Ajutor pentru Nikki Haley, rivala lu Trump

Organizația condusă de miliardarul american Charles Koch s-a pronunțat în favoarea lui Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud și fost ambasador al ONU, pentru funcția de candidat republican, scrie presa de peste Ocean.

În campania primară republicană din SUA pentru alegerile prezidențiale, Nikki Haley și-a câștigat un aliat puternic: influenta organizație politică din jurul miliardarului Charles Koch s-a pronunțat marți în favoarea fostului guvernator al Carolinei de Sud și fost ambasador al ONU. Grupul Americans for Prosperity Action (AFP Action) dezvăluie într-o declarație că a căutat și a găsit un câștigător. „Donald Trump și Joe Biden au avut șansa lor”, se precizează pe site-ul web al grupului. „Nikki Haley îl va învinge pe Joe Biden, ne va reduce datoria, va pune capăt cheltuielilor nesăbuite, va asigura granița și va elibera energia Americii”, arată aceeași sursă.

Organizația Koch, prin PAC AFP Action, controlează milioane de dolari pe care grupul le poate folosi în campania electorală. În SUA, astfel de „Comitete de acțiune politică” (PAC) au voie să colecteze orice sumă de bani, dar nu sunt sub controlul candidaților. Haley are acum rețeaua Koch pentru a o susține. Numai în timpul alegerilor pentru Congres din 2022, AFP Action a declarat că a efectuat peste două milioane de apeluri telefonice, a vorbit direct cu alegătorii la 5,5 milioane de uși de la intrare și a trimis peste 69 de milioane de scrisori. Organizația pledează pentru reduceri de taxe și demontarea reglementărilor guvernamentale.

Cu toate acestea, inițial a rămas neclar dacă sprijinul AFP Action îi va oferi lui Haley un avantaj decisiv. Alți donatori ar putea acum să urmeze exemplul lui Koch.

Potrivit site-ului de statistici FiveThirtyEight, fostul președinte Trump îl conduce pe guvernatorul Floridei Ron DeSantis cu peste 40 de puncte procentuale în majoritatea sondajelor. Aceasta obține aproximativ 13 la sută din voturi, Haley zece la sută. Alegerile prezidențiale în sine vor avea loc la începutul lunii noiembrie 2024, iar primele alegeri primare vor avea loc în ianuarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

 1. Circ pentru prosti, alta sluga de-a cabalei doar.
  Asta e de o prostie rara, similar cu kamala care chipurile e vp cu (editat)
  🤮

 2. „Caligula Imperator,
  A făcut din cal senator!,
  Domnul Groza, mai sinistru,
  A făcut din bou – ministru!”

  Asa merg lucrurile in dictaturi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.