Revolta poştaşilor şi-a atins scopul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunțat încheierea conflictului de muncă de la Poşta Română.

El a declarat că în urma negocierilor cu liderii sindicali s-a definitivat Contractul colectiv de muncă, iar acesta prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați.

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naționale Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, a declarat Bogdan Gruia-Ivan.

Contractul colectiv de muncă va fi înregistrat miercuri la ITM, iar poştaşii îşi vor relua activitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Sa nu fie iar o țeapă politica, am scris din august-septembrie anul trecut că 2024 e anul minciunilor și inselatoriilor crase.

  2. Acum înțeleg de ce au salariile atât de mici. Sindicat foarte slab. La ce inflație am avut trebuia majorat cu 1000 de lei net. Dau aciso ăștia salariul minim european și poștași cu aceasta mărire vor Favea salariile mai mici. Foarte slabi reprezentanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.