Reuniunea Oslo. Prezentarea măsurilor de evitare a dronelor… pe viitor

Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, a prezentat la conferinţa Comitetului Militar NATO, organizată în Oslo, Norvegia, o informare privind fragmentele de dronă descoperite pe teritoriul României, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Agenda reuniunii s-a axat pe implementarea deciziilor şefilor de stat şi de guvern luate la Summitul de la Vilnius, privind măsurile de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare. Discuţiile au vizat modul de punere în aplicare a Planurilor Regionale pentru care sunt necesare creşterea efectivelor cu capacitate crescută de reacţie, dezvoltarea capabilităţilor, adaptarea structurilor NATO de comandă-control, îmbunătăţirea sistemelor logistice incluzând capacitatea naţiunilor-gazdă de suport, mentenanţa echipamentelor, mobilitatea militară, aprovizionarea şi prepoziţionarea stocurilor, precum şi creşterea numărului de exerciţii şi antrenamente în comun, potrivit MApN.

Generalul Petrescu a prezentat o informare privind fragmentele de dronă descoperite pe teritoriul naţional, în proximitatea porturilor dunărene ucrainene, supuse unor atacuri intensificate ale Federaţiei Ruse.

„Am prezentat desfăşurarea evenimentelor, unele concluzii preliminare, precum şi măsurile dispuse de Armata României pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi evitarea pe viitor a unor astfel de situaţii. De asemenea, le-am mulţumit colegilor din statele aliate pentru solidaritate şi sprijin”, a declarat generalul Daniel Petrescu, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Pe baza artefactele descoperite în urma săpăturilor arheo-logice și arheo-ilogice, propunem ca generalul Gica Petrescu sa elaboreze o lucrare de doctorat cu tema: ” Idiotii penibil și dronele cu păsărici de pe centura”. Sugeram ca la susținerea lucrării sa fie prezenti in sala doar bolnavi de Alzhaier și amnezic.

 2. N-ar fi fost mai ieftin ca groapa din foto sa fie sapata cu cazmaua de catre un baiat vanjos, decat sa o faci folosind o drona costisitoare?
  Cu baiatul scapai doar cu un pahar cu vodka……[Rumburak]

 3. @marius: corect! Nu e mai luați de proşti, că nu suntem ca voi, apeviştilor (cu excepția lui Radu Tudor, care crede orice). În plus ne faceți şi de râs în fața străinilor. Deja ruşii râd de noi, ucrainienii şi mai mult, acum a venit vremea să se râdă şi la Oslo.
  O dronă când pică se rupe în bucăți mari, nu în „fragmente”. Poți uşor identifica aripile, fuselajul, motorul. Cam ca aia ucrainiană care a picat la bulgari.
  Dacă vreți să justificați baza militară pe care partenerul strategic vrea s-o facă în Deltă, distrugând habitatul, în aplauzele ecologiştilor care până nu demult se opuneau construcției unei autostrăzi pe motiv că exista pe acolo acum 25 de ani un gândăcel culoare curcubeu, măcar făceți-o şi nu ne mai insultați inteligența cu argumente cretine.

 4. Va dati seama cam ce-ar insemna ca in caz de Doamne fere, sa ne apere armata militara condusa de ge’ralu’ asta? Bai, au ajuns sa rada pana si curcile bulgarilor de armia romana.

 5. CHIAR AȘA MĂI ZOOLOGO-VÂNĂTORILOR! CE VEDEM NOI ÎN „FOTO-TCHIP” ESTE SĂPĂTURA UNEI „ENOTOAICE (FEMELĂ DE ENOT)” SĂ-ȘI ASCUNDĂ PUII DE MAI NOUL VENIT –ȘACALUL UCRAINO-ARIZONIC!! DAR,DAR CAM SCUMPĂ GROAPA- „CĂ CU” TOATE PIEILE DE ȘACALI ȘI ENOȚI NU SE POT PLĂTI BĂNCILE CU ACOPERIȘ DE BETON ȘI PEREȚI DE PAPURĂ!! ȘI MAI VĂ TREBUIE SĂ VĂ PUNEȚI CU VIENA? FANARIOȚOILOR UCRA POLO UTAHIȘTI!

 6. Mă, câte găui din astea, de ”drone”, am văzut eu prin păduri, după ciuperci..Românu a invățat să fure lemne fără drujbă,. Adică leagă pomul și o scoate din rădăcini cu mârțoaga lui..O ia cu totul, in liniște și neobservat de căscații in uniforme..Iar dronele sunt vizibil armele viitorului,..Mai ales că pot fi roiuri și cu coegrafie neinterceptabilă.. Deci un obiectiv atacat astfel nu are nici o șansă cu nici un patriot sau Iron dom,. sau de oricare..Plus că sunt ieftine, greu observabile la transport, ușor manevrabile și cele mai eficiente..Ergo,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.