intelectual”. Or fi realizat că asta îi așteaptă și pe ei după ce n-or mai fi . Marii universitari ai noștri , cu studii prin făcute prin debaralele universitare create de diverși securiști cred că pot păcăli istoria. Pot păcăli o parte din popor dar le va veni și lor ora socotelilor. Noi sperăm să vină cât mai repede atunci când vom ingropa politic coaliția asta plină de cretini care se pretind a conduce România.

 49. Politica externă dusă de statul pană-n’89 era incompresibilă ca apa Dunării(în Hidraulica uZuală), după ’89 politica strategic facută Iohannis preș.în fața „aliaților” 🌈

 50. Oswald Spengler, „Omul si Tehnica”…spune ca sunt putini intr-o natie (rasa) care sa fie exponentii rasei si culturii acelei rase. Pe scurt, sunt putini oameni care alcatuiesc poporul (rasa culturala)! Populatia amorfa care traieste doar pentru satisfacerea unor placeri josnice cum ar fi manelele si sexul nu reprezinta poporul. Esenta poporului se poate vedea in acei putini care fac istorie. Spengler in anii 1920 era fascinat de Ford sau Rockefeller si nu doar de ei. Nicolae Ceausescu se incadreaza in categoria „Ford”…Nu Ford muncea, ci inginerii si muncitorii lui…Ford a avut viziunea liniei de asamblare pentru automobile… Cati romani realizeaza ca in 1990 Romania era superioara industrial SUA???? Nu prin cantitate, ci prin calitate, complexitate si „multilateralitate”. Trebuie sa lucrezi in SUA 30 de ani ca sa intelegi ce spun. Sa ne ocupam de noi insine si de constiinta noastra. Sa-l lasam in pace pe Nicolae Ceausescu. Multe comentarii bune.

 51. La cat de prost merg lucrurile in lume si in Romania s-au grabit. Peste cativa ani il fac la loc pe Ceausescu doctor si geniu al Carpatilor pentru ca chiar va fi prin comparatie cu marionetele imbecile de azi!

 52. @parere…:
  „și mai multă încredere în propriul sine!”
  Ma lasi cu povestile indiene?
  Daca n-ai observat, lumea e pe duca.
  Eu iti sugerez sa multumesti in fiecare zi Cerului ca deschizi ochii.

 53. Mi-l amintesc pe prostovan cand la nu mai stiu ce congres al PCR prezenta in direct la TV un bilant si n-a stiut sa citeasca un numar ptr ca daduse de un zero. Exemplific: 123 045. Din cauza acelui zero, s-a balbait de cateva ori iar Leana de langa el i-a spus: ,,Treci mai departe”.
  La urmatoarele inregistrari la TV, faza aceasta fusese eliminata

 54. @Nicu:
  Si te jeneaza ca ti-a tras presul de sub picioare?
  Acesta e si rolul unui invatator – sa te invete, sa-ti aduca lumina cunoasterii la tine acasa.
  Ai aflat, te-ai luminat.

 55. Sa ni se comunice si noua numele indivizilor subordonati securitatii lui Imre care compun acel senat. Pe pariu ca profesional sunt niste impostori. Este deci firesc sa execute ordine.

 56. Con spune:
  22 FEB. 2024 LA 7:16
  22 FEB. 2024 LA 7:04
  22 FEB. 2024 LA 1:31
  Nu sunt sigur daca shoimul patriei Cristian Predfrea este initziatorul acestei cruciade retragand titlul dat de Universitate lui mareshalul Antonescu in epoca respectiva, 1942 parca? Dar prin aceste initziative se creaza precedente, care pot duce la retragerea tuturor titlurilor academice, etc, dobandite desigur pe merit de oamenii vremi. Scopul a fost agatzarea de scaun, pe care Preda l-a shi pierdut, iar acum poate vor shi ei sa aiba scaun, dupa constipatzia post dec.89 a serialului RTV a lui Sergiu Nicolaescu. Totul este cu bataie lunga, scopul fiind ca romanii noshtrii sa nu mai shtie istoria tzarii, astfel ca ei sa poata vedea ca au viitor in tzara lor, mai mult sa-shi repudieze trecutul, ca in final sa ajunga pupincurishtii unora de sorginte khazara, criminali ai adevaratzilor eBrei la Austerlitz ca sa faca boul de aur, dar care prin impanarea cu nazishtii ce au pus botul vazand ca au de unde manca o pane, dar mai ales de a mai invatza ceva.
  Sa nu ne miram ca dupa coltz deja este obligatoriu manualul HO, pentru goyimii lor, iar distrugerea tzarii preconizata de chibutzul PCR din 1921, desfiintzat legal de Rege este aproape, Kolonia noastra=stat parale bune numai pentru unii, organizat pe gashti de securici, jurishti, samd, fiind mai rau ca lumea 3-a.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Constirutzia zice ca avem drept la cuvant shi nu mai este cenzura, ca aducere aminte pt.Redactzie!!!

 57. Dacă ati uitat frigul, foamea si teroarea, voi sunteti niste lasi!

  Daca ati uitat cum darama biserici cu o simpla privire si o miscare a mainii, voi sunteti niste lasi!

  Daca ati uitat cate femei au murit, voi sunteti niste lasi!

  Daca ati uitat orfelinatele groazei, voi sunteti niste lasi!

  Daca ati uitat ca dupa ’77 a intrerupt consolidarea cladirilor, voi sunteti niste lasi!

  Daca l-ati uitat pe Gheorghe Ursu, grevele minerilor,’ 87 Brasov cu toate crimele, voi sunteti niste lasi!…

 58. Ceaușescu a fost un lider politic cu mult peste toți cei din 1990 la un loc. În 33 de ani de după 1990 nu s-a făcut în țara asta niciun sfert din ce a făcut ăsta în 25. În 1989 aveam economie și 0 lei datorie, acum nu avem economie și peste 150 miliarde de euro datorie. Comparați! A avut și greșelile lui mari, dar uitându-mă la ce avem astăzi, Ceaușescu este un geniu printre pitici. Dacă trăia acum și candida mi-e că tranșa lucrurile din primul tur al alegerilor în fața „marii și beneficei” coaliție PSD+PNL.

 59. Berbecii aia i-au facut un bine nemaipomenit lui Ceausescu. La halul in care a ajuns cea mai prestigioasa universitate a romanilor de cand a fost confiscata de oamenii lui Soros, disocierea numelui marelui patriot roman de aceasta cloaca pseudointelectuala este apreciata de toti romanii verticali.

 60. Ar fi bine ca urmasii celor care au initiat aceasta hotarare,deatfel ca si noi,sa cunoastem numele acestora.

 61. „…mişcarea studenţească de la Timişoara a încolţit cam când a fost invazia Cehoslovaciei. La intrarea în cămin, lângă portar se afla deja câte un securist. Studenţii s-au gândit să pregătească sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. În 1968, se împlineau 50 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Intenţiile studenţilor erau frumoase, dorind să aniverseze un eveniment măreţ. Şi-au propus să facă un marş până la Alba Iulia în acea zi de 1 Decembrie. Acest mers pe jos până la Alba Iulia nu a mai putut avea loc, pentru că studenţilor li s-a comunicat că marşul lor va fi stopat de o divizie de tancuri de la Lipova. Atunci, mişcarea studenţească s-a derulat altfel. S-a organizat în Piaţa Unirii din Timişoara o mare adunare populară şi cu această ocazie s-a cântat, cu solemnitate, Deşteaptă-te, române… Astfel, a fost întâmpinată cu inima deschisă ziua de 1 Decembrie (care atunci nu era ziua noastră naţională), o mişcare care să scoată în evidenţă clipele înălţătoare de la Alba Iulia, când s-a înfăptuit Marea Unire a Românilor. Mai târziu, prin decembrie, după ce s-a aflat că la Bucureşti s-a aprins o mişcare studenţească cu ocazia colindelor, studenţii din Timişoara au manifestat şi ei. Dar, începând de atunci, au început să se facă liste cu studenţii propuşi pentru exmatriculare. S-au studiat dosarele, să se vadă din ce familii provin anumiţi studenţi şi în vară, deci nu imediat, au fost anunţate exmatriculările…”

 62. „Printre exmatriculaţi, se afla şi consăteanul meu Şerban Danciu. La o probă de examen din acel an, în urma răspunsului la o probă orală, profersorul i-a cerut carnetul de student, semn că a trecut examenul. Dar profesorul nu mai voia să-i înapoieze carnetul. I-a spus că a luat nota şapte. Peste o zi sau două, studentul în anul II Danciu Şerban a fost chemat la secretariatul facultăţii. Secretara i-a spus că trebuie să-i înapoieze diploma de bacalaureat, apoi i-a spus studentului că nu mai are ce căuta la vreo facultate din Timişoara. Studentul era în anul II şi a cerut şi foaia matricolă, pentru că, fiind în anul II, a dat şi a luat nişte examene. Nu i s-a dat nicio foaie matricolă. Pe scurt, a fost exmatriculat, dar nu i s-a spus motivul real al exmatriculării. I s-a comunicat că nu face faţă cerinţelor examenelor. Dar el luase note bune, iar pe plan sportiv era în echipa care trebuia să meargă la o Universiadă. Pe scurt, i s-a comunicat că nu mai are ce căuta la vreo facultate din Timişoara. Şi el a înţeles. De ce?

  Iată, pe scurt. Familia Danciu fusese o familie înstărită, avea, înainte de comunism, hectare de pământ şi hectare de pădure, avea o moară şi o fabrică de ulei în sat. Bineînţeles, au fost naţionalizate. Tatăl lui Şerban era de mai mult timp în închisoare şi abia în 1964, sau cu un an, doi mai devreme, a fost eliberat. Cred că Şerban Danciu a înţeles de ce a fost exmatriculat. Motivul (ascuns) a fost „originea” lui. Adică provenea dintr-o familie de „duşmani ai poporului”. Trebuia s-o ia de la capăt. A pierdut doi ani, a dat din nou admitere la facultate, după ce făcuse un stagiu în producţie, şi a devenit student la Constanţa.”

  Alti copii in aceeasi situatie, s-au pierdut.

 63. In 1990 industria romaneasca a fost distrusa cu o rapiditate criminala, tradatoare pentru ca niste minti occidentale mediocre vedeau industria romaneasca ca pe o amenintare. De partea cealalta a Atlanticului, in anii ’90 inceputul anilor 2000 deja industria americana pleca in China…nu pleca pentru ca era performanta…industria americana „run-to-failure” era invechita si capacitatea de productie trebuia modernizata. A fost mai ieftin sa construiasca in China, dar cu ce pret pentru Occident!
  Pentru @Daca, Ceausescu era un taran needucat care iubea Romania. Te-ai gandit ca toate relele pe care le insiri au fost facute de parintii avortonilor care ne conduc acum? Nu Ceausescu gera orfelinatele groazei, ci degeneratii gen Ciuca, Johannis sau Firea care furau mancarea copiilor. De prin 1985 am inceput sa stam in frig pentru ca Gorbaceov a taiat gazul Romaniei…Ceausescu era in dizgratie in occident pentru ca a refuzat sa plateasca dobanzi nesimtite si sa faca jocul FMI. Am fost „lucrati” ca fraierii dupa ce Gorbi si Bush s-au bagat in cardasie…distrugerea Romaniei a fost posibila cu tradatorii de neam Iliescu, Roman, Isarescu, Brucan, Basescu, Constantinescu si multi altii…Ce vedem acum in politica romaneasca sunt avortonii celor care infometau copiii in orfelinatele groazei.

 64. Este pe la 8.32/ 22.02.24, ca fufa Deka, sa ne aminteasca ce shtim cu totzii ce am trait, dar face parte din cohorta ce in dec.89, ne spunea strigatzi ba mamaligilor, asta in Piatza Paalatului, fugind printre oameni, dar mai ales sa strige noaptea ca apa este otravita, var cu clantzaii de haur sau cu Pedro Romanu ce ascuns prin birourile CC PCR, se dadea mare actor la barikada lui de securici. Asta vor ei, sa nu vedem realitatea Zilei, care ne-a dat copii abandonatzi, aurolaci, crime nepedepsite shi saracie la care stam pe primul loc in Europa. Aparatul kamunizst al governului este sugativa eshalonului 2 al chibutzului PCR, cu pensii speciale shi salarii nesimtzite, samd, pe cand goymii lor de abia platesc birurile shi sa cumpere cele necesare. Poate ne spune cat s-a furat mai ales de alogenii, fugitzi prin diverse tzari, inclusiv pe moshia lui Rothschild. De alungul istoriei au fost tzari ex. Germania, Frantza, Rusia, etc. care au avut privatziuni > ca noi, shi nimeni nu a reactzionat, pentru ca au intzeles situatzia. Cohorta de aur>30 mii pe drepturi bolshevice, cum va rezista in asemenea situatzii, ca razboiul e la usha=ne va da o noua lovitura de stat???
  Este mult pana departe de a ne scrie istoria noastra cu bune shi cu rele.
  O zi buna.
  Con

 65. Da, „distrugerea Romaniei a fost posibila cu tradatorii de neam … Ce vedem acum in politica romaneasca sunt avortonii celor care infometau copiii in orfelinatele groazei….” Dar nu numai cu ei, toti promovatii doar pe baza de dosare, toti activistii pe care se baza constructia represiva a lui Ceausescu, toti acestia au vandut si s-au vandut pentru o masina sau o excursie de cateva zile. Rosia Montana poate fi un studiu de caz.

 66. Con spune:
  22 FEB. 2024 LA 9:34
  Este pe la 8.32/ 22.02.24, ca fufa Deka, sa ne aminteasca ce shtim cu totzii ce am trait, dar face parte din cohorta ce in dec.89, ne spunea strigatzi ba mamaligilor, asta in Piatza Paalatului, fugind printre oameni, dar mai ales sa strige noaptea ca apa este otravita, var cu clantzaii de haur sau cu Pedro Romanu ce ascuns prin birourile CC PCR, se dadea mare actor la barikada lui de securici. Asta vor ei, sa nu vedem realitatea Zilei, care ne-a dat copii abandonatzi, aurolaci, crime nepedepsite shi saracie la care stam pe primul loc in Europa. Aparatul kamunizst al governului este sugativa eshalonului 2 al chibutzului PCR, cu pensii speciale shi salarii nesimtzite, samd, pe cand goymii lor de abia platesc birurile shi sa cumpere cele necesare. Poate ne spune cat s-a furat mai ales de alogenii, fugitzi prin diverse tzari, inclusiv pe moshia lui Rothschild. De alungul istoriei au fost tzari ex. Germania, Frantza, Rusia, etc. care au avut privatziuni > ca noi, shi nimeni nu a reactzionat, pentru ca au intzeles situatzia. Cohorta de aur>30 mii pe drepturi bolshevice, cum va rezista in asemenea situatzii, ca razboiul e la usha=ne va da o noua lovitura de stat???
  Este mult pana departe de a ne scrie istoria noastra cu bune shi cu rele.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Constirutzia zice ca avem drept la cuvant shi nu mai este cenzura, ca aducere aminte pt.Redactzie!!!

 67. În București, au avut loc mișcări studențești în noaptea de ajun de Crăciun 1968. Regimul comunist din România suprimase de mai mulți ani vacanțele de Crăciun și chiar ziua de Crăciun fusese declarată o zi de lucru, când se țineau cursuri. Manifestația a început de la studenții de la căminele Institutului Politehnic care au plecat să colinde, continuând toată noaptea. Spre dimineață au intervenit organele de securitate care au încercat să oprească acțiunea. Coloana de manifestanți a pornit spre Ambasada Americană dar străzile din jur fuseseră blocate. Coloana de manifestanți a devenit mai agitată și de la colinde de Crăciun s-a ajuns să se strige „Libertate, libertate pentru studenți”.

  Acțiunea studenților a fost calificată de conducerea de partid ca o manifestare huliganică, anarhică. La 26 decembrie a fost convocată o ședință a Biroului Uniunii Tineretului Comunist (UTC), unde Ion Iliescu, la acea dată prim-secretar al UTC și Ministru al Tineretului a prezentat o informare.

  În discursul său Ion Iliescu s-a declarat un adversar al oricăror manifestări cu caracter religios.

  Ion Iliescu arăta: „Și în legătură cu practicile față de care s-a slăbit incisivitatea, combaterea unor practici mistice: studenții merg și se căsătoresc la biserică și organizația nu ia atitudine! Își botează copilul la popă… Organizațiile noastre trebuie să contracareze unele manifestări, ca să fie instrumentul luptei ideologice”.

  Este de remarcat că, peste 12 ani, în fruntea acțiunilor de reprimare a studenților se afla tot Ion Iliescu.

 68. Niste kknari ca unii de mai sus au gasit prilejul sa repete ca papagalii textele diversionistilor de la Europa Libera care dupa cum se constata acum i-au spalat iremediabil intre coarne. Vin cu clisee ieftine gen foamete, caldura si lumina ioc plus restul balivernelor raspandite la colt de strada de securistii vanduti care aveau sa-l tradeze pe Ceausescu. Se vede insa ca nu au dat coltul din cauza lipsurilor ‘indurate’ daca pot sa-si faca numerele reflexe chiar si dupa peste 30 de ani de libertate si democratie care pare sa le fi priit. Propagandistii astia nu sunt capabili sa faca diferenta intre meritele incontestabile ale lui Ceausescu si toate acele lozinci diversioniste elaborate profesionist afara turnate apoi pic cu pic in capatani.

 69. „Poporul român este foarte nemulțumit de cei ce se află astăzi în vârful piramidei și a ajuns să considere că dictatura comunista din timpul lui Nicolae Ceaușescu (1965 – 1989) a reprezentat o vreme de slavă pentru România. Oare așa să fi fost? Se știe că mulțimile nu gândesc, dar analiștii contemporani spun că popoarele știu tot și de aceea se acordă dreptul la vot universal.
  Oamenii epocii roșii de după 1965 nu știau cum să fugă mai repede din presupusul rai comunist și regimul a luat măsuri stricte în regiunea de frontieră. Nu era permis accesul persoanelor străine și localnicii erau controlați în permanență.
  Fâșia de frontieră cu Iugoslavia, zona preferată de evadare din lagărul comunist, era înțesată cu turnuri de pază unde să aflau grăniceri ce primeau muniție de război. Se trăgea fără prea multe discuții. Șalupele de pe Dunăre tocau cu elicea orice fugar prins în undele și așa ucigătoare ale fluviului. Ambele maluri ale cursului de apă au morminte fără cruci și autoritățile de astăzi nu fac prea mult pentru îngrijirea locurilor de veci și pentru spunerea adevărului…”

 70. Prima revoltă anticomunistă, în 4 decembrie 1957, a ţăranilor care s-au opus colectivizării forţate, a fost reprimată de trupele de securitate coordonate de general-locotenent de armată, şeful Direcţiei Superioare Politice a Armatei şi adjunct al Ministrului Forţelor Armate, Nicolae Ceausescu. Flancat de două tancuri, Ceauşescu a ordonat personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate în camioanele care însoţeau tancurile. Nouă ţărani au fost ucişi de gloanţe (Aurel Dimofte, Ionuţ Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) şi alţi 48 au fost răniţi. Alţi 18 ţărani au înfundat ani grei de carceră în închisorile comuniste. Nicolae Ceauşescu, a condus ancheta de după înăbuşirea revoltei.

 71. @diasporean:
  Esti tu diasporean cum sunt eu lupul cel rau.
  Vorbesti despre un agramat cu 4 clase.
  Practic si nici teoretic nu exista cum candidatul sa ajunga doctor.
  Constructia socialismului este o realizare doar in mintea lui Ceausescu.
  Minciuna se vede si din spectacolele omagiale puse pe 26 cand el e nascut pe 23 ianuarie. An de an oamenii carora li se adresa cu “dragi pretini” erau mintiti. Cu buna stiinta si apoi din obisnuinta erau mintiti.
  Cand un om minte, devine f.f.f. mic ca valoare. “Opera” lui e falsa. De aceea se retrage titlul dat.
  Iar a academicianului Elena, de asemenea! Era o femeie rea de gura, cicalitoare, infumurata si despotica.
  Nici unul nu s-a deranjat cu scoala prea mult sa nu-si arda ignoranta si trufia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.