Revoluția PSD, o minciună ca revoluția din 1989

Guvernul PSD-PNL vine cu un plan de măsuri cu aparențe „revoluționare” care, pe moment, poate lăsa cu cu gura căscată toți criticii situației sde la noi.

Față de lipsa dezbaterii publice sau cu privire la principialitatea în sine a reformei guvernului condus de liderul PSD, deși se fac afirmații subliniate că au fost dezbateri care au durat luni de zile, aceasta este prima observație care pune sub semnul întrebării și delegitimează legalitatea constituțională a pachetului legislativ asumat pe răspundere.

Reducerea aparatului de stat este o măsură obligatorie în România în principal pentru că acesta este atât de supradimensionat încât a ajuns să stabilească rezultatele alegerilor, situație care a condus la crearea unui sistem mafiot.

Se poate observa acest aspect, exemplificativ, la alegerile din Sectorul 1 al Bucureștiului, unde intervenția în aproape certa fraudare a voturilor s-a făcut cu intervenția directă, nelegală, a unor salariați ai Parchetului, fără să existe până la acest moment sancțiuni disciplinare din partea Parchetului General, cu excluderea din magistratură, nici anularea scrutinului lovit astfel de nulitate.

Când președintele Klaus Iohannis a numit cu suspect entuziasm un guvern sub semnul incapacității asumării unui proiect, pentru a-și asigura liniștea unui confort în sferele luxului pe bani publici, știa cu lux de amănunte angajamentele față de Bruxelles fără a fi cerut stabilirea unei agende publice în baza acestora.

Nu știm și poate este lipsit de interes în economia acestor precizări cine și de ce l-a propulsat de dl. Ciolacu în fruntea guvernului, a PSD-lui și chiar dacă ar fi un acoperit al corupției sau al unui serviciu.

Premierul anunță reforma după ce un stâlp al PSD este prins cu o mită care ar putea fi calificată drept din partea DNA. Chiar așa!

N-ar fi nimic dramatic dacă serviciile ar ajuta la reformarea României în sensul statului de drept, că tot au o divizie de apărare a Constituției, dar e greu de crezut că după dezastrul ultimilor 30 de ani acestea ar avea capacitatea funcțională și INTERESUL să intervină în schimbări, care ar fi pentru statusul acestora sinucigașe.

In spatele reformelor premierului nu este nici acesta, nici președintele, nici mafiota clasă politică. Aranjamentele cu UE privind reforma au dată limită anul 2024, prin angajament.

Altfel UE va bloca fondurile pentru România iar clasa noastră politică ar fi evacuată de pe scenă nu numai de posibile revolte populare dar și de lipsa accesului la mecanismele europene.

Faptul că președintele, primul ministru și nici responsabilii nu vin să precizeze că o epocă s-a terminat urmare a obligațiilor și adecvării la formatul instituțional european.

A face loc opiniei că această reformă este rezultatul gânditorilor din PSD este o gravă inducere în eroare care poate afecta climatul general.

Protejarea sistemului mafiot, cu Justiția din sufrageria acesteia, a blocat orice reformă, dovadă că statul român a devenit captiv.

Reforma dlui Ciolacu, implicit a președintelui Klaus Iohannis, nu poate avea succes din simplul motiv că nu clarifică, nu înlătură criminalitatea economică și nu poate elimina sistemul mafiot instaurat în România.

Mafioții nu pot salva România și nici nu e de dorit!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioan Vieru 1316 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Trebuie sa mergem inainte in concertul european care asigura joburi la 5 milioane de romani in diaspora,asigura 7-10 miliarde euro venit anual tarii noastre fara efort si care asigura protectia Romaniei impotriva suveranismului Rusiei
    Daca Moldova se va dovedi demna pentru Europa,UE va asigura si unirea in Romania XXL

  2. Un articol penibil. O însăilare bezmetică de lozinci și afirmații placative, pentru-contra. Citirea lui este timp pierdut.

  3. Revolutia din 1989 NU a fost o minciuna. nu entru mine si prietenii mei si nici pentru cei ucisi in strada, pentru ca voi toti sa aveti astazi DREPTURI. probabil este o inciuna pentru cei care l-au ucis pe dictator pentru a pune labele pe avutii. PENTRU NOI NU A FOST SI NU ESTE O MINCIUNA SI NU VA FI NICIODATA. faptul ca p000limea NU STIE CE SA FACA CU LIBERTATEA SI DREPTURILE CASTIGATE, PRIN SANGE, asta este cu adevarat o mare mizerie. cum spunea Petre Tutea, popor de idioti. nu, nu popor, ci p000lime.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.